Bir de Genç Kızlar Olsa

Spor 08.02.2016 - 12:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Bir de Genç Kızlar Olsa

Darıca Belediyesi Atletizm Takımı geçtiğimiz haftasonu Kastamonu’da düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda kürsünün en üstünde yer alarak ilçeye döndü. Bir grup bölge basınından arkadaşlarımızla bu yarışı canlı canlı izleme  fırsatı yakaladık. Bizlere bu fırsatı yaratan Darıca Belediye başkanı Şükrü Karabacak ve tüm ekibine Hedef Gazetesi adına, şahsım adına hatta izinleri olursa diğer gazeteci arkadaşlarım adına da de teşekkür ederim. Yarış organizasyonlarını takip etmenin dışında gazeteci arkadaşlarım ile zaman geçirmek keyifli oldu. Şimdi yediğimiz içtiğimiz bizim olsun gördüklerimizi aktarayım. Darıca Belediyesi Atletizm Takımı yarışlarda sadece Genç Erkekler Kategorisi’nde yarışıyor. Büyükler, yıldızlar ve bayanlar kategorisinde takımı yok. Neden yok? Bilmiyoruz. Maliyet açısından mı, sporcu yokluğundan mı, altyapı yetersizliğinden mi bilinmez ama mevcut kategorisinde 3 yıldır Avrupa Şampiyonluğu’nun hiçbir kulübe kaptırmayan böyle bir kulübün tek kategori ile sınırlı kalması ilginç geldi. Mevcut Genç Erkekler Takımını oluşturan sporcu kardeşlerimizin yaşı büyüyüp bu kategoride yarışamaz yaşa ulaştıklarında Darıca Kulübünün tekrar sporcu arayışı içine girecek olması da Portekiz ve İspanya’da son olarak ta Kastamonu’da harikalar yaratan bir kulüp için de olumlu olmayan bir durum. Kulübün teknik ekibinin mutlaka transfer dışında yetiştiricilik hususuna da el atması kaçınılmaz bir durum gibi göründü bana… Yaşı büyüyen sporcularında büyükler kategorisinde yarışması adına takım sayısının çoğaltılması da planlama içine alınmalı ve bu kategoride de şampiyonluklar kovalanmalıdır. DASYIS Projesi kavramında ilçedeki yetenekli çocukları spora adapte etmeye çalışan, yetenekleri seçen Darıca Belediyesi’nin mutlaka bu proje kapsamından atletizm kulübüne kaynak sporcu arayışlarını ciddi boyuta taşıması kaçınılmazdır. Evet Kastamonu’da Darıca olarak İstiklal Marşı’nı okutmanın keyfini yaşadık. Gurur duyduk. Ancak taşıma suyu ile değirmen döndürmek dışında mevcut sporcu kardeşlerimizle ilçede atletizme ilgi duyan yetenekleri kaynaştırmak onların birbirinden alacağı bilgiyi ve tecrübeyi yine Darıca Sporunun menfaatlerine sunmak gerekmektedir. Belki de bu yazdıklarım çoktan planlanmış ve hayata geçirilmek üzere gün sayılmaktadır. Hepsi düşünülmüştür. Darıca Atletizm Kulübü ile duyduğumuz gururun birazda Darıcalı atletlerden kurulu Darıca Atletizm Kulübü ile süslenmesi hoş olmaz mı?    

Darıca Belediyesi Atletizm Takımı geçtiğimiz haftasonu Kastamonu’da düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda kürsünün en üstünde yer alarak ilçeye döndü.

Bir grup bölge basınından arkadaşlarımızla bu yarışı canlı canlı izleme  fırsatı yakaladık. Bizlere bu fırsatı yaratan Darıca Belediye başkanı Şükrü Karabacak ve tüm ekibine Hedef Gazetesi adına, şahsım adına hatta izinleri olursa diğer gazeteci arkadaşlarım adına da de teşekkür ederim. Yarış organizasyonlarını takip etmenin dışında gazeteci arkadaşlarım ile zaman geçirmek keyifli oldu.

Şimdi yediğimiz içtiğimiz bizim olsun gördüklerimizi aktarayım.

Darıca Belediyesi Atletizm Takımı yarışlarda sadece Genç Erkekler Kategorisi’nde yarışıyor. Büyükler, yıldızlar ve bayanlar kategorisinde takımı yok. Neden yok? Bilmiyoruz.

Maliyet açısından mı, sporcu yokluğundan mı, altyapı yetersizliğinden mi bilinmez ama mevcut kategorisinde 3 yıldır Avrupa Şampiyonluğu’nun hiçbir kulübe kaptırmayan böyle bir kulübün tek kategori ile sınırlı kalması ilginç geldi.

Mevcut Genç Erkekler Takımını oluşturan sporcu kardeşlerimizin yaşı büyüyüp bu kategoride yarışamaz yaşa ulaştıklarında Darıca Kulübünün tekrar sporcu arayışı içine girecek olması da Portekiz ve İspanya’da son olarak ta Kastamonu’da harikalar yaratan bir kulüp için de olumlu olmayan bir durum. Kulübün teknik ekibinin mutlaka transfer dışında yetiştiricilik hususuna da el atması kaçınılmaz bir durum gibi göründü bana…

Yaşı büyüyen sporcularında büyükler kategorisinde yarışması adına takım sayısının çoğaltılması da planlama içine alınmalı ve bu kategoride de şampiyonluklar kovalanmalıdır.

DASYIS Projesi kavramında ilçedeki yetenekli çocukları spora adapte etmeye çalışan, yetenekleri seçen Darıca Belediyesi’nin mutlaka bu proje kapsamından atletizm kulübüne kaynak sporcu arayışlarını ciddi boyuta taşıması kaçınılmazdır.

Evet Kastamonu’da Darıca olarak İstiklal Marşı’nı okutmanın keyfini yaşadık. Gurur duyduk. Ancak taşıma suyu ile değirmen döndürmek dışında mevcut sporcu kardeşlerimizle ilçede atletizme ilgi duyan yetenekleri kaynaştırmak onların birbirinden alacağı bilgiyi ve tecrübeyi yine Darıca Sporunun menfaatlerine sunmak gerekmektedir.

Belki de bu yazdıklarım çoktan planlanmış ve hayata geçirilmek üzere gün sayılmaktadır. Hepsi düşünülmüştür. Darıca Atletizm Kulübü ile duyduğumuz gururun birazda Darıcalı atletlerden kurulu Darıca Atletizm Kulübü ile süslenmesi hoş olmaz mı?

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.