19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

BİLGE EL Üstünde!

Darıca 14.02.2018 - 09:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

BİLGE EL Üstünde!

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü F. Rasim Çelik, Marmara Bilge Okulları İnovatif ve Hibrit Öğrenim Merkezi’ni ziyaret ederek bilgi aldı.

Marmara Bilge Okulları Darıca Ana kampüsünde kurulan Türkiye’nin İlk İnovatif ve Hibrit Öğrenme Merkezi Robotik Kodlama ve STEAM, MAKER uygulamaları için bölgemize çok önemli bir fırsat sunuyor. 15 gün önce Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz’un ziyaretinden sonra bu kez İl Milli Eğitim Müdürü F. Rasim Çelik Bilge Okulları kampüsünü ziyaret ederek Kurucu İsmail Kurt ve Genel Koordinatör Türker Gedik’ten Merkez ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. ÇELİK TEKNOLOJİ HEM KULLANILMALI HEM ÜRETİLMELİ Bilge Okulları Kurucusu İsmail Kurt “Endüstri 4.0 a dayalı öğretim modeli ile öğrenmesüreçlerini uygulamalı ve kalıcı haleni getirmeyi amaçladıklarını ve kurulan bu merkezle Darıca ve Gebze, Çayırova İlçelerinde bulunan Devlet ve Özel Okul Öğretmenlerine yönelik Workshoplar ve uygulamalı STEAM, MAKER , Kodlama ve Robotik eğitimlerinin ’de verileceğini söyledi”. İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik “Merkezin öğretime olumlu katkılarının yanı sıra bu teknolojiyi kullanan ve uygulama yapan öğrencilerin ilerleyen dönemlerde aynı teknolojiyi üreten bireyler hale geleceğini vurguladı. Merkezi kurması nedeniyle Bilge Okulları Kurucusu ve emeği geçen yöneticileri tebrik ettiğini belirtti.“ Bünyesinde LEGO Education İnnovation Studio’yu bulunduran Bilge İnovatif ve Hibrit Öğrenim Merkezi’nde 2 Adet Kodlama Laboratuvarı, 2 Adet STEAM Laboratuvarı, MAKER Atölyesi, 2 Adet Robotik Uygulama Atölyesi, FRC-FLL- JR. FLL Robotik Turnuva Alanı, Fen Bilgisi, Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarları bulunuyor.  
Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü F. Rasim Çelik, Marmara Bilge Okulları İnovatif ve Hibrit Öğrenim Merkezi’ni ziyaret ederek bilgi aldı.

Marmara Bilge Okulları Darıca Ana kampüsünde kurulan Türkiye’nin İlk İnovatif ve Hibrit Öğrenme Merkezi Robotik Kodlama ve STEAM, MAKER uygulamaları için bölgemize çok önemli bir fırsat sunuyor. 15 gün önce Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz’un ziyaretinden sonra bu kez İl Milli Eğitim Müdürü F. Rasim Çelik Bilge Okulları kampüsünü ziyaret ederek Kurucu İsmail Kurt ve Genel Koordinatör Türker Gedik’ten Merkez ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ÇELİK TEKNOLOJİ HEM KULLANILMALI HEM ÜRETİLMELİ

Bilge Okulları Kurucusu İsmail Kurt “Endüstri 4.0 a dayalı öğretim modeli ile öğrenmesüreçlerini uygulamalı ve kalıcı haleni getirmeyi amaçladıklarını ve kurulan bu merkezle Darıca ve Gebze, Çayırova İlçelerinde bulunan Devlet ve Özel Okul Öğretmenlerine yönelik Workshoplar ve uygulamalı STEAM, MAKER , Kodlama ve Robotik eğitimlerinin ’de verileceğini söyledi”. İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik “Merkezin öğretime olumlu katkılarının yanı sıra bu teknolojiyi kullanan ve uygulama yapan öğrencilerin ilerleyen dönemlerde aynı teknolojiyi üreten bireyler hale geleceğini vurguladı. Merkezi kurması nedeniyle Bilge Okulları Kurucusu ve emeği geçen yöneticileri tebrik ettiğini belirtti.“ Bünyesinde LEGO Education İnnovation Studio’yu bulunduran Bilge İnovatif ve Hibrit Öğrenim Merkezi’nde 2 Adet Kodlama Laboratuvarı, 2 Adet STEAM Laboratuvarı, MAKER Atölyesi, 2 Adet Robotik Uygulama Atölyesi, FRC-FLL- JR. FLL Robotik Turnuva Alanı, Fen Bilgisi, Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarları bulunuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.