"Belediyelerin önceliği kentsel dönüşüm olmalı"

Gebze 27.11.2019 - 17:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

"Belediyelerin önceliği kentsel dönüşüm olmalı"

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şeker açıklamasında belediyelerin önceliğinin kentsel dönüşüm olması gerektiğini vurgulayarak, olası bir İstanbul depreminde 1999 öncesinde yapılan binaların ciddi hasar görebileceğini söyledi. AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Kocaeli’nde yaşanan 1999 depreminin ardından deprem öncesi yapılan binaların mutlaka kentsel dönüşüm ile yenilenmesi gerektiğini söyleyen Vekil Şeker, “Biz birinci derece deprem bölgesinde yaşıyoruz. Geçmişte çok yanlış planlama olmuş. 1999 depreminde TÜPRAŞ’ın patlama korkusundan insanlar dağlara kaçtı. Bu, TÜPRAŞ’ın bile yerinin çok doğru olmadığını gösteriyor. Birinci derece deprem bölgesinde olması ve yapımları çok sağlam olmaması nedeniyle tüm binaların yenilenmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm mutlaka yapılmalı. ÇARPIK YAPILAŞMA ÇOK FAZLA Kentsel dönüşüm, koruyucu hekimlik gibidir. İnsanlar öldükten sonra binaları yenilemenin esprisi kalmıyor. Bu konuda belediyelere ve işle ilgilenenlere destek vermek gerekiyor. Rantsal dönüşüm yok. Rantsa o evlerde oturan insanlar içindir. Çarpık yapılaşma çok fazla olan bir kent burası. Binalar ciddi yumruklar yemiş boksör gibi. Ben her zaman söylüyorum, olası bir İstanbul depreminde ciddi anlamda binalar yıkılabilir. Kocaeli depremi, İstanbul Avcılar’da binaları yıktı. Merkez üssü Kocaeli olmasa bile ilimiz çok ciddi etkilenecektir. “BELEDİYELERİN ÖNCELİĞİ KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMALI” Kentsel dönüşümü belediyelerin tamamı birinci sırada gündemlerine almalılar. Peyderpey, küçük küçük etaplarla dönüşüm yapmalılar. Vatandaş da bunu fırsata çevireyim bir kuruş para vermeyeyim derse olmaz. Vatandaşın, elini taşın altına koyması gerekiyor. Vatandaş terazinin bir tarafına 100 metrekarelik bir binayı diğer tarafa ise depremde hasar görmüş binada yaşayan sevdiklerini koyarak tercihini yapmalı” dedi.  

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şeker açıklamasında belediyelerin önceliğinin kentsel dönüşüm olması gerektiğini vurgulayarak, olası bir İstanbul depreminde 1999 öncesinde yapılan binaların ciddi hasar görebileceğini söyledi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Kocaeli’nde yaşanan 1999 depreminin ardından deprem öncesi yapılan binaların mutlaka kentsel dönüşüm ile yenilenmesi gerektiğini söyleyen Vekil Şeker, “Biz birinci derece deprem bölgesinde yaşıyoruz. Geçmişte çok yanlış planlama olmuş. 1999 depreminde TÜPRAŞ’ın patlama korkusundan insanlar dağlara kaçtı. Bu, TÜPRAŞ’ın bile yerinin çok doğru olmadığını gösteriyor. Birinci derece deprem bölgesinde olması ve yapımları çok sağlam olmaması nedeniyle tüm binaların yenilenmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm mutlaka yapılmalı.

ÇARPIK YAPILAŞMA ÇOK FAZLA

Kentsel dönüşüm, koruyucu hekimlik gibidir. İnsanlar öldükten sonra binaları yenilemenin esprisi kalmıyor. Bu konuda belediyelere ve işle ilgilenenlere destek vermek gerekiyor. Rantsal dönüşüm yok. Rantsa o evlerde oturan insanlar içindir. Çarpık yapılaşma çok fazla olan bir kent burası. Binalar ciddi yumruklar yemiş boksör gibi. Ben her zaman söylüyorum, olası bir İstanbul depreminde ciddi anlamda binalar yıkılabilir. Kocaeli depremi, İstanbul Avcılar’da binaları yıktı. Merkez üssü Kocaeli olmasa bile ilimiz çok ciddi etkilenecektir.

“BELEDİYELERİN ÖNCELİĞİ KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMALI”

Kentsel dönüşümü belediyelerin tamamı birinci sırada gündemlerine almalılar. Peyderpey, küçük küçük etaplarla dönüşüm yapmalılar. Vatandaş da bunu fırsata çevireyim bir kuruş para vermeyeyim derse olmaz. Vatandaşın, elini taşın altına koyması gerekiyor. Vatandaş terazinin bir tarafına 100 metrekarelik bir binayı diğer tarafa ise depremde hasar görmüş binada yaşayan sevdiklerini koyarak tercihini yapmalı” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.