GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Belediye meclisi iptal oldu!

Spor 02.04.2020 - 16:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Belediye meclisi iptal oldu!

Belediye meclisi iptal oldu!

Gebze Belediyesi Nisan ayı meclisi iptal edildi. Tartışmalara neden olan ve İYİ Parti ile CHP’nin katılmayacaklarını açıkladığı meclis için Gebze Belediyesi yetkilileri açıklama yaparak, Nisan ayı meclisinin iptal edildiğini açıkladı. Gebze Belediyesi Nisan ayı meclisi iptal edildi. Tartışmalara neden olan ve İYİ Parti ile CHP’nin katılmayacaklarını açıkladığı meclis adına bir açıklama yapıldı. İşte o açıklama ; “Gebze Belediyesi Başkanlık Makamı’ndan duyurulmuştur; Belediyemiz Nisan ayı meclis toplantısı, İç İşleri Bakanlığı’nın ilgili ek genelgesinin, “Valilik ve kaymakamlıklarca 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri hükmü uyarınca büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesi sağlanmalı. Bu süreçte mahalli idarelerin görevlerinin aksamaması için meclisin toplanmasının çok zorunlu olduğu hallerde ilgili mevzuatı çerçevesinde olağanüstü toplantı yapılmasına gerekli sağlık tedbirler alınarak  izin verilecek” şeklindeki ilgili maddesine istinaden; Kocaeli Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nün 27/03 /2020 tarihli, ilçemiz sınırlarında 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ İSTASYONLARI için yer tahsisi talebi gibi elzem ve  2020 Yılı Ücret Tarifesinde düzeltme yapılmasına ilişkin kamu yararı ve önemindeki bekleyen konuların, karara bağlanarak çözüme kavuşturulası amacıyla Belediye Meclisimiz, GKM büyük salonda gerekli hijyen ve sosyal mesafe gibi tüm tedbirler alınarak 3 Nisan Cuma günü OLAĞANÜSTÜ gündemle toplantıya çağırılmıştır. SALGIN ŞARTLARI GÖZ ÖNÜNE ALINDI Ancak, ülke genelinde Covid 19 virüs salgınıyla etkin mücadele amacıyla uygulamaya konulan ilgili kararnameler kapsamında Gebze Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden meclis toplantısına ilişkin görüş istenmiştir. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün, ‘ilimizdeki Covid 19 vakalarının yoğunluğu ve önümüzdeki sürecin kritik olması sebebiyle bu tür toplantıların yapılmaması’ şeklindeki görüşlerine istinaden Nisan Ayı olağanüstü meclis toplantısı iptal edilmiştir. MECLİS TOPLANTISI YAPILMAYACAK Yukarıda arz edilen gelişmeler yaşanırken, yapılmak istenen olağan üstü meclis toplantısını; kuruluş amacı, kıymetli Gebzelilere kamu yararını merkeze alan hizmetleri ivedilik ve özenle hizmet etmek olan Gebze Belediyesi kamu tüzel kişiliğini yıpratmak hedefiyle geliştirilen olumsuz algı çalışmalarına başlandığı görülmüştür. Bazı sosyal medya ve yaygın medya organları kullanılan argümanların, konunun bütünden bağımsız olduğu anlaşılmaktadır. Kamu yararını esas alan maddelerden oluşan meclis gündeminden cımbızlanarak alınıp karalama kampanyasına dönüştürülen art niyetli girişimleri de kıymetli Gebzeli hemşerilerimizin ve tüm kamuoyunun objektif değerlendirmelerine saygılarımızla sunarız” 
Belediye meclisi iptal oldu!

Gebze Belediyesi Nisan ayı meclisi iptal edildi. Tartışmalara neden olan ve İYİ Parti ile CHP’nin katılmayacaklarını açıkladığı meclis için Gebze Belediyesi yetkilileri açıklama yaparak, Nisan ayı meclisinin iptal edildiğini açıkladı.

Gebze Belediyesi Nisan ayı meclisi iptal edildi. Tartışmalara neden olan ve İYİ Parti ile CHP’nin katılmayacaklarını açıkladığı meclis adına bir açıklama yapıldı. İşte o açıklama ; “Gebze Belediyesi Başkanlık Makamı’ndan duyurulmuştur; Belediyemiz Nisan ayı meclis toplantısı, İç İşleri Bakanlığı’nın ilgili ek genelgesinin, “Valilik ve kaymakamlıklarca 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri hükmü uyarınca büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesi sağlanmalı. Bu süreçte mahalli idarelerin görevlerinin aksamaması için meclisin toplanmasının çok zorunlu olduğu hallerde ilgili mevzuatı çerçevesinde olağanüstü toplantı yapılmasına gerekli sağlık tedbirler alınarak  izin verilecek” şeklindeki ilgili maddesine istinaden; Kocaeli Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nün 27/03 /2020 tarihli, ilçemiz sınırlarında 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ İSTASYONLARI için yer tahsisi talebi gibi elzem ve  2020 Yılı Ücret Tarifesinde düzeltme yapılmasına ilişkin kamu yararı ve önemindeki bekleyen konuların, karara bağlanarak çözüme kavuşturulası amacıyla Belediye Meclisimiz, GKM büyük salonda gerekli hijyen ve sosyal mesafe gibi tüm tedbirler alınarak 3 Nisan Cuma günü OLAĞANÜSTÜ gündemle toplantıya çağırılmıştır.

SALGIN ŞARTLARI GÖZ ÖNÜNE ALINDI

Ancak, ülke genelinde Covid 19 virüs salgınıyla etkin mücadele amacıyla uygulamaya konulan ilgili kararnameler kapsamında Gebze Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden meclis toplantısına ilişkin görüş istenmiştir. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün, ‘ilimizdeki Covid 19 vakalarının yoğunluğu ve önümüzdeki sürecin kritik olması sebebiyle bu tür toplantıların yapılmaması’ şeklindeki görüşlerine istinaden Nisan Ayı olağanüstü meclis toplantısı iptal edilmiştir.

MECLİS TOPLANTISI YAPILMAYACAK

Yukarıda arz edilen gelişmeler yaşanırken, yapılmak istenen olağan üstü meclis toplantısını; kuruluş amacı, kıymetli Gebzelilere kamu yararını merkeze alan hizmetleri ivedilik ve özenle hizmet etmek olan Gebze Belediyesi kamu tüzel kişiliğini yıpratmak hedefiyle geliştirilen olumsuz algı çalışmalarına başlandığı görülmüştür. Bazı sosyal medya ve yaygın medya organları kullanılan argümanların, konunun bütünden bağımsız olduğu anlaşılmaktadır. Kamu yararını esas alan maddelerden oluşan meclis gündeminden cımbızlanarak alınıp karalama kampanyasına dönüştürülen art niyetli girişimleri de kıymetli Gebzeli hemşerilerimizin ve tüm kamuoyunun objektif değerlendirmelerine saygılarımızla sunarız” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.