Bayram bereketi

Ekonomi 09.06.2017 - 13:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bayram bereketi

Tatilciler, bayram tatili için rezervasyonlarını yapmaya başladı. Otellerin doluluk oranları yükseldi, otobüs biletleri tükendi. Turizmcilerin yüzü güldü. Turizm sektöründe bayram hareketliliği başladı. 4 günlük Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, rezervasyonlarını yapmaya başladı. Otellerdeki ve pansiyonlardaki doluluk oranları bir anda yükseldi, uçak biletlerinin fiyatları fırladı, dolan otobüs hatları için şimdiden ek seferler konulmaya başladı. Geçen sene kötü bir sezon geçiren turizmcilerin yüzü gülmeye başladı. Kimi tatilciler, deniz-kum-güneş tatilini tercih ederken; kimileri de kültür ve doğa turlarına ilgi gösterdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Hem okulların kapanması hem bayram hem de yaz tatili olmak üzere bir sürü kombinasyon üst üste gelecek. Birçok şey vesile yapılarak tatile çıkılacak" dedi. Erken rezervasyonda geçen yıla göre yüzde 15 artışa geçtiklerini kaydeden Çeşme Turistik Otelciler Birliği Derneği Başkan Vekili Yakup Demir de bundan dolayı indirim fırsatını 23 Haziran'a kadar uzattıklarını dile getirdi. Yüzde 35 indirimle tatil satın alma fırsatının bayram tatilini de kapsadığını vurgulayan Demir, "Ramazan ayının ilk haftasının ardından başlayan rezervasyon hareketliliği, okulların kapanmasıyla hızlanacak. Bayramda doluluk anlamında zirveye ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bayramda günübirlik tatilcilerle birlikte Çeşme'de 1 milyonun üzerinde turizm hareketliliği bekliyoruz" diye konuştu.     GÜNDE 1 MİLYON KİŞİ YOLLARA DÜŞECEK 20-24 Haziran dönemi için otobüs biletlerinin yüzde 100'ü satılırken, 16-20 Haziran tarihlerinde de biletlerin yüzde 90'ı bitti. Kalan kısmının da 1-2 gün içinde tükeneceğine dikkat çeken Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, 20 Haziran-2 Temmuz arasında şehirlerarası otobüslerle günde 1 milyon kişinin seyahate çıkacağını söyledi. Bayramda 6 milyon kişinin uçak, 600 bin kişinin de trenle yolculuk yapacağını aktaran Yıldırım, "Ulaştırmada 2 milyar TL'lik hacim oluşacak" dedi..

Tatilciler, bayram tatili için rezervasyonlarını yapmaya başladı. Otellerin doluluk oranları yükseldi, otobüs biletleri tükendi. Turizmcilerin yüzü güldü.

Turizm sektöründe bayram hareketliliği başladı. 4 günlük Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, rezervasyonlarını yapmaya başladı. Otellerdeki ve pansiyonlardaki doluluk oranları bir anda yükseldi, uçak biletlerinin fiyatları fırladı, dolan otobüs hatları için şimdiden ek seferler konulmaya başladı. Geçen sene kötü bir sezon geçiren turizmcilerin yüzü gülmeye başladı. Kimi tatilciler, deniz-kum-güneş tatilini tercih ederken; kimileri de kültür ve doğa turlarına ilgi gösterdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Hem okulların kapanması hem bayram hem de yaz tatili olmak üzere bir sürü kombinasyon üst üste gelecek. Birçok şey vesile yapılarak tatile çıkılacak" dedi. Erken rezervasyonda geçen yıla göre yüzde 15 artışa geçtiklerini kaydeden Çeşme Turistik Otelciler Birliği Derneği Başkan Vekili Yakup Demir de bundan dolayı indirim fırsatını 23 Haziran'a kadar uzattıklarını dile getirdi. Yüzde 35 indirimle tatil satın alma fırsatının bayram tatilini de kapsadığını vurgulayan Demir, "Ramazan ayının ilk haftasının ardından başlayan rezervasyon hareketliliği, okulların kapanmasıyla hızlanacak. Bayramda doluluk anlamında zirveye ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bayramda günübirlik tatilcilerle birlikte Çeşme'de 1 milyonun üzerinde turizm hareketliliği bekliyoruz" diye konuştu.

 

 

GÜNDE 1 MİLYON KİŞİ YOLLARA DÜŞECEK
20-24 Haziran dönemi için otobüs biletlerinin yüzde 100'ü satılırken, 16-20 Haziran tarihlerinde de biletlerin yüzde 90'ı bitti. Kalan kısmının da 1-2 gün içinde tükeneceğine dikkat çeken Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, 20 Haziran-2 Temmuz arasında şehirlerarası otobüslerle günde 1 milyon kişinin seyahate çıkacağını söyledi. Bayramda 6 milyon kişinin uçak, 600 bin kişinin de trenle yolculuk yapacağını aktaran Yıldırım, "Ulaştırmada 2 milyar TL'lik hacim oluşacak" dedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.