Bir annenin feryadı!

Kocaeli 21.01.2015 - 10:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Bir annenin feryadı!

Kocaeli’de 14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüzden yargılanan şahsın aldığı 6 yıl 8 ay cezayı az bulan anne adliye önünde sinir krizi geçirdi.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 2013 yılında meydana gelen olayda, o tarihte 14 yaşında olan B.K. isimli kız çocuğu Erdinç K. isimli akrabasının tecavüzüne uğradı. Olayın ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınarak tutuklanan Erdinç K., dava sürecinde delil yetersizliğinden dolayı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Davanın karar duruşması bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Geç saatlere kadar süren duruşmaya mağdur çocuk B.K., aile fertleri, avukatı ve tutuksuz yargılanan sanık Erdinç K. ile avukatları katıldı.   Duruşmaya bir önceki celsede verilen Cumhuriyet Savcısı’nın mütalaasının okunması ile başlandı. Önceki celsede Cumhuriyet Savcısı mütalaasında sanık Erdinç K.’nın çocuk yaştaki kişiye yönelik cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarını işlediğini söyleyerek 8 ile 15 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılmasını mahkeme heyetinden talep etmişti. Talebi değerlendiren mahkeme, kararını açıklamadan önce sanık ve müşteki avukatlarına söz verdi. Müşteki avukatı sanığın cezalandırılmasını isterken, sanık Erdinç K. ise, “Ben suçsuz olduğumu ispatladım. Daha ne diyeyim ki’” ifadelerini kullandı.   Tarafların son sözlerini söylemesinin ardından mahkeme heyeti karar vermek amacıyla duruşmaya 5 dakika ara verdi. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti sanık Erdinç K.’nın 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.   Erdinç K.’ya verilen cezayı az bulan mağdur çocuk B.K.’nın annesi Vildan K., adliye önünde sinir krizi geçirdi. “Benim evladımın hayatını kararttınız” diye bağıran anne Vildan K., daha sonra baygınlık geçirdi. Adliye önündeki çevik kuvvet ekiplerinin kendisiyle bir süre ilgilenmesinin ardından kendine gelen Vildan K., daha sonra adliye binasından ayrıldı. Duruşmada tutuklanan sanık Erdinç K. ise Kandıra F Tipi Cezaevine götürüldü.
Kocaeli’de 14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüzden yargılanan şahsın aldığı 6 yıl 8 ay cezayı az bulan anne adliye önünde sinir krizi geçirdi.
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 2013 yılında meydana gelen olayda, o tarihte 14 yaşında olan B.K. isimli kız çocuğu Erdinç K. isimli akrabasının tecavüzüne uğradı. Olayın ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınarak tutuklanan Erdinç K., dava sürecinde delil yetersizliğinden dolayı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Davanın karar duruşması bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Geç saatlere kadar süren duruşmaya mağdur çocuk B.K., aile fertleri, avukatı ve tutuksuz yargılanan sanık Erdinç K. ile avukatları katıldı.
 
Duruşmaya bir önceki celsede verilen Cumhuriyet Savcısı’nın mütalaasının okunması ile başlandı. Önceki celsede Cumhuriyet Savcısı mütalaasında sanık Erdinç K.’nın çocuk yaştaki kişiye yönelik cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarını işlediğini söyleyerek 8 ile 15 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılmasını mahkeme heyetinden talep etmişti. Talebi değerlendiren mahkeme, kararını açıklamadan önce sanık ve müşteki avukatlarına söz verdi. Müşteki avukatı sanığın cezalandırılmasını isterken, sanık Erdinç K. ise, “Ben suçsuz olduğumu ispatladım. Daha ne diyeyim ki’” ifadelerini kullandı.
 
Tarafların son sözlerini söylemesinin ardından mahkeme heyeti karar vermek amacıyla duruşmaya 5 dakika ara verdi. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti sanık Erdinç K.’nın 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.
 
Erdinç K.’ya verilen cezayı az bulan mağdur çocuk B.K.’nın annesi Vildan K., adliye önünde sinir krizi geçirdi. “Benim evladımın hayatını kararttınız” diye bağıran anne Vildan K., daha sonra baygınlık geçirdi. Adliye önündeki çevik kuvvet ekiplerinin kendisiyle bir süre ilgilenmesinin ardından kendine gelen Vildan K., daha sonra adliye binasından ayrıldı. Duruşmada tutuklanan sanık Erdinç K. ise Kandıra F Tipi Cezaevine götürüldü.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.