BİLGE OKULLARI RAHMİ KOÇ MÜZESİ’NDE

Gebze 24.12.2015 - 13:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

BİLGE OKULLARI RAHMİ KOÇ MÜZESİ’NDE

Bilge Okulları öğrencileri, Matematik ve Fen zümresi rehberliğinde gerçekleştirilen ‘’Rahmi Koç Müzesi’nde hem eğitici hem de eğlenceli vakit geçirdiler.

Bilge Okulları öğrencileri, Matematik ve Fen zümresi rehberliğinde  gerçekleştirilen ‘’Rahmi Koç Müzesi’nde hem eğitici hem de eğlenceli vakit geçirdiler. Öğrenciler müzede, seçilmiş olan eserler hakkında daha detaylı bilgi edinmekle kalmayıp onların ‘’Fen ve Teknoloji,  Sosyal Bilgiler, Türkçe, Matematik’’ dersleriyle bağlantılarını kurarak daha kapsamlı inceleme şansını yakaladılar. Öğrenciler müzenin renkli matematik dünyası bölümünde Mimar Sinan’ın köprülerinin sırrını çözdüler. Kuş bakışı şehirlerarası yolculuk yaparak hedefe daha hızlı ulaşmanın yollarını arayıp örüntünün ne olduğunu bir yap-bozla öğrendiler. Leonardo da Vinci’nin Haliç için tasarladığı köprünün detaylarını görerek kendi köprülerini inşa etmekle birlikte daha birçok  matematik deneylerini kendileri yaparak keşfetmenin keyfini yaşadılar. Astronomi atölyesinde ise ‘’Büyük Patlama’dan günümüze kadar uzanan 13.8 milyar yıllık süreci, dev panolar ve ‘’Sihirli Küre’’den paylaşılan görüntülerle; yıldızların, galaksilerin, diğer tüm gök cisimlerinin ve içinde bulunduğumuz Güneş Sistemi’nin evrendeki oluşum sürecini eğitim uzmanlarının keyifli sunumlarıyla öğrendiler. Öğrencilerin meraklı bakışları altında gerçekleşen ve görselliğin geniş bir yere sahip olduğu eğitimde öğrenciler, sadece küçük bir parçasını Oluşturduğumuz evrenin etkileyici büyüsüne kapılarak kafalarındaki sorulara da cevap bulma şansını yakaladılar. Gezinin devamında müzedeki geçmişten  günümüze  tarihçesinin anlatıldığı  araba, gemi, tren, motosiklet  gibi daha pek çok ulaşım araçları da büyük ilgi gördü. Öğrenciler dolu dolu  geçen müze gezisinin ardından keyifli bir yemekle günü noktaladılar.
Bilge Okulları öğrencileri, Matematik ve Fen zümresi rehberliğinde gerçekleştirilen ‘’Rahmi Koç Müzesi’nde hem eğitici hem de eğlenceli vakit geçirdiler.

Bilge Okulları öğrencileri, Matematik ve Fen zümresi rehberliğinde  gerçekleştirilen ‘’Rahmi Koç Müzesi’nde hem eğitici hem de eğlenceli vakit geçirdiler. Öğrenciler müzede, seçilmiş olan eserler hakkında daha detaylı bilgi edinmekle kalmayıp onların ‘’Fen ve Teknoloji,  Sosyal Bilgiler, Türkçe, Matematik’’ dersleriyle bağlantılarını kurarak daha kapsamlı inceleme şansını yakaladılar.

Öğrenciler müzenin renkli matematik dünyası bölümünde Mimar Sinan’ın köprülerinin sırrını çözdüler. Kuş bakışı şehirlerarası yolculuk yaparak hedefe daha hızlı ulaşmanın yollarını arayıp örüntünün ne olduğunu bir yap-bozla öğrendiler. Leonardo da Vinci’nin Haliç için tasarladığı köprünün detaylarını görerek kendi köprülerini inşa etmekle birlikte daha birçok  matematik deneylerini kendileri yaparak keşfetmenin keyfini yaşadılar.

Astronomi atölyesinde ise ‘’Büyük Patlama’dan günümüze kadar uzanan 13.8 milyar yıllık süreci, dev panolar ve ‘’Sihirli Küre’’den paylaşılan görüntülerle; yıldızların, galaksilerin, diğer tüm gök cisimlerinin ve içinde bulunduğumuz Güneş Sistemi’nin evrendeki oluşum sürecini eğitim uzmanlarının keyifli sunumlarıyla öğrendiler. Öğrencilerin meraklı bakışları altında gerçekleşen ve görselliğin geniş bir yere sahip olduğu eğitimde öğrenciler, sadece küçük bir parçasını Oluşturduğumuz evrenin etkileyici büyüsüne kapılarak kafalarındaki sorulara da cevap bulma şansını yakaladılar. Gezinin devamında müzedeki geçmişten  günümüze  tarihçesinin anlatıldığı  araba, gemi, tren, motosiklet  gibi daha pek çok ulaşım araçları da büyük ilgi gördü. Öğrenciler dolu dolu  geçen müze gezisinin ardından keyifli bir yemekle günü noktaladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.