19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Bu numaraları arayın, onları kurtarın

09.01.2017 - 13:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bu numaraları arayın, onları kurtarın

Başını sokacakları sıcak bir yuva yok, kimseleri yok… Sokakta ya da derme çatma harabeye dönüşmüş yapılarda kalıyor pek çoğu. Kimi yaşlı, kimi engelli…

Kimilerinin ayağında bir yırtık ayakkabı, bir çorap bile yok. Aslına bakarsanız başlarını sokabilecekleri barınma evleri var ama özellikle akli dengesi tam olarak yerinde olmayanlar kendilerini sokaklara atıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin belediyesinin sokakta kalan vatandaşlarımız için kurduğu Barınma Evi mevcut ve bu soğuk kış şartlarında sokakta kalanlar için bu ev can kurtarıcı rol oynuyor. Kentimiz cuma akşamından bu yana karlı havanın etkisi altına girdi. Cumartesi ve pazar günü yoğunlaşan kar, bugün de etkisini yitirmeden sürdürüyor. Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü, bugün, yarın, 11 Ocak Çarşamba ve 12 Ocak Perşembe günü de kar yağışının devam edeceğini belirtirken tahmin raporunda özellikle geceleri sıcaklığın eksi 8 derecelere kadar düşeceğini kaydediyor. Bugün kentimizde hafif de olsa kar yağışı devam edecek, sıcaklık en düşük eksi 7, en yüksek eksi 2 derece. Yarın yani 10 Ocak Salı günü kar yoğunluğunu artıracak, sıcaklık en düşük eksi 8, en yüksek sıfır derece olacak. 11 Ocak Çarşamba günü yine kar orta yoğunlukta sürecek, sıcaklık en düşük eksi 3, en yükse 3 derece olarak hissedilecek.   12 Ocak Perşembe günü de kar orta yoğunlukta sürece ve sıcaklık en düşük eksi 1, en yüksek 3 derece seviyesinde olacak. Ve 13 Ocak Cuma günü kar kenti terk edecek ancak açan güneş, havayı ayaza çekecek, don olayları gözlenecek. Sıcaklık en düşük eksi 8, en yüksek sıfır derece olarak hissedilecek. Meteoroloji bu hafta özellikle geceleri eksi derecelerde seyredeceğini açıklıyor anlayacağınız. Bu da ısınma sıkıntısı yaşayanlar ile sokaklarda kalan vatandaşlarımızı etkileyecek. Eğer sokaklarda, banklarda, bina köşelerinde, kırık dökük ısınamayacağı harabelerde kalan vatandaşları gördüğünüzde Alo 153 ile zabıtayı ya da Çözüm Masası numarası olan 444 11 41’i arayın, durumu bildirin. Sizin sayenizde bir evsiz, bu soğuk kış şartlarında donmaktan kurtulabilir. Bu numaraları kaydedin ve evsiz birini gördüğünüzde bakıp geçmeyin, bu numaraları arayın, gereği yapılacaktır.  
Başını sokacakları sıcak bir yuva yok, kimseleri yok… Sokakta ya da derme çatma harabeye dönüşmüş yapılarda kalıyor pek çoğu. Kimi yaşlı, kimi engelli…
Kimilerinin ayağında bir yırtık ayakkabı, bir çorap bile yok. Aslına bakarsanız başlarını sokabilecekleri barınma evleri var ama özellikle akli dengesi tam olarak yerinde olmayanlar kendilerini sokaklara atıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin belediyesinin sokakta kalan vatandaşlarımız için kurduğu Barınma Evi mevcut ve bu soğuk kış şartlarında sokakta kalanlar için bu ev can kurtarıcı rol oynuyor. Kentimiz cuma akşamından bu yana karlı havanın etkisi altına girdi. Cumartesi ve pazar günü yoğunlaşan kar, bugün de etkisini yitirmeden sürdürüyor. Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü, bugün, yarın, 11 Ocak Çarşamba ve 12 Ocak Perşembe günü de kar yağışının devam edeceğini belirtirken tahmin raporunda özellikle geceleri sıcaklığın eksi 8 derecelere kadar düşeceğini kaydediyor. Bugün kentimizde hafif de olsa kar yağışı devam edecek, sıcaklık en düşük eksi 7, en yüksek eksi 2 derece. Yarın yani 10 Ocak Salı günü kar yoğunluğunu artıracak, sıcaklık en düşük eksi 8, en yüksek sıfır derece olacak. 11 Ocak Çarşamba günü yine kar orta yoğunlukta sürecek, sıcaklık en düşük eksi 3, en yükse 3 derece olarak hissedilecek.
 
12 Ocak Perşembe günü de kar orta yoğunlukta sürece ve sıcaklık en düşük eksi 1, en yüksek 3 derece seviyesinde olacak. Ve 13 Ocak Cuma günü kar kenti terk edecek ancak açan güneş, havayı ayaza çekecek, don olayları gözlenecek. Sıcaklık en düşük eksi 8, en yüksek sıfır derece olarak hissedilecek. Meteoroloji bu hafta özellikle geceleri eksi derecelerde seyredeceğini açıklıyor anlayacağınız. Bu da ısınma sıkıntısı yaşayanlar ile sokaklarda kalan vatandaşlarımızı etkileyecek. Eğer sokaklarda, banklarda, bina köşelerinde, kırık dökük ısınamayacağı harabelerde kalan vatandaşları gördüğünüzde Alo 153 ile zabıtayı ya da Çözüm Masası numarası olan 444 11 41’i arayın, durumu bildirin. Sizin sayenizde bir evsiz, bu soğuk kış şartlarında donmaktan kurtulabilir. Bu numaraları kaydedin ve evsiz birini gördüğünüzde bakıp geçmeyin, bu numaraları arayın, gereği yapılacaktır.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.