BU BİR İLK!

08.01.2015 - 10:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

BU BİR İLK!

Bu Bir İlk Hayvanlara Adalet Platformu Kuruldu Kocaelili hayvan severler bir ilki gerçekleştirdi.

Kocaelili hayvan severler bir ilki gerçekleştirdi. Her fırsatta korunmaya muhtaç hayvanlar için ellerinden geleni yapan gönüllüler, sokakta, yetkili makamlarda ve sosyal faaliyetlerde sürdürdükleri etkinlikleri, bu defa konferans salonuna taşıdılar. HAYVANLAR İÇİN NE KADAR HUKUK? 19 Aralık tarihinde düzenlenen panelde, deney, yiyecek, giyecek ve eğlence uğruna sömürülen tüm hayvanlar adına konuşuldu. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen panele, hayvan severler tarafından yakından tanına ve sevilen, sosyal medya hesaplarından yaptığı dikkat çekici paylaşımlarıyla dikkat çeken Av. Hülya Yalçın konuşmacı olarak katıldı. 5199 SAYILI KANUN TASARISI NE GETİRECEK? Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği, Kocaeli Üniversitesi Doğa ve Hayvan Dostları Kulübü, Kocaeli Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ve Kocaeli Vegan-Vejeteryan Hareketi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Hayvanlar İçin Ne Kadar Hukuk?' konulu konferansın ana teması, Hayvanları Koruma Kanunu tasarısının neyi değiştirip, neyi değiştirmeyeceği ve kamuoyunu yanıltan maddelerin irdelenmesi oldu. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Hülya Yalçın, Eskişehir Barosundan Av. Mustafa Çakı, Kocaeli Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Av. Mücella Elginözellikle bu konu üzerinde durarak, barolar arasında hayvan hakları için sürdürülmekte olan kurultay çalışmalarından ve hukuk örgütlenmesinden bahsettiler. HAYVANLARA ADALET PLATFORMU KURULDU Ayrıca Türkiye'nin çeşitli barolarından avukatların bağımsız ve gönüllü olarak yaklaşık bir yıl önce oluşturdukları HAYVANLARA ADALET PLATFORMU (HAD)'ın kuruluş bildirgesi de bu konferansa Eskişehir Barosundan katılan Av. Mustafa Çakı tarafından okunarak ilan edildi. Konferansın sonunda katılımcılardan gelen sorular cevaplandı.      
Bu Bir İlk Hayvanlara Adalet Platformu Kuruldu Kocaelili hayvan severler bir ilki gerçekleştirdi.

Kocaelili hayvan severler bir ilki gerçekleştirdi. Her fırsatta korunmaya muhtaç hayvanlar için ellerinden geleni yapan gönüllüler, sokakta, yetkili makamlarda ve sosyal faaliyetlerde sürdürdükleri etkinlikleri, bu defa konferans salonuna taşıdılar.

HAYVANLAR İÇİN NE KADAR HUKUK?

19 Aralık tarihinde düzenlenen panelde, deney, yiyecek, giyecek ve eğlence uğruna sömürülen tüm hayvanlar adına konuşuldu.

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen panele, hayvan severler tarafından yakından tanına ve sevilen, sosyal medya hesaplarından yaptığı dikkat çekici paylaşımlarıyla dikkat çeken Av. Hülya Yalçın konuşmacı olarak katıldı.

5199 SAYILI KANUN TASARISI NE GETİRECEK?

Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları DerneğiKocaeli Üniversitesi Doğa ve Hayvan Dostları KulübüKocaeli Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ve Kocaeli Vegan-Vejeteryan Hareketi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Hayvanlar İçin Ne Kadar Hukuk?' konulu konferansın ana teması, Hayvanları Koruma Kanunu tasarısının neyi değiştirip, neyi değiştirmeyeceği ve kamuoyunu yanıltan maddelerin irdelenmesi oldu. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Hülya YalçınEskişehir Barosundan Av. Mustafa ÇakıKocaeli Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Av. Mücella Elginözellikle bu konu üzerinde durarak, barolar arasında hayvan hakları için sürdürülmekte olan kurultay çalışmalarından ve hukuk örgütlenmesinden bahsettiler.

HAYVANLARA ADALET PLATFORMU KURULDU

Ayrıca Türkiye'nin çeşitli barolarından avukatların bağımsız ve gönüllü olarak yaklaşık bir yıl önce oluşturdukları HAYVANLARA ADALET PLATFORMU (HAD)'ın kuruluş bildirgesi de bu konferansa Eskişehir Barosundan katılan Av. Mustafa Çakı tarafından okunarak ilan edildi.

Konferansın sonunda katılımcılardan gelen sorular cevaplandı.

 

Bu Bir İlk Hayvanlara Adalet Platformu Kuruldu

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.