BİR ELDE SEN UZAT!

Kocaeli 04.01.2015 - 11:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

BİR ELDE SEN UZAT!

Büyükşehir tarafından soğuk kış aylarında aç kalmamaları için sokak hayvanlarına kuru mama veriliyor

İlk kez 2011 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Yem-Pati projesi kapsamında, 12 ilçe belediyesi sınırlarında ağırlık ve ışık sensörlü otomatik kuru mama ve su makineleriyle Büyükşehir’in şefkatli eli sokak hayvanlarına ulaşıyor. Böylece meskun mahal dışında kalan bölgelere yerleştirilen Yem-Patiler ile sokak hayvanlarının taze mama ve temiz su ile buluşması sağlanıyor.   SOKAK HAYVANLARI DAVRANIŞ PROFİLİ Söz konusu makinelere ayda ortalama 900 kg kuru mama takviyesi yapılıyor. Tasarımı tamamen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen özgün proje, aynı zamanda foto kapanlarla da zenginleştiriliyor. Kayıt altına alınan fotoğraflar ile hayvanların beslenme saati alışkanlıkları, bireysel ya da toplu yaşam şekilleri hakkındaki veriler bir havuzda toplanıyor. Türkiye’de ilk defa “Sokak Hayvanları Davranış Profili’’ hakkında bilgiler bu fotokapanlar sayesinde oluşturuluyor.   KIŞ AYLARINDA AÇ KALMASINLAR Özellikle hava şartlarının sokak hayvanlarını zorladığı kış aylarında Veteriner Şube Müdürlüğü personeli tarafından, gönüllü nezaretinde önceden belirlenmiş olan beslenme noktalarına sokak hayvanları için kuru mama bırakılıyor. Büyükşehir yetkilileri, halkımızın da evlerinin önlerine soğuk kış günlerinde bir kap su ve bir miktar yiyecek bırakarak, sokak hayvanlarının karınlarını doyurmasına yardımcı olmalarını öneriyor.
Büyükşehir tarafından soğuk kış aylarında aç kalmamaları için sokak hayvanlarına kuru mama veriliyor

İlk kez 2011 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Yem-Pati projesi kapsamında, 12 ilçe belediyesi sınırlarında ağırlık ve ışık sensörlü otomatik kuru mama ve su makineleriyle Büyükşehir’in şefkatli eli sokak hayvanlarına ulaşıyor. Böylece meskun mahal dışında kalan bölgelere yerleştirilen Yem-Patiler ile sokak hayvanlarının taze mama ve temiz su ile buluşması sağlanıyor.

 

SOKAK HAYVANLARI DAVRANIŞ PROFİLİ

Söz konusu makinelere ayda ortalama 900 kg kuru mama takviyesi yapılıyor. Tasarımı tamamen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen özgün proje, aynı zamanda foto kapanlarla da zenginleştiriliyor. Kayıt altına alınan fotoğraflar ile hayvanların beslenme saati alışkanlıkları, bireysel ya da toplu yaşam şekilleri hakkındaki veriler bir havuzda toplanıyor. Türkiye’de ilk defa “Sokak Hayvanları Davranış Profili’’ hakkında bilgiler bu fotokapanlar sayesinde oluşturuluyor.

 

KIŞ AYLARINDA AÇ KALMASINLAR

Özellikle hava şartlarının sokak hayvanlarını zorladığı kış aylarında Veteriner Şube Müdürlüğü personeli tarafından, gönüllü nezaretinde önceden belirlenmiş olan beslenme noktalarına sokak hayvanları için kuru mama bırakılıyor. Büyükşehir yetkilileri, halkımızın da evlerinin önlerine soğuk kış günlerinde bir kap su ve bir miktar yiyecek bırakarak, sokak hayvanlarının karınlarını doyurmasına yardımcı olmalarını öneriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.