19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Buluşuyoruz

Kocaeli 14.11.2015 - 11:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Buluşuyoruz

Alevi, Bektaşi ve Sünni vatandaşlarımız, Büyükşehir'in düzenleyeceği 10. Sevgide Buluşalım etkinliğindeki 12 Hizmetli Birlik Cemi'nde bir araya gelecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin farklı kültürlerin kaynaşması ve bir olması için düzenlediği Sevgide Buluşalım etkinliğinin bu yıl 10.'su düzenlenecek. 10. Sevgide Buluşalım etkinliği ise bir ilke sahne olacak. Etkinlikte Alevilik'te tam bir ibadet anlamına gelen 12 Hizmetli Birlik Cemi ilk kez düzenlenecek. 15 Kasım Pazar günü saat 13.00'te Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek programa yaklaşık 5 bin kişinin katılması bekleniyor. ALEVİ DERNEKLERİNDEN DESTEK Alevi kardeşlerimizle bağımızı birbirimizi anlama üzerine kurarak birlikteliğimizi pekiştirmeyi amaç edinen etkinlik Cem Vakfı, Alevi İslâm Din Hizmetleri Başkanlığı, Gebze İlçesi Cem ve Kültür Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Şubesi, Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Cem Evi, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi, Cem Vakfı KocaeliŞubesi Abdal Musa Cem ve Kültür Evi-Çayırova'nın destekleriyle gerçekleşiyor. BİRLİK CEMİ NEDİR? 10. Sevgide Buluşalım etkinliğinde bir ilk gerçekleşerek Birlik Cemi düzenlenecek. Birlik Cemi, Alevilik'te tam bir ibadet sayılıyor. Birlik Cemi'nde Alevi dedesi ile birliği oluşturanlar karşılıklı oturarak deyişler söyleyecek, semahlar dönülecek. 1,5-2 saat sürecek etkinliğe protokol de katılacak. Cem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Kaçar, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Hayati Doğan ile Kocaeli'den 9 dernek ve vakıf katılacak. Cem evlerinde kesilen kurbanların etleri, pilavlar ve cem evlerinde hazırlanan aşureler Birlik Cemi'nden sonra dağıtılacak. Program Cem Tv'den canlı olarak yayınlanacak. Programa katılmak isteyenler için İzmit ve Gebze başta olmak üzere ilimizin çeşitli noktalarından ve cem evlerinden araç kaldırılacak. PROGRAM AKIŞI • Protokol Konuşmaları • Deyişler • Birlik Cemi • Semah grubu • Kuran-ı Kerim Tilaveti • Dua, etli pilav, Aşure Dağıtımı
Alevi, Bektaşi ve Sünni vatandaşlarımız, Büyükşehir'in düzenleyeceği 10. Sevgide Buluşalım etkinliğindeki 12 Hizmetli Birlik Cemi'nde bir araya gelecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin farklı kültürlerin kaynaşması ve bir olması için düzenlediği Sevgide Buluşalım etkinliğinin bu yıl 10.'su düzenlenecek. 10. Sevgide Buluşalım etkinliği ise bir ilke sahne olacak. Etkinlikte Alevilik'te tam bir ibadet anlamına gelen 12 Hizmetli Birlik Cemi ilk kez düzenlenecek. 15 Kasım Pazar günü saat 13.00'te Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek programa yaklaşık 5 bin kişinin katılması bekleniyor.

ALEVİ DERNEKLERİNDEN DESTEK

Alevi kardeşlerimizle bağımızı birbirimizi anlama üzerine kurarak birlikteliğimizi pekiştirmeyi amaç edinen etkinlik Cem Vakfı, Alevi İslâm Din Hizmetleri Başkanlığı, Gebze İlçesi Cem ve Kültür Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Şubesi, Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Cem Evi, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi, Cem Vakfı KocaeliŞubesi Abdal Musa Cem ve Kültür Evi-Çayırova'nın destekleriyle gerçekleşiyor.

BİRLİK CEMİ NEDİR?

10. Sevgide Buluşalım etkinliğinde bir ilk gerçekleşerek Birlik Cemi düzenlenecek. Birlik Cemi, Alevilik'te tam bir ibadet sayılıyor. Birlik Cemi'nde Alevi dedesi ile birliği oluşturanlar karşılıklı oturarak deyişler söyleyecek, semahlar dönülecek. 1,5-2 saat sürecek etkinliğe protokol de katılacak. Cem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Kaçar, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Hayati Doğan ile Kocaeli'den 9 dernek ve vakıf katılacak. Cem evlerinde kesilen kurbanların etleri, pilavlar ve cem evlerinde hazırlanan aşureler Birlik Cemi'nden sonra dağıtılacak. Program Cem Tv'den canlı olarak yayınlanacak. Programa katılmak isteyenler için İzmit ve Gebze başta olmak üzere ilimizin çeşitli noktalarından ve cem evlerinden araç kaldırılacak.

PROGRAM AKIŞI

• Protokol Konuşmaları

• Deyişler

• Birlik Cemi

• Semah grubu

• Kuran-ı Kerim Tilaveti

• Dua, etli pilav, Aşure Dağıtımı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.