Binlerce Kişi Bekleniyordu, Açıklandı!

21.12.2017 - 17:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Binlerce Kişi Bekleniyordu, Açıklandı!

19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen ALES sınavının, sonuçları açıklandığı haberi ÖSYM tarafından duyuruldu. Adaylar tarafından merak edilen ALES sınav sonuçları nasıl öğrenilir?   ALES SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR? 19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen ALEs sınavına giren adaylar, sınav sonuçlarını  'www.osym.gov.tr' adresinden sorgulayabilecekler.   2017 ALES SORULARI VE CEVAPLARINA NASIL ULAŞILIR?   19 Kasım 2017 tarihinde uygulanan 2017-ALES Sonbahar Dönemi Temel SoruKitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden, sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.   ALES SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?   ALES’ten alınması gereken minimum puan 55, akademik kadrolara atanabilmek için alınması gereken minimum puan 70’tir. Ancak her durumda bu puanlar yeterli olmayabilir, bazı üniversiteler lisansüstü eğitim için 55’ten fazla veya akademik kadrolara atanabilmek için 70’ten fazla puan gerektirebilir, ayrıca bazı akademik kadrolara atanabilmek için, adayların yabancı dil bilgisi seviyelerini de YDS sınavı ile kanıtlamış olmaları gerekir. Ve ayrıca bu sınavdan da 55 veya 70 üzeri bir puan almış olmaları gerekir. Alınan bu puanlar, ALES sınavları için 3 sene boyunca geçerlidir ve bu süre boyunca aday, 3 sene boyunca girdiği ALES sınavlarından istediği puanı kullanabilir. 
19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen ALES sınavının, sonuçları açıklandığı haberi ÖSYM tarafından duyuruldu. Adaylar tarafından merak edilen ALES sınav sonuçları nasıl öğrenilir?
 
ALES SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?
19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen ALEs sınavına giren adaylar, sınav sonuçlarını  'www.osym.gov.tr' adresinden sorgulayabilecekler.
 
2017 ALES SORULARI VE CEVAPLARINA NASIL ULAŞILIR?
 
19 Kasım 2017 tarihinde uygulanan 2017-ALES Sonbahar Dönemi Temel SoruKitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden, sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.
 
ALES SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?
 
ALES’ten alınması gereken minimum puan 55, akademik kadrolara atanabilmek için alınması gereken minimum puan 70’tir. Ancak her durumda bu puanlar yeterli olmayabilir, bazı üniversiteler lisansüstü eğitim için 55’ten fazla veya akademik kadrolara atanabilmek için 70’ten fazla puan gerektirebilir, ayrıca bazı akademik kadrolara atanabilmek için, adayların yabancı dil bilgisi seviyelerini de YDS sınavı ile kanıtlamış olmaları gerekir. Ve ayrıca bu sınavdan da 55 veya 70 üzeri bir puan almış olmaları gerekir. Alınan bu puanlar, ALES sınavları için 3 sene boyunca geçerlidir ve bu süre boyunca aday, 3 sene boyunca girdiği ALES sınavlarından istediği puanı kullanabilir. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.