“Bilimsel sağlık hizmeti sunuyoruz”

Sağlık 15.09.2020 - 15:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Bilimsel sağlık hizmeti sunuyoruz”

Merkez Hastanesi Grubu Medikal Direktörü Op. Dr. Koray Topçu PCR testleri ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Gazetemize açıklamalarda bulunan Topçu, Koronavirüs tanısı için şuan da dünya üzerinde başarı oranı ve hızı en yüksek olan testin PCR testi olduğunu dile getirdi. Sağlık Bakanlığı’nın bir takım özel hastanelere PCR testi yapma izni verdiğini ve Gebze’de yalnızca Merkez Prime Hastanesi’nin bu izni alıp testleri yaptığını dile getirdi. BİLİMSEL BİR DAYANAĞI YOK Belirti olmamasına rağmen test yaptırılıp, yaptırılamayacağı konusunu açıklığa kavuşturan Koray Topçu, Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu parametreler doğrultusunda hekim kontrolü ile test yaptıklarını bu parametrelere sahip olmayan kişilere test yapılmadığını açıklığa kavuşturdu. “Yalnızca sporcu ve spor müsabakasına çıkacak olanlar ile yolculuğa gidecek olan vatandaşlara bu parametrelere bakılmaksızın test yapılabiliyor” Hastalık hakkında ciğerlere indiyse testler doğru sonuç veremeyebilir algısını da açıklayan Koray Topçu, bu iddiaların bilimsel bir dayanağı olmadığını söyledi. PROSEDÜRÜ ANLATTI Koronavirüs testi pozitif çıkan hastalara karşı yapılan prosedürü de anlatan Dr. Topçu, “Testlerin hepsini pozitif, negatif fark etmeksizin devlet veri tabanına yüklüyoruz. Veri tabanından kare kodlu olarak o çıktıyı alıp kullanabiliyorsunuz. Test sonucu pozitif çıkan hastalar Sağlık bakanlığının yönetimi altında oluyor biz hekimlerin değil pozitifse filyasyon ekiplerinin takibine giriyor etrafında ki insanlar izole edilip, ilaçları sağlanıyor. Sağlık Bakanlığı’nın son derece hızlı ve hakim bir şekilde çalışıyor. Testi pozitif çıkan hastaların bilgilerinin sisteme girilmesi sonrası ortalama bir saat içinde filyasyon ekipleri tarafından gerekli takip ve ilaç desteği sağlanıyor” şeklinde konuştu. “GEBZE’NİN AÇIĞINI KAPATABİLECEK BİR HASTANE” Gebze’nin sağlık açığını Merkez Prime Hastanesi ile büyük bir ölçüde kapattıklarını dile getiren Koray Topçu hastanenin bu denli başarılı olmasının altında yatan temelleri açıklayarak, “Projelendirilmesi ile beraber yaklaşık 2,5- 3 yılı bulan bir sürecin ardından Hakan Höbek ile beraber çok ciddi çabalar sarf ederek gerçekleştirilen bir süreçti. 27.000m²’lik alanı olan helikopter pisti ve kendine ait birçok ayrıcalığı bulunan çok yüksek bir otelcilik hizmeti veren yüksek özellikli bir hastane elbette misafirlerimiz bu konuyu çok daha iyi değerlendirecektir” dedi. Otelciliği daha iyi olan hasta kabul etmekten ziyade misafir ağırlama felsefesi ile hareket ettiklerini dile getiren Koray Topçu Merkez Prime Hastanesi’ni kullanan misafirlerinin yüksek otelcilik anlayışı ile ağırlandığını belirtti.

Merkez Hastanesi Grubu Medikal Direktörü Op. Dr. Koray Topçu PCR testleri ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Topçu, Koronavirüs tanısı için şuan da dünya üzerinde başarı oranı ve hızı en yüksek olan testin PCR testi olduğunu dile getirdi. Sağlık Bakanlığı’nın bir takım özel hastanelere PCR testi yapma izni verdiğini ve Gebze’de yalnızca Merkez Prime Hastanesi’nin bu izni alıp testleri yaptığını dile getirdi.

BİLİMSEL BİR DAYANAĞI YOK

Belirti olmamasına rağmen test yaptırılıp, yaptırılamayacağı konusunu açıklığa kavuşturan Koray Topçu, Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu parametreler doğrultusunda hekim kontrolü ile test yaptıklarını bu parametrelere sahip olmayan kişilere test yapılmadığını açıklığa kavuşturdu. “Yalnızca sporcu ve spor müsabakasına çıkacak olanlar ile yolculuğa gidecek olan vatandaşlara bu parametrelere bakılmaksızın test yapılabiliyor” Hastalık hakkında ciğerlere indiyse testler doğru sonuç veremeyebilir algısını da açıklayan Koray Topçu, bu iddiaların bilimsel bir dayanağı olmadığını söyledi.

PROSEDÜRÜ ANLATTI

Koronavirüs testi pozitif çıkan hastalara karşı yapılan prosedürü de anlatan Dr. Topçu, “Testlerin hepsini pozitif, negatif fark etmeksizin devlet veri tabanına yüklüyoruz. Veri tabanından kare kodlu olarak o çıktıyı alıp kullanabiliyorsunuz. Test sonucu pozitif çıkan hastalar Sağlık bakanlığının yönetimi altında oluyor biz hekimlerin değil pozitifse filyasyon ekiplerinin takibine giriyor etrafında ki insanlar izole edilip, ilaçları sağlanıyor. Sağlık Bakanlığı’nın son derece hızlı ve hakim bir şekilde çalışıyor. Testi pozitif çıkan hastaların bilgilerinin sisteme girilmesi sonrası ortalama bir saat içinde filyasyon ekipleri tarafından gerekli takip ve ilaç desteği sağlanıyor” şeklinde konuştu.

“GEBZE’NİN AÇIĞINI KAPATABİLECEK BİR HASTANE”

Gebze’nin sağlık açığını Merkez Prime Hastanesi ile büyük bir ölçüde kapattıklarını dile getiren Koray Topçu hastanenin bu denli başarılı olmasının altında yatan temelleri açıklayarak, “Projelendirilmesi ile beraber yaklaşık 2,5- 3 yılı bulan bir sürecin ardından Hakan Höbek ile beraber çok ciddi çabalar sarf ederek gerçekleştirilen bir süreçti. 27.000m²’lik alanı olan helikopter pisti ve kendine ait birçok ayrıcalığı bulunan çok yüksek bir otelcilik hizmeti veren yüksek özellikli bir hastane elbette misafirlerimiz bu konuyu çok daha iyi değerlendirecektir” dedi. Otelciliği daha iyi olan hasta kabul etmekten ziyade misafir ağırlama felsefesi ile hareket ettiklerini dile getiren Koray Topçu Merkez Prime Hastanesi’ni kullanan misafirlerinin yüksek otelcilik anlayışı ile ağırlandığını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.