`Birçok üye faiz indirimi için daha güçlü neden görüyorlar`

Ekonomi 17.07.2019 - 09:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

`Birçok üye faiz indirimi için daha güçlü neden görüyorlar`

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, "Fed içinde birçok üye faiz indirimi için daha güçlü neden görüyorlar" dedi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed üyelerinin birçoğunun son toplantıda ticaret savaşı ve zayıf enflasyon konusunda dile getirdikleri endişelerin ekonomiye biraz daha fazla teşvik sağlanması görüşünü güçlendirdiğini bildirdi. "Bu gelişmeleri dikkatle izliyoruz ve ABD'nin ekonomik görünümü ve enflasyon için etkilerini değerlendiriyoruz" diye konuşan Powell, "Büyümeyi sürdürmek için uygun şekilde adım atacağız" dedi. Konuşmasında ABD ekonomisinin güçlü şekilde büyümeye devam ettiğini belirten Powell, bunun güçlü istihdam piyasasını rayında tutmaya yardım  ettiğini ve tüketici harcamalarında toparlanmayı desteklediğini vurguladı.
ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, "Fed içinde birçok üye faiz indirimi için daha güçlü neden görüyorlar" dedi.
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed üyelerinin birçoğunun son toplantıda ticaret savaşı ve zayıf enflasyon konusunda dile getirdikleri endişelerin ekonomiye biraz daha fazla teşvik sağlanması görüşünü güçlendirdiğini bildirdi.

"Bu gelişmeleri dikkatle izliyoruz ve ABD'nin ekonomik görünümü ve enflasyon için etkilerini değerlendiriyoruz" diye konuşan Powell, "Büyümeyi sürdürmek için uygun şekilde adım atacağız" dedi.

Konuşmasında ABD ekonomisinin güçlü şekilde büyümeye devam ettiğini belirten Powell, bunun güçlü istihdam piyasasını rayında tutmaya yardım 
ettiğini ve tüketici harcamalarında toparlanmayı desteklediğini vurguladı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.