Belediyenin elektrikleri kesilince başkan ne dedi?

15.01.2015 - 15:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Belediyenin elektrikleri kesilince başkan ne dedi?

Belediye elektrik borcunu ödeyemeyince DEDAŞ, ilçeye su sağlayan pompanın elektriğini kesti. Belediye Başkanı'nın tepkisi ise sert oldu.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, belediyenin elektrik borcunu ödemediği gerekçesiyle, Dicle Elektrik A.Ş. (DEDAŞ) ilçe merkezine içme suyu sağlayan Cehennem Deresi'ndeki pompaj istasyonuna giden elektrikleri kesti. İdil Belediye Başkanı DBP'li Mehmet Muhdi Aslan, "Gerekirse sokaklara dökülürüz." dedi. BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI DEDAŞ'ın ilçeye içme uyunu sağlayan Cehennem Deresi'ndeki pompaj istasyonuna giden elektriği kesmesinin ardından, İdil Belediye Başkanı Mehmet Muhdi Aslan, Başkan Yardımcısı Nevin Oyman, Sırtköy Belediye Başkanı Evin İğdi, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları, DBP İlçe Başkanı Hasan Yalman'ın da aralarında bulunduğu bir grup, belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Muhdi Aslan, gerekirse sokaklara döküleceklerini belirterek şunları söyledi: "BİZİM ÖDEDİĞMİZ RAKAMI KABUL ETMİYORLAR""Cehennem Deresi'nden gelen su motorlarına ait elektriğimiz kesilmiştir. Biz belediyeyi devralırken yaklaşık 7-8 milyon borç vardı. Kendi imkanlarımızla bu borcu ödemeye çalıştık. Her ay düzenli olarak DEDAŞ'a 100 bin lira ödememize rağmen, bu rakamı kabul etmiyorlar. DEDAŞ bize borcun tamamını ödememizi, ödemememiz halinde suyumuzu keseceklerini söylüyor. İdil Belediyesi'ne ayda 600-700 bin lira para geliyor. Yani bir anda 6-7 milyon lirayı nasıl verebileceğimizi düşünüyorlar." "SUYUMUZUN KESİLMESİNİ KABUL ETMEYİZ, GEREKİRSE SOKAKLARA DÖKÜLÜRÜZ" "Bugün itibariyle suyumuzun geldiği Cehennem Deresi'nde bulunan motorlara ait elektrik kesilmiştir. Biz de DEDAŞ'a diyoruz ki, isterse özel bir şirket olsun, isterse devlete ait bir şirket olsun; suyumuza ait elektiriği kesmelerini kınıyoruz. Diyoruz ki, nasıl anlıyorlarsa anlasınlar, biz halkımız ile beraber DEDAŞ'a karşı elimizden geleni yaparız. Gerekirse sokaklara dökülürüz. Belediye başkanları ve meclis üyelerimizin başı da gitse, suyumuzun kesilmesini kabul etmeyiz." "ANCAK BU KADARINI ÖDEYEBİLİRİZ" "DEDAŞ'a sesleniyoruz; bizim olanaklarımız bunlardır. Ancak bu kadar ödeyebiliriz. DEDAŞ'ı kınıyoruz. Halkımıza sesleniyoruz; arkamızda durun, bırakmayın suyumuz kesilsin. Halkımıza zaten güveniyoruz, belediyesine yüzde 85 oy veren bir halk, belediyesinin de arkasında duracaktır."
Belediye elektrik borcunu ödeyemeyince DEDAŞ, ilçeye su sağlayan pompanın elektriğini kesti. Belediye Başkanı'nın tepkisi ise sert oldu.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, belediyenin elektrik borcunu ödemediği gerekçesiyle, Dicle Elektrik A.Ş. (DEDAŞ) ilçe merkezine içme suyu sağlayan Cehennem Deresi'ndeki pompaj istasyonuna giden elektrikleri kesti. İdil Belediye Başkanı DBP'li Mehmet Muhdi Aslan, "Gerekirse sokaklara dökülürüz." dedi.

BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

DEDAŞ'ın ilçeye içme uyunu sağlayan Cehennem Deresi'ndeki pompaj istasyonuna giden elektriği kesmesinin ardından, İdil Belediye Başkanı Mehmet Muhdi Aslan, Başkan Yardımcısı Nevin Oyman, Sırtköy Belediye Başkanı Evin İğdi, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları, DBP İlçe Başkanı Hasan Yalman'ın da aralarında bulunduğu bir grup, belediye binası önünde basın açıklaması yaptı.

Belediye Başkanı Mehmet Muhdi Aslan, gerekirse sokaklara döküleceklerini belirterek şunları söyledi:

"BİZİM ÖDEDİĞMİZ RAKAMI KABUL ETMİYORLAR"

"Cehennem Deresi'nden gelen su motorlarına ait elektriğimiz kesilmiştir. Biz belediyeyi devralırken yaklaşık 7-8 milyon borç vardı. Kendi imkanlarımızla bu borcu ödemeye çalıştık. Her ay düzenli olarak DEDAŞ'a 100 bin lira ödememize rağmen, bu rakamı kabul etmiyorlar. DEDAŞ bize borcun tamamını ödememizi, ödemememiz halinde suyumuzu keseceklerini söylüyor. İdil Belediyesi'ne ayda 600-700 bin lira para geliyor. Yani bir anda 6-7 milyon lirayı nasıl verebileceğimizi düşünüyorlar."

"SUYUMUZUN KESİLMESİNİ KABUL ETMEYİZ, GEREKİRSE SOKAKLARA DÖKÜLÜRÜZ"

"Bugün itibariyle suyumuzun geldiği Cehennem Deresi'nde bulunan motorlara ait elektrik kesilmiştir. Biz de DEDAŞ'a diyoruz ki, isterse özel bir şirket olsun, isterse devlete ait bir şirket olsun; suyumuza ait elektiriği kesmelerini kınıyoruz. Diyoruz ki, nasıl anlıyorlarsa anlasınlar, biz halkımız ile beraber DEDAŞ'a karşı elimizden geleni yaparız. Gerekirse sokaklara dökülürüz. Belediye başkanları ve meclis üyelerimizin başı da gitse, suyumuzun kesilmesini kabul etmeyiz."

"ANCAK BU KADARINI ÖDEYEBİLİRİZ"

"DEDAŞ'a sesleniyoruz; bizim olanaklarımız bunlardır. Ancak bu kadar ödeyebiliriz. DEDAŞ'ı kınıyoruz. Halkımıza sesleniyoruz; arkamızda durun, bırakmayın suyumuz kesilsin. Halkımıza zaten güveniyoruz, belediyesine yüzde 85 oy veren bir halk, belediyesinin de arkasında duracaktır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.