“Bütün Ümidim Gençliktedir”

Kocaeli 21.01.2020 - 09:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Bütün Ümidim Gençliktedir”

REFİK SILA GÜVENÇ YAZDI... OKUMADAN GEÇMEYİN...

CHP Gebze İlçe örgütünün gerçekleştirdiği olağan kongresini başından sonuna kadar takip ettim. Demokrasi adına güzel mesajların ve görüntülerin olduğu bir kongre yaşadık. Beş adaylı seçim, ana muhalefet partisinin tarihine ve köklerine yakışır bir şekilde gerçekleşti. Başladığı andan itibaren birlik ve beraberlik tablosu içinde yapılan kongrede kazanan isim Gökhan Orhan olurken parti delegeleri denenmişleri tekrar denemek yerine genç ve umut vaat eden bir ismi göreve getirdi. ** Gebze ve Kocaeli basınının ilgiyle takip ettiği kongre saatlerce sürdü. Konuşma yapan konuşmacılara verilen iki dakikalık süre elbette yetmedi. Süre her defasında aşılınca doğal olarak oylama zamanı da sarktı. Tüm adayların konuşmalarını dinledim. Özellikle bir önceki başkan Musa Yılmaz, yeni şeyler söylemek yerine adeta günah çıkartıp 31 Mart seçimlerinde ne başkan adayı ne de meclis üyeleri konusunda tercihlerin kendisine ve yönetimine ait olmadığını söyledi.  ** Seçim döneminde her defasında “hem başkan adayıma hem de meclis üyesi adaylarıma kefilim” diyen Yılmaz, bu defa topu “başka güçlere” atmış oldu. Delegelerden oy anlamında karşılık bulamayan Yılmaz en düşük oyu alarak dönemini sonlandırdı.  Başkan adayları içinde Serdar Tüze’nin konuşması değerliydi. Yabana atılmayacak bir oy aldı. Bence parti içinde geleceği olan, başarılı olma ihtimali yüksek, iyi bir aileden gelen, parti geleneklerine bağlı önemli bir isim. ** Tüm adayların konuşma öncesinde ve sonrasında salondaki reflekse özellikle dikkat ettim. Salonun çoğunluğunu en fazla heyecanlandıran isim Gökhan Orhan oldu. Sahneye eşi Cansu Orhan ile birlikte gelmesi, Rahşan Ecevit’i anması, gençliği, enerjisi ve sokağın sorunlarıyla ilgilenmesini takdir ettim. Kendisinin de dediği gibi sadece seçimden seçime ziyaret edilen sokak esnafının kendisini değerli hissetmesi zor. Bu anlamda sokakla, esnafla ve işçilerle daha fazla ilgilenen yöntem olmalı. ** Parti delegeleri CHP’nin ta kendisi olan, partinin içinden gelen, genç bir isme görev verdi. Uzun zamandır seçim kazanamayan CHP Gebze, şu an için yakın gelecekte herhangi bir seçim gözükmese de işi elbette kolay olmayan Gökhan Orhan’a şans verdi. Ona inanmak ve destek olmak her partilinin görevi olmalı. Hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de yeni şeylerin yeni umutların filizlenmeleri herkes için önemli, Gökhan Orhan isminin partiye yeni bir hava katacağı açık. ** Mustafa Kemal Atatürk'ün “Bütün Ümidim Gençliktedir” sözü boşu boşuna söylenmiş bir söz değil. Kongrede salona Gökhan Orhan için gelen gençlerin coşkuları, heyecanları ve enerjileri görülmeye değerdi. Kendi içlerinden gelen bir ismi ilçe başkanı yapma konusunda inanılmaz istekliydiler ve bunu başardılar. Bu tablodan çıkarılacak çok fazla ders söz konusu. Gökhan Orhan ve ekibinin önünde uzun bir yol var. Çıktıkları yolda neler yapacaklarını birlikte göreceğiz.
REFİK SILA GÜVENÇ YAZDI... OKUMADAN GEÇMEYİN...

CHP Gebze İlçe örgütünün gerçekleştirdiği olağan kongresini başından sonuna kadar takip ettim. Demokrasi adına güzel mesajların ve görüntülerin olduğu bir kongre yaşadık. Beş adaylı seçim, ana muhalefet partisinin tarihine ve köklerine yakışır bir şekilde gerçekleşti. Başladığı andan itibaren birlik ve beraberlik tablosu içinde yapılan kongrede kazanan isim Gökhan Orhan olurken parti delegeleri denenmişleri tekrar denemek yerine genç ve umut vaat eden bir ismi göreve getirdi.

**

Gebze ve Kocaeli basınının ilgiyle takip ettiği kongre saatlerce sürdü. Konuşma yapan konuşmacılara verilen iki dakikalık süre elbette yetmedi. Süre her defasında aşılınca doğal olarak oylama zamanı da sarktı. Tüm adayların konuşmalarını dinledim. Özellikle bir önceki başkan Musa Yılmaz, yeni şeyler söylemek yerine adeta günah çıkartıp 31 Mart seçimlerinde ne başkan adayı ne de meclis üyeleri konusunda tercihlerin kendisine ve yönetimine ait olmadığını söyledi. 

**

Seçim döneminde her defasında “hem başkan adayıma hem de meclis üyesi adaylarıma kefilim” diyen Yılmaz, bu defa topu “başka güçlere” atmış oldu. Delegelerden oy anlamında karşılık bulamayan Yılmaz en düşük oyu alarak dönemini sonlandırdı.  Başkan adayları içinde Serdar Tüze’nin konuşması değerliydi. Yabana atılmayacak bir oy aldı. Bence parti içinde geleceği olan, başarılı olma ihtimali yüksek, iyi bir aileden gelen, parti geleneklerine bağlı önemli bir isim.

**

Tüm adayların konuşma öncesinde ve sonrasında salondaki reflekse özellikle dikkat ettim. Salonun çoğunluğunu en fazla heyecanlandıran isim Gökhan Orhan oldu. Sahneye eşi Cansu Orhan ile birlikte gelmesi, Rahşan Ecevit’i anması, gençliği, enerjisi ve sokağın sorunlarıyla ilgilenmesini takdir ettim. Kendisinin de dediği gibi sadece seçimden seçime ziyaret edilen sokak esnafının kendisini değerli hissetmesi zor. Bu anlamda sokakla, esnafla ve işçilerle daha fazla ilgilenen yöntem olmalı.

**

Parti delegeleri CHP’nin ta kendisi olan, partinin içinden gelen, genç bir isme görev verdi. Uzun zamandır seçim kazanamayan CHP Gebze, şu an için yakın gelecekte herhangi bir seçim gözükmese de işi elbette kolay olmayan Gökhan Orhan’a şans verdi. Ona inanmak ve destek olmak her partilinin görevi olmalı. Hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de yeni şeylerin yeni umutların filizlenmeleri herkes için önemli, Gökhan Orhan isminin partiye yeni bir hava katacağı açık.

**

Mustafa Kemal Atatürk'ün “Bütün Ümidim Gençliktedir” sözü boşu boşuna söylenmiş bir söz değil. Kongrede salona Gökhan Orhan için gelen gençlerin coşkuları, heyecanları ve enerjileri görülmeye değerdi. Kendi içlerinden gelen bir ismi ilçe başkanı yapma konusunda inanılmaz istekliydiler ve bunu başardılar. Bu tablodan çıkarılacak çok fazla ders söz konusu. Gökhan Orhan ve ekibinin önünde uzun bir yol var. Çıktıkları yolda neler yapacaklarını birlikte göreceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.