BİLKAR 27 Mart’ı Japon Kuklası İle Karşılıyor

Gebze 24.03.2017 - 09:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

BİLKAR 27 Mart’ı Japon Kuklası İle Karşılıyor

BİLKAR, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü BİLKAR Tiyatro Ambriel ile Dario Fo’nun eseri Japon Kuklası adlı komediyi sahneleyerek karşılayacak.

  Gebze’nin kültür ve sanatta etkin ve üretken sivil toplum örgütü Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Üretim ve Yayıncılık Kooperatifi – BİLKAR, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü BİLKAR Tiyatro Ambriel ile İtalyan oyun yazarı Dario Fo’nun dilimize Egemen Berköz tarafından çevrilen eseri Japon Kuklası adlı komedisi ile karşılıyor. Oyun Dünya Tiyatrolar Günü’nün kutlandığı 27 Mart Pazartesi günü akşamı 19.30’da BİLKAR Genco Erkal Sahnesi’nde günün özüne uygun şekilde, ücretsiz sahnelenecek. BİLKAR Gebze Yeniçarşı’da, İsmetpaşa Caddesi üzerindeki Beşiroğlu Han, birinci katta faaliyetlerini sürdürüyor. BİLKAR Tiyatro Ambriel’in İlk Oyunu Olacak Japon Kuklası, BİLKAR Tiyatro Ambriel’in ilk sahnelediği oyun olma özelliği taşıyacak. Yunan kökenli bir kelime olan Ambriel, “Düşüncelerini özgürce ifade edebilmek” anlamı içeriyor. Oyunda genel sanat yönetmenliğini Abbas Kırçıl üstlendi. Yönetmen koltuğunda ise BİLKAR Tiyatro Topluluğu’nda çok sayıda oyunda rol üstlenen Emek Nalbant var. Tek perdelik komedide rolleri (alfabetik) Aydıncan Ocak, Birol Demir, Doğukan Anaç, Ela Altay, Elif Korkmaz, Fatoş Kalyan, Gamze Öztürk, Gülse Kalyan, Günay Sapapan, Meral Erdoğan, Nazlıcan Metin, Neriman Çolak ve Gamze Metin paylaştı. Japon Kuklası’na Dair İtalya'da bir fabrika işçilerin daha verimli çalışmaları için işçilere küçük haplar verilerek çalışma kapasiteleri arttırmaya çalışılır. Ancak işçiler artan çalışma saatleri ve ağır tempodan yorgun ve bitap düşerler. İşçilerden bir kız aklını yitirip hastaneye yatırılır. İşçiler arasında dolaşan bir söylentiye göre Japonya'daki fabrikalarda çalışan işçiler amirlerinin kuklalarına gidip ağzına geleni söyler, sövüp, sayar ve rahat ederlermiş. Bizim işyerine de böyle bir kukla alınacak biz de stres atıp daha verimli çalışacağız, derler. Amirlerinin vurdumduymaz ve aşağılayıcı tavırlarından bıkmış olan Armira'nın bu durum çok hoşuna gider. Artık o da bu kuklaya istediği gibi sövüp sayacak, kinini atacak ve rahatlayacaktır. Olaylar çok farklı gelişir.
BİLKAR, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü BİLKAR Tiyatro Ambriel ile Dario Fo’nun eseri Japon Kuklası adlı komediyi sahneleyerek karşılayacak.

 

Gebze’nin kültür ve sanatta etkin ve üretken sivil toplum örgütü Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Üretim ve Yayıncılık Kooperatifi – BİLKAR, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü BİLKAR Tiyatro Ambriel ile İtalyan oyun yazarı Dario Fo’nun dilimize Egemen Berköz tarafından çevrilen eseri Japon Kuklası adlı komedisi ile karşılıyor. Oyun Dünya Tiyatrolar Günü’nün kutlandığı 27 Mart Pazartesi günü akşamı 19.30’da BİLKAR Genco Erkal Sahnesi’nde günün özüne uygun şekilde, ücretsiz sahnelenecek. BİLKAR Gebze Yeniçarşı’da, İsmetpaşa Caddesi üzerindeki Beşiroğlu Han, birinci katta faaliyetlerini sürdürüyor.

BİLKAR Tiyatro Ambriel’in İlk Oyunu Olacak

Japon Kuklası, BİLKAR Tiyatro Ambriel’in ilk sahnelediği oyun olma özelliği taşıyacak. Yunan kökenli bir kelime olan Ambriel, “Düşüncelerini özgürce ifade edebilmek” anlamı içeriyor. Oyunda genel sanat yönetmenliğini Abbas Kırçıl üstlendi. Yönetmen koltuğunda ise BİLKAR Tiyatro Topluluğu’nda çok sayıda oyunda rol üstlenen Emek Nalbant var. Tek perdelik komedide rolleri (alfabetik) Aydıncan Ocak, Birol Demir, Doğukan Anaç, Ela Altay, Elif Korkmaz, Fatoş Kalyan, Gamze Öztürk, Gülse Kalyan, Günay Sapapan, Meral Erdoğan, Nazlıcan Metin, Neriman Çolak ve Gamze Metin paylaştı. Japon Kuklası’na Dair İtalya'da bir fabrika işçilerin daha verimli çalışmaları için işçilere küçük haplar verilerek çalışma kapasiteleri arttırmaya çalışılır. Ancak işçiler artan çalışma saatleri ve ağır tempodan yorgun ve bitap düşerler. İşçilerden bir kız aklını yitirip hastaneye yatırılır. İşçiler arasında dolaşan bir söylentiye göre Japonya'daki fabrikalarda çalışan işçiler amirlerinin kuklalarına gidip ağzına geleni söyler, sövüp, sayar ve rahat ederlermiş. Bizim işyerine de böyle bir kukla alınacak biz de stres atıp daha verimli çalışacağız, derler. Amirlerinin vurdumduymaz ve aşağılayıcı tavırlarından bıkmış olan Armira'nın bu durum çok hoşuna gider. Artık o da bu kuklaya istediği gibi sövüp sayacak, kinini atacak ve rahatlayacaktır. Olaylar çok farklı gelişir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.