“BİLİŞİM VADİSİ’NDE KARAR VAR İCRAAT YOK”

Gebze 05.10.2017 - 12:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

“BİLİŞİM VADİSİ’NDE KARAR VAR İCRAAT YOK”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Bilişim Vadisini gündeme getirerek açıklamalarda bulundu. Tarhan, vatandaşların mağdur edildiğini ifade ederek, “Genişletilmesi için karar var ama temeli atılıp, yapımı arap saçına dönen Bilişim Vadisi içerisinde henüz bir icraat yok.” Dedi.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan sanayinin ve emeğin başkenti olan Kocaeli’ne Sanayi Bakanlığının 2002 yılından bugüne kadar hangi yatırımları yaptığını Türkiye Büyük Millet Meclisine verdiği soru önergesi ile Meclis Gündemine taşımıştı. BİLİŞİM VADİSİ İÇİN KARAR VAR İCRAAT YOK Tarhan “Türkiye’nin Bilişim Üssü olacağı vaadiyle yola çıkılan Gebze Muallim Köy Mevkii’ndeki Bilişim Vadisi için Bakanlık, Bakanlar Kurulu Kararı ile sınırları genişletilmiş ve 3.340.000 m2 çıkartıldığını ve bunun büyük bir yatırım olduğunu söylüyor. Ancak köylülerin arazileri istimlak edilmiş, istimlak bedeli ödenmemiştir. Genişletilmesi için karar var ama temeli atılıp, yapımı arap saçına dönen Bilişim Vadisi içerisinde henüz bir icraat yok. Köy halkına yarattığı sorunlarla ortada kalmış durumda. Köy hafriyat kamyonlarının boşaltım alanı haline getirilmiş. Ama Bakanlığın yazılı soru önergeme verdiği cevapta Muallim Köy yatırım olarak gözüküyor. Muallim Köy gerekli düzenlemeler yapılmazsa yatırım değil bölge halkına ıstırap olarak kalacak” dedi. KOCAELİ İHRACAT RAKAMLARI YATIRIM OLARAK GÖRÜLMEMELİ Tarhan “Bakanlık Gebze Organize Sanayi Bölgesinde 155 firma, 1113 çalışan, 2.6 Milyar TL satış ve 79.1 Milyon Dolar ihracat olduğunu belirtiyor. Her geçen gün işsizlik oranının arttığı ülkemizde Organize Sanayi Bölgesindeki birçoğu yabancı ortaklı olan şirketlerin yaptığı ihracat ve sağladığı istihdam Bakanlık yatırımı olarak kabul edilebilir mi? “dedi SANAYİ YATIRIMLARI İÇİN MİLYONLARCA TL HARCANMIŞ FAKAT İKİ KİŞİDEN BİRİ İŞSSİZ Tahsin Tarhan “Sanayi Bakanlığı; Teknolojik Ürün Yatırım Desteği adı altında 8.108.661 TL San-Tez Programı kapsamında 9.368.676 TL Tekno-Girişim Sermayesi Desteği Programı adı altında 5.643.030 TL Teknolojik Ürün Tanıtım Pazarlama Programı adı altında 874.544 TL Deney Laboratuvarlarının İyileştirilmesi Projesi adı altında 67.312.000 TL KOSGEB Destekleme Programları adı altında 87.294.394 TL paralar harcanmış ancak Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilere göre 2016 yılında TR42 (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) bölgesinde istihdam oranı 47,9 olmuştur. Yani Bölgemizde her iki kişiden biri işsiz. Sormak gerekiyor bu kadar yatırımın sonucu bu mu olmalıdır?” dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Bilişim Vadisini gündeme getirerek açıklamalarda bulundu. Tarhan, vatandaşların mağdur edildiğini ifade ederek, “Genişletilmesi için karar var ama temeli atılıp, yapımı arap saçına dönen Bilişim Vadisi içerisinde henüz bir icraat yok.” Dedi.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan sanayinin ve emeğin başkenti olan Kocaeli’ne Sanayi Bakanlığının 2002 yılından bugüne kadar hangi yatırımları yaptığını Türkiye Büyük Millet Meclisine verdiği soru önergesi ile Meclis Gündemine taşımıştı.

BİLİŞİM VADİSİ İÇİN KARAR VAR İCRAAT YOK

Tarhan “Türkiye’nin Bilişim Üssü olacağı vaadiyle yola çıkılan Gebze Muallim Köy Mevkii’ndeki Bilişim Vadisi için Bakanlık, Bakanlar Kurulu Kararı ile sınırları genişletilmiş ve 3.340.000 m2 çıkartıldığını ve bunun büyük bir yatırım olduğunu söylüyor. Ancak köylülerin arazileri istimlak edilmiş, istimlak bedeli ödenmemiştir. Genişletilmesi için karar var ama temeli atılıp, yapımı arap saçına dönen Bilişim Vadisi içerisinde henüz bir icraat yok. Köy halkına yarattığı sorunlarla ortada kalmış durumda. Köy hafriyat kamyonlarının boşaltım alanı haline getirilmiş. Ama Bakanlığın yazılı soru önergeme verdiği cevapta Muallim Köy yatırım olarak gözüküyor. Muallim Köy gerekli düzenlemeler yapılmazsa yatırım değil bölge halkına ıstırap olarak kalacak” dedi.

KOCAELİ İHRACAT RAKAMLARI YATIRIM OLARAK GÖRÜLMEMELİ

Tarhan “Bakanlık Gebze Organize Sanayi Bölgesinde 155 firma, 1113 çalışan, 2.6 Milyar TL satış ve 79.1 Milyon Dolar ihracat olduğunu belirtiyor. Her geçen gün işsizlik oranının arttığı ülkemizde Organize Sanayi Bölgesindeki birçoğu yabancı ortaklı olan şirketlerin yaptığı ihracat ve sağladığı istihdam Bakanlık yatırımı olarak kabul edilebilir mi? “dedi

SANAYİ YATIRIMLARI İÇİN MİLYONLARCA TL HARCANMIŞ FAKAT İKİ KİŞİDEN BİRİ İŞSSİZ

Tahsin Tarhan “Sanayi Bakanlığı;

Teknolojik Ürün Yatırım Desteği adı altında 8.108.661 TL

San-Tez Programı kapsamında 9.368.676 TL

Tekno-Girişim Sermayesi Desteği Programı adı altında 5.643.030 TL

Teknolojik Ürün Tanıtım Pazarlama Programı adı altında 874.544 TL

Deney Laboratuvarlarının İyileştirilmesi Projesi adı altında 67.312.000 TL

KOSGEB Destekleme Programları adı altında 87.294.394 TL paralar harcanmış ancak

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilere göre 2016 yılında TR42 (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) bölgesinde istihdam oranı 47,9 olmuştur. Yani Bölgemizde her iki kişiden biri işsiz. Sormak gerekiyor bu kadar yatırımın sonucu bu mu olmalıdır?” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.