Bebek ve çocuk sağlığı konuşuldu

Kocaeli 19.06.2019 - 10:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Bebek ve çocuk sağlığı konuşuldu

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünün sağlık çalışanlarına yönelik olarak mesleki beceri ve bilgilerini arttırmak ve sağlık hizmetleri kalitesini yükseltmek amacıyla düzenlediği sempozyumların 6’ncısı, 18 Haziran Salı günü İzmit’te bir otelde gerçekleştirildi.

Kocaeli,  İstanbul, Ankara, Sakarya, Bolu gibi çevre illerde görev yapan sağlık çalışanlarının, hastane başhekimleri, ilçe sağlık müdürleri ve başkanların katılım gösterdiği sempozyumda açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney gerçekleştirdi. Kocaeli’de 2015 yılından itibaren paydaş kurumlarla birlikte eğitim seferberliği başlattıklarını söyleyen Ergüney, “Bu tarz eğitim organizasyonlarını çok önemsiyoruz. Özellikle eğitimlerimize verdikleri desteklerden dolayı KOÜ Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye, Dekanımız Prof. Dr. Zafer Utkan’a, Başhekim Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’e, birbirinden değerli hocalarımıza, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü idarecilerine, İlçe Sağlık Müdürlerimize, Başhekimlerimize, hekim hemşire vs. tüm çalışanlarımıza ve özellikle de eğitim birimimize teşekkür ediyorum. ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK Bu işi çok güzel bir şekilde sahiplendiler ve bununla birlikte Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu denetimler sonucunda ilimizdeki anne dostu ve bebek dostu hastanelerin artması, nitelik ve kalitelerinin yükselmesi gerçekleşti. Bugün gerçekleştirilen sempozyuma böylesine yoğun bir katılım gerçekleştirilmesi bizleri çok memnun etti. İlerleyen dönemlerde gelen talep, öneri ve ihtiyaçlara göre Bakanlığımız ve Üniversitelerimizle koordineli şekilde bu tarz çalışmalarımız devam edecek” dedi. Bu tarz seminer ve sempozyumların gerçekleştirilmesinin kendilerini çok memnun ettiğini söyleyen Türkiye Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği Başkanı Melek Kılıç “Bebek ve Anne ölümleri ülkelerin gelişmişlik göstergelerinde başı çekmekte. Bebek ölümlerinin en önemli konusu beslenme ve anne sütü konusudur. Dolayısıyla bu çalışmalar çok kıymetli çalışmalardır. Sağlık Bakanlığımızın da çok önemsediği bu konuda en önemli halkalardan biriside siz sağlık çalışanlarısınız. Emzirme ve anne sütünün öneminin arttırılması amacıyla yapılacak her projede yer almaya devam edeceğiz. Programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi. ÖNEMLİ BİLGİLER Açılış konuşmalarının ardından akademisyenler Prof. Dr. Ayşe Engin Arısoy, Prof. Dr. Ayla Günlemez, Prof. Dr. Canan Türkyılmaz, Prof. Dr. Emin Sami Arısoy tarafından Yenidoğanın bir aylık serüveni, Yenidoğan sarılığı, Ülkemizde son dönemde gelişen aşı karşıtlığı ve Formül başlama endikasyonu gibi konularda katılımcılara önemli bilgiler aktarıldı. Türkiye’de ve Dünyada bebek dostu girişimi ve yenilikler, Kocaeli ilinde bebek dostu sağlık kuruluşları programı, etkin emzirme danışmanlığı, Kocaeli hastanelerinden örnek uygulamalar konularında ise eğitimciler Melek Kılıç, Dr. Merve Aslan, İlkay Zengin, Serap Efe ve Leyla Büyük dinleyicileri bilgilendirdiler. Tüm gün boyunca süren sempozyum sonunda İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri tarafından eğitimcilere sundukları katkılardan dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünün sağlık çalışanlarına yönelik olarak mesleki beceri ve bilgilerini arttırmak ve sağlık hizmetleri kalitesini yükseltmek amacıyla düzenlediği sempozyumların 6’ncısı, 18 Haziran Salı günü İzmit’te bir otelde gerçekleştirildi.

Kocaeli,  İstanbul, Ankara, Sakarya, Bolu gibi çevre illerde görev yapan sağlık çalışanlarının, hastane başhekimleri, ilçe sağlık müdürleri ve başkanların katılım gösterdiği sempozyumda açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney gerçekleştirdi. Kocaeli’de 2015 yılından itibaren paydaş kurumlarla birlikte eğitim seferberliği başlattıklarını söyleyen Ergüney, “Bu tarz eğitim organizasyonlarını çok önemsiyoruz. Özellikle eğitimlerimize verdikleri desteklerden dolayı KOÜ Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye, Dekanımız Prof. Dr. Zafer Utkan’a, Başhekim Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’e, birbirinden değerli hocalarımıza, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü idarecilerine, İlçe Sağlık Müdürlerimize, Başhekimlerimize, hekim hemşire vs. tüm çalışanlarımıza ve özellikle de eğitim birimimize teşekkür ediyorum.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Bu işi çok güzel bir şekilde sahiplendiler ve bununla birlikte Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu denetimler sonucunda ilimizdeki anne dostu ve bebek dostu hastanelerin artması, nitelik ve kalitelerinin yükselmesi gerçekleşti. Bugün gerçekleştirilen sempozyuma böylesine yoğun bir katılım gerçekleştirilmesi bizleri çok memnun etti. İlerleyen dönemlerde gelen talep, öneri ve ihtiyaçlara göre Bakanlığımız ve Üniversitelerimizle koordineli şekilde bu tarz çalışmalarımız devam edecek” dedi. Bu tarz seminer ve sempozyumların gerçekleştirilmesinin kendilerini çok memnun ettiğini söyleyen Türkiye Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği Başkanı Melek Kılıç “Bebek ve Anne ölümleri ülkelerin gelişmişlik göstergelerinde başı çekmekte. Bebek ölümlerinin en önemli konusu beslenme ve anne sütü konusudur. Dolayısıyla bu çalışmalar çok kıymetli çalışmalardır. Sağlık Bakanlığımızın da çok önemsediği bu konuda en önemli halkalardan biriside siz sağlık çalışanlarısınız. Emzirme ve anne sütünün öneminin arttırılması amacıyla yapılacak her projede yer almaya devam edeceğiz. Programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

ÖNEMLİ BİLGİLER

Açılış konuşmalarının ardından akademisyenler Prof. Dr. Ayşe Engin Arısoy, Prof. Dr. Ayla Günlemez, Prof. Dr. Canan Türkyılmaz, Prof. Dr. Emin Sami Arısoy tarafından Yenidoğanın bir aylık serüveni, Yenidoğan sarılığı, Ülkemizde son dönemde gelişen aşı karşıtlığı ve Formül başlama endikasyonu gibi konularda katılımcılara önemli bilgiler aktarıldı. Türkiye’de ve Dünyada bebek dostu girişimi ve yenilikler, Kocaeli ilinde bebek dostu sağlık kuruluşları programı, etkin emzirme danışmanlığı, Kocaeli hastanelerinden örnek uygulamalar konularında ise eğitimciler Melek Kılıç, Dr. Merve Aslan, İlkay Zengin, Serap Efe ve Leyla Büyük dinleyicileri bilgilendirdiler. Tüm gün boyunca süren sempozyum sonunda İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri tarafından eğitimcilere sundukları katkılardan dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.