GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

“Bu zor günler de elbet geçer bir gün”

Kocaeli 28.03.2020 - 13:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Bu zor günler de elbet geçer bir gün”

REFİK SILA GÜVENÇ YAZDI... OKUMADAN GEÇMEYİN...

Dünya, Coronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Vakalar her geçen gün artıyor. Daha önce böyle bir şeyi yaşamadık. Böyle bir hastalığa şahit olmadık. Bundan birkaç ay önce birileri bu durumu bize anlatsaydı, kendisine deli derdik. Dünya, bugüne kadar birçok hastalıkla ve salgınla mücadele etmiş, sonuç olarak her birini yenmiş. Coronavirüs salgını da bir gün son bulacak. Bize dersler vererek ve kuşkusuz iç dünyamızda bizleri değiştirerek günün birinde çekip gidecek. ** Bu yaşananlardan da dersler çıkaracak, şapkamızı önümüze koyacağız. Anladık ki insan denilen varlık hiç de güçlü değil. Aslında tıp sandığımız kadar ilerlemedi. Belki de zaman zaman unuttuğumuz, ihmal ettiğimiz ailemiz her daim yanımızdaki tek değer. Evimiz en büyük gücümüz. Bir arkadaşımızla bir yerlerde laflamak, birlikte çay falan içmek sandığımızdan daha fazla kıymet taşıyor. Bugüne kadar pek çok kez fiziksel şiddete maruz kalan sağlık çalışanları da dünyanın en fedakar insanları.  ** Hasta yatağında olan insanlar için insanlık dışı tweetler atanı da yaşlıları fazlalık görüp onları horlayanları da gördük bu süreçte. Doktorların mücadelesini, komşuluk kavramının kutsallığını, insan kalabilmeyi ve daha pek çok şeyle karşılaştık. Tüm bu kâbus sona erince sımsıkı sarılın sevdiklerinize, dünya sahiden üç günlük. Virüs, çok parası olanı da hasta etti, hiçbir şeyi olmayanı da. Şişkin banka hesapları yerine insan biriktirmenin yüceliğini daha iyi anladık karantina günlerinde. ** Bunları yazarken gökyüzü oldukça gri renk taşıyor. Hepimizin yaşadıkları gökyüzüne yansımış belki de. Çoğumuzun eve kapandığı şu günlerde, sanatın ve edebiyatın gücüne inanıp size iyi bir haberim var. Gazeteci-yazar dostumuz Levent Altun, dördüncü kitabı Maymun Tuzağı’nı karşımıza çıkardı. Salgın nedeniyle imza günleri düzenleyemese de okurları için bir çare bulacak. Levent Altun’a “zor günlerde edebiyat şifadır” diyerek yeni kitabında başarılar diliyorum. Yeni kitabının okuru bol olsun.
REFİK SILA GÜVENÇ YAZDI... OKUMADAN GEÇMEYİN...

Dünya, Coronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Vakalar her geçen gün artıyor. Daha önce böyle bir şeyi yaşamadık. Böyle bir hastalığa şahit olmadık. Bundan birkaç ay önce birileri bu durumu bize anlatsaydı, kendisine deli derdik. Dünya, bugüne kadar birçok hastalıkla ve salgınla mücadele etmiş, sonuç olarak her birini yenmiş. Coronavirüs salgını da bir gün son bulacak. Bize dersler vererek ve kuşkusuz iç dünyamızda bizleri değiştirerek günün birinde çekip gidecek.

**

Bu yaşananlardan da dersler çıkaracak, şapkamızı önümüze koyacağız. Anladık ki insan denilen varlık hiç de güçlü değil. Aslında tıp sandığımız kadar ilerlemedi. Belki de zaman zaman unuttuğumuz, ihmal ettiğimiz ailemiz her daim yanımızdaki tek değer. Evimiz en büyük gücümüz. Bir arkadaşımızla bir yerlerde laflamak, birlikte çay falan içmek sandığımızdan daha fazla kıymet taşıyor. Bugüne kadar pek çok kez fiziksel şiddete maruz kalan sağlık çalışanları da dünyanın en fedakar insanları.

 **

Hasta yatağında olan insanlar için insanlık dışı tweetler atanı da yaşlıları fazlalık görüp onları horlayanları da gördük bu süreçte. Doktorların mücadelesini, komşuluk kavramının kutsallığını, insan kalabilmeyi ve daha pek çok şeyle karşılaştık. Tüm bu kâbus sona erince sımsıkı sarılın sevdiklerinize, dünya sahiden üç günlük. Virüs, çok parası olanı da hasta etti, hiçbir şeyi olmayanı da. Şişkin banka hesapları yerine insan biriktirmenin yüceliğini daha iyi anladık karantina günlerinde.

**

Bunları yazarken gökyüzü oldukça gri renk taşıyor. Hepimizin yaşadıkları gökyüzüne yansımış belki de. Çoğumuzun eve kapandığı şu günlerde, sanatın ve edebiyatın gücüne inanıp size iyi bir haberim var. Gazeteci-yazar dostumuz Levent Altun, dördüncü kitabı Maymun Tuzağı’nı karşımıza çıkardı. Salgın nedeniyle imza günleri düzenleyemese de okurları için bir çare bulacak. Levent Altun’a “zor günlerde edebiyat şifadır” diyerek yeni kitabında başarılar diliyorum. Yeni kitabının okuru bol olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.