Bosna Kardeşlik Çeşmesi Çayırova'da

Çayırova 03.12.2016 - 10:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Bosna Kardeşlik Çeşmesi Çayırova'da

Çayırova Belediyesi tarafından inşaatı sürdürülen semt meydanında Bosnahersek'te bulunan Bosna Kardeşlik Çeşmesi'nin bir benzeri yapılacak.

Bosna Kardeşlik Çeşmesi  Saraybosna’nın simgesi haline gelmiş çeşme, Saraybosna’nın en ünlü buluşma noktalarından da birisi. Bu çeşmenin diğer bir ismi de Kardeşlik Çeşmesi. Osmanlıdan miras çeşmenin ahşap bölümleri özenle hazırlanmaktadır. Titiz bir işçiliğin simgesi olan çeşmenin ahşap kısımları fırınlı keresteden imal edilmektedir. Bu çeşmenin bir örneği Çayırova Belediyesi tarafından yapımı süren semt meydanında da yer alacak.  
Çayırova Belediyesi tarafından inşaatı sürdürülen semt meydanında Bosnahersek'te bulunan Bosna Kardeşlik Çeşmesi'nin bir benzeri yapılacak.

Bosna Kardeşlik Çeşmesi 
Saraybosna’nın simgesi haline gelmiş çeşme, Saraybosna’nın en ünlü buluşma noktalarından da birisi. Bu çeşmenin diğer bir ismi de Kardeşlik Çeşmesi. Osmanlıdan miras çeşmenin ahşap bölümleri özenle hazırlanmaktadır. Titiz bir işçiliğin simgesi olan çeşmenin ahşap kısımları fırınlı keresteden imal edilmektedir. Bu çeşmenin bir örneği Çayırova Belediyesi tarafından yapımı süren semt meydanında da yer alacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.