BOL İTİRAZLI GEBZE MECLİSİ!

Gebze 04.08.2015 - 08:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

BOL İTİRAZLI GEBZE MECLİSİ!

Gebze Ağustos Meclis toplantısı Belediye Başkanı Adnan Köşker tarafından yapıldı.

Gebze Meclis toplantısı dün(pazartesi) yapıldı. Toplantı yoklama açılışı ile başlatıldı. Yoklama açılışını ardından konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker CHP’li Meclis üyesi Nursel Çoşkun’un istifasının ardından Meclis Üyesi seçilen Neşe Celep’e hoş geldin dedi. Celep’in kendini tanıtmasını isteyen Köşker, tanıtım sırasında yaşanılan mikrofon sıkıntısını gidermeye de çalıştı. IŞIK VE BULUT İTİRAZ ETTİ! Önergelerin okunmasıyla devam eden toplantıda 2. önergeye CHP Üyesi Salih Işık tarafından şerh (itiraz) edildi. Işık, ‘kurban kesim alanı olarak belirtilen yerin çevresinde sanayi var ve o alan hala mera alanı olduğundan orada yaşayan köylü kullanmalı o araziyi.’ dedi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker bu itiraza şu şekilde yanıt verdi: ‘bizde arazilerin koruması yönündeyiz. Zaten önergemiz de korunması yönünde. Keşke sizde olumlu karar ile bu önergeye katılsanız.’ dedi. Yapılan oylamanın ardından oy çokluğuyla kabul edilse de Köşker:’Ben oy birliği olarak kabul ediyorum. Çünkü aynı fikirdeyiz aslında.’ Önergelerin okunması ve oylanması devam ederken 4. Madde de yer alan imar konusuyla ilgili CHP Meclis Üyesi Yılmaz Bulut ‘Bu önerge torba yasası gibi. Hepsini bir arada değerlendiriyor. Hepsine ayrı ayrı değerlendirme yapmak gerek. ‘ diyerek itirazlarını belirtti. Adnan Köşker ‘Biz ortak bir değerlendirme yaptık ve olayda sizin gördüğünüz gibi bir sıkıntı olmadığını gördük’ diyerek cevap verdi. KÖŞKER “EĞİTİM İÇİN AÇILAN ALANLARA BÜYÜK DEMEYELİM” İmar planlarında yer alan 185 bin metrekare alanın eğitim alanı olarak imara açılmasına CHP’den itiraz geldi. Oranın ormanlık alan olduğunu iddia eden Yılmaz Bulut, usule aykırı olduğunu söyledi. Köşker orada bulunan çalılıkların orayı ormanlık alan yapmadığını söylerken, ‘ eğitim için açılan alanlara büyük demeyelim. Biraz geniş düşünelim. Ben Anadolu ve Düz liseler dahil tüm liseleri bir kampus gibi şehir dışına düşünüyorum. Bu bir plan sonuçta. Eğitim için.’ dedi. Son olarak Meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Köşker, bir dahaki meclis toplantısının 6 Ağustos 2015 saat:16:00’da yapılmasını oy kararına sundu ve oy çokluğu ile kabul edildi.
Gebze Ağustos Meclis toplantısı Belediye Başkanı Adnan Köşker tarafından yapıldı.

Gebze Meclis toplantısı dün(pazartesi) yapıldı. Toplantı yoklama açılışı ile başlatıldı. Yoklama açılışını ardından konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker CHP’li Meclis üyesi Nursel Çoşkun’un istifasının ardından Meclis Üyesi seçilen Neşe Celep’e hoş geldin dedi. Celep’in kendini tanıtmasını isteyen Köşker, tanıtım sırasında yaşanılan mikrofon sıkıntısını gidermeye de çalıştı.

IŞIK VE BULUT İTİRAZ ETTİ!

Önergelerin okunmasıyla devam eden toplantıda 2. önergeye CHP Üyesi Salih Işık tarafından şerh (itiraz) edildi. Işık, ‘kurban kesim alanı olarak belirtilen yerin çevresinde sanayi var ve o alan hala mera alanı olduğundan orada yaşayan köylü kullanmalı o araziyi.’ dedi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker bu itiraza şu şekilde yanıt verdi: ‘bizde arazilerin koruması yönündeyiz. Zaten önergemiz de korunması yönünde. Keşke sizde olumlu karar ile bu önergeye katılsanız.’ dedi. Yapılan oylamanın ardından oy çokluğuyla kabul edilse de Köşker:’Ben oy birliği olarak kabul ediyorum. Çünkü aynı fikirdeyiz aslında.’

Önergelerin okunması ve oylanması devam ederken 4. Madde de yer alan imar konusuyla ilgili CHP Meclis Üyesi Yılmaz Bulut ‘Bu önerge torba yasası gibi. Hepsini bir arada değerlendiriyor. Hepsine ayrı ayrı değerlendirme yapmak gerek. ‘ diyerek itirazlarını belirtti. Adnan Köşker ‘Biz ortak bir değerlendirme yaptık ve olayda sizin gördüğünüz gibi bir sıkıntı olmadığını gördük’ diyerek cevap verdi.

KÖŞKER “EĞİTİM İÇİN AÇILAN ALANLARA BÜYÜK DEMEYELİM”

İmar planlarında yer alan 185 bin metrekare alanın eğitim alanı olarak imara açılmasına CHP’den itiraz geldi. Oranın ormanlık alan olduğunu iddia eden Yılmaz Bulut, usule aykırı olduğunu söyledi. Köşker orada bulunan çalılıkların orayı ormanlık alan yapmadığını söylerken, ‘ eğitim için açılan alanlara büyük demeyelim. Biraz geniş düşünelim. Ben Anadolu ve Düz liseler dahil tüm liseleri bir kampus gibi şehir dışına düşünüyorum. Bu bir plan sonuçta. Eğitim için.’ dedi.

Son olarak Meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Köşker, bir dahaki meclis toplantısının 6 Ağustos 2015 saat:16:00’da yapılmasını oy kararına sundu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.