19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Bir operasyon daha..!

Gündem 17.06.2020 - 10:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Bir operasyon daha..!

15 Haziran'da Kuzey Irak'taki terör yuvalarını havadan imha etmek için Pençe-Kartal Operasyonu'nu düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bir harekat daha... Hava Kuvvetleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen komandolarımız Pençe-Kaplan Operasyonu'yla Haftanin bölgesine girdi. Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesine Pençe-Kaplan Operasyonu adıyla yeni bir harekat başlatıldığını duyurdu. Bakanlığın twitter hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi: Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen komandolarımız, hava hücum harekatıyla bölgeye intikal etmişlerdir. MEŞRU MÜDAFAA HAKLARIMIZ ÇERÇEVESİNDE Sabaha karşı yapılan yazılı açıklamada ise “Pençe-Kaplan Operasyonu; son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize artan taciz ve saldırı teşebbüsünde bulunan PKK ve diğer terörist unsurlara yönelik olarak uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde icra edilmektedir” ifadeleri kullanıldı. HEDEFLER, TAM İSABETLE VURULDU Sabaha karşı operasyonla ilgili bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı, “Hava hücum harekatı öncesinde bölgede konuşlu topçu birliklerimizce belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak, tam isabetle vuruldu. Pençe-Kaplan Operasyonu, planlandığı şekilde başarıyla sürüyor” ifadelerini kullandı. BAKAN AKAR VE TSK KOMUTA KADEMESİ HAREKAT MERKEZİNDE Milli Savunma Bakanlığı’nın twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi Pençe-Kaplan Operasyonu'nu Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi'nde sevk ve idare ediyor” denildi. İŞTE O GÖRÜNTÜLER  

15 Haziran'da Kuzey Irak'taki terör yuvalarını havadan imha etmek için Pençe-Kartal Operasyonu'nu düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bir harekat daha... Hava Kuvvetleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen komandolarımız Pençe-Kaplan Operasyonu'yla Haftanin bölgesine girdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesine Pençe-Kaplan Operasyonu adıyla yeni bir harekat başlatıldığını duyurdu.

Bakanlığın twitter hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi: Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen komandolarımız, hava hücum harekatıyla bölgeye intikal etmişlerdir.

MEŞRU MÜDAFAA HAKLARIMIZ ÇERÇEVESİNDE

Sabaha karşı yapılan yazılı açıklamada ise “Pençe-Kaplan Operasyonu; son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize artan taciz ve saldırı teşebbüsünde bulunan PKK ve diğer terörist unsurlara yönelik olarak uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde icra edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

HEDEFLER, TAM İSABETLE VURULDU

Sabaha karşı operasyonla ilgili bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı, “Hava hücum harekatı öncesinde bölgede konuşlu topçu birliklerimizce belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak, tam isabetle vuruldu. Pençe-Kaplan Operasyonu, planlandığı şekilde başarıyla sürüyor” ifadelerini kullandı.

BAKAN AKAR VE TSK KOMUTA KADEMESİ HAREKAT MERKEZİNDE

Milli Savunma Bakanlığı’nın twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi Pençe-Kaplan Operasyonu'nu Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi'nde sevk ve idare ediyor” denildi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.