Böyet’ten eğitim ve bilime büyük destek!

Eğitim 05.10.2020 - 16:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Böyet’ten eğitim ve bilime büyük destek!

Bünyesinde Akım Metal, Akplas ve Aksem gibi dev sanayi kuruluşlarını barındıran A Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Böyet, GTÜ’nün Akıllı Tarım Uygulaması projesi için imzalanan protokol anlaşması programına katılarak Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile görüştü. Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Akademik Yılı Açılışı ve Akıllı Tarım Uygulamaları işbirliği protokolü imza töreni Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımı ile gerçekleşti. Bölgemizin tanınan ve sevilen hayırsever işadamlarından A Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Böyet, Bakan Pakdemirli ile bir görüşme gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl GTÜ ile iyi niyet sözleşmesi imzalayan A Grup Yönetim Kurulu Başkanı Böyet, Aydınlatma ve Biyoteknoloji Projeleri üzerine yaptıkları çalışmaları Bakan Pakdemirli ve beraberindeki protokol mensuplarına tanıttı. LED Destekli Dikey Tarım Laboratuvarı’nın açılışına katılan Bakan Pakdemirli’yi bilgilendiren Böyet, şu ifadelere yer verdi: GTÜ’DE UZMAN KADRO İLE BİLİMSEL ÇALIŞMALAR OLACAK Bitki üretim fabrikaları da denilen yapay tarım alanlarında aydınlatma için genellikle LED teknolojisi kullanılarak üretim verimliliğinin yanı sıra, enerji tasarrufu da sağlanması amaçlanır. Güneş ışığı etkilerini gösteren özel aydınlatma sistemleri ile donatılan LAVFARM, Fermada LED aydınlatma tarafından aydınlatılmıştır. Bu özel sitem, verimli toprağın veya üretimin az olduğu alanlarda bitki yetiştiriciliği yapılabilmesi için geliştirilmiştir. A Grup’un tüm growtech sistemlerini  (ısıtma, hidroponik sistemler gibi) sağladığı bu laboratuvarda; Gebze Teknik Üniversitesi’nin de alanında uzman kadrosu ile farklı dalga boyları ve farklı senaryolarda bitki yetiştiriciliği konusunda birçok bilimsel çalışmalara imza atması amaçlanmıştır” ifadelerine yer verdi.  

Bünyesinde Akım Metal, Akplas ve Aksem gibi dev sanayi kuruluşlarını barındıran A Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Böyet, GTÜ’nün Akıllı Tarım Uygulaması projesi için imzalanan protokol anlaşması programına katılarak Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile görüştü.

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Akademik Yılı Açılışı ve Akıllı Tarım Uygulamaları işbirliği protokolü imza töreni Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımı ile gerçekleşti. Bölgemizin tanınan ve sevilen hayırsever işadamlarından A Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Böyet, Bakan Pakdemirli ile bir görüşme gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl GTÜ ile iyi niyet sözleşmesi imzalayan A Grup Yönetim Kurulu Başkanı Böyet, Aydınlatma ve Biyoteknoloji Projeleri üzerine yaptıkları çalışmaları Bakan Pakdemirli ve beraberindeki protokol mensuplarına tanıttı. LED Destekli Dikey Tarım Laboratuvarı’nın açılışına katılan Bakan Pakdemirli’yi bilgilendiren Böyet, şu ifadelere yer verdi:

GTÜ’DE UZMAN KADRO İLE BİLİMSEL ÇALIŞMALAR OLACAK

Bitki üretim fabrikaları da denilen yapay tarım alanlarında aydınlatma için genellikle LED teknolojisi kullanılarak üretim verimliliğinin yanı sıra, enerji tasarrufu da sağlanması amaçlanır. Güneş ışığı etkilerini gösteren özel aydınlatma sistemleri ile donatılan LAVFARM, Fermada LED aydınlatma tarafından aydınlatılmıştır. Bu özel sitem, verimli toprağın veya üretimin az olduğu alanlarda bitki yetiştiriciliği yapılabilmesi için geliştirilmiştir. A Grup’un tüm growtech sistemlerini  (ısıtma, hidroponik sistemler gibi) sağladığı bu laboratuvarda; Gebze Teknik Üniversitesi’nin de alanında uzman kadrosu ile farklı dalga boyları ve farklı senaryolarda bitki yetiştiriciliği konusunda birçok bilimsel çalışmalara imza atması amaçlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.