19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

BÜYÜKANNE MAAŞINA REKOR BAŞVURU!

16.02.2017 - 11:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

BÜYÜKANNE MAAŞINA REKOR BAŞVURU!

BÜYÜKANNE PROJESİ İÇİN 46 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU ALDIK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, BEST FM’de “Konuşan Türkiye” programına konuk oldu.   Bakan Müezzinoğlu, Haber Müdürü Ufuk Karcı’nın sorularını yanıtlarken gündemdeki önemli açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, “Büyükanne Maaşı” projesine başvurunun rekor düzeye ulaştığını vurguladı. hem referandum sürecini  hem de Chp’nin AYM kararını değerlendirdi.  CHP’NİN AYM KARARI Mehmet Müezzinoğlu; “Keşke hakemliği millete bırakıyoruz söyleminin Sayın Kılıçdaroğlu, daha önce söyleseydi.  O zaman ne mecliste, ne de başka bir alan da gerginlik yaşanmazdı. Bu açıklamayı önemsiyor ve destekliyorum. Demokrasi, millet demektir. Bunu sormanın adresi de millet olmalıdır” dedi. Ardından da Büyükanne Projesini değerlendirdi, şöyle konuştu;  46 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU ALDIK, 11 BİN 200 BAŞVURUNUN ŞARTLARI UYGUN  “Büyükanne projesinde bin başvuru için bir düşüncemiz varken şuanda elde edilen sayı, 46 binin üzerinde. Bunlarında 11 bin 200’ü kriterler uygun. Tabi protokoller imzalandı. Daha sonra bu kriterler daraltılacak mı, farklı bir düzenleme mi olacak? Şubat sonunda karar vereceğiz. Mart başı itibari ile bu projede startı vereceğiz”  ÇALIŞMAK İSTİYORUM DİYEN HERKESE DESTEK Bakan Müezzinoğlu, devletin, vergi yükünü karşılamak suretiyle işverene destek olacağını söyledi. Müezzinoğlu; “Bunun adı Süper İstihdam Teşvikidir. Bir buçuk milyon istihdama destek vereceğiz. Bunun dışında 500 bin işbaşı eğitim programımız var. Diyelim ki işveren üç aylık bir süre sonra işçiyi istihdam etmek isterse, sigorta primleri ve vergilerini biz üsteleneceğiz. Engellilerde ise bu entegrasyonu elli dört ay (4 yıl) biz üsteleneceğiz. Yani net ücreti iş veren sağlarken brütü, biz karşılayacağız” dedi. EMEKLİ PROMOSYONLARI İÇİN 16 BANKAYLA PROTOKOL İMZALANDI Müezzinoğlu, emekli promosyonlarına da açıklık getirdi. “Biz emeklilerimiz ile bankalar arasında arabuluculuk yaptık. Bir anlamda da onların avukatlığını üstlendik. Buna göre, yaklaşık 11.500 milyon emeklimize; Mart, Nisan ve Mayıs ayında tamamı bitmiş bir şekilde yaklaşık 5 Milyarlık bir rakam ödenecek. Şuana kadar 16 bankayla protokol imzalandı. Bu emeklilerimizin maaş aldığı bankaların yüzde 99,5’ini karşılıyor. Bu durumda promosyonlar ödenecek, geri dönüş yok” açıklamasında bulundu. TAŞERON SORUNU BU SENE ÇÖZÜLECEK  Taşeron çalışanların sorunlarına da değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu;  “Devlette şuanda birçok alanda birbirinden ayrılmış sınıflarda çalışanlar var. Biz, taşeron veya sözleşmeli veya başka bir isimle çalışan tüm kesimlerin aynı çatı altında değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek” dedi. 
BÜYÜKANNE PROJESİ İÇİN 46 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU ALDIK”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, BEST FM’de “Konuşan Türkiye” programına konuk oldu.   Bakan Müezzinoğlu, Haber Müdürü Ufuk Karcı’nın sorularını yanıtlarken gündemdeki önemli açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, “Büyükanne Maaşı” projesine başvurunun rekor düzeye ulaştığını vurguladı. hem referandum sürecini  hem de Chp’nin AYM kararını değerlendirdi. 


CHP’NİN AYM KARARI

Mehmet Müezzinoğlu; “Keşke hakemliği millete bırakıyoruz söyleminin Sayın Kılıçdaroğlu, daha önce söyleseydi.  O zaman ne mecliste, ne de başka bir alan da gerginlik yaşanmazdı. Bu açıklamayı önemsiyor ve destekliyorum. Demokrasi, millet demektir. Bunu sormanın adresi de millet olmalıdır” dedi. Ardından da Büyükanne Projesini değerlendirdi, şöyle konuştu; 

46 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU ALDIK, 11 BİN 200 BAŞVURUNUN ŞARTLARI UYGUN 

“Büyükanne projesinde bin başvuru için bir düşüncemiz varken şuanda elde edilen sayı, 46 binin üzerinde. Bunlarında 11 bin 200’ü kriterler uygun. Tabi protokoller imzalandı. Daha sonra bu kriterler daraltılacak mı, farklı bir düzenleme mi olacak? Şubat sonunda karar vereceğiz. Mart başı itibari ile bu projede startı vereceğiz” 

ÇALIŞMAK İSTİYORUM DİYEN HERKESE DESTEK

Bakan Müezzinoğlu, devletin, vergi yükünü karşılamak suretiyle işverene destek olacağını söyledi. Müezzinoğlu; “Bunun adı Süper İstihdam Teşvikidir. Bir buçuk milyon istihdama destek vereceğiz. Bunun dışında 500 bin işbaşı eğitim programımız var. Diyelim ki işveren üç aylık bir süre sonra işçiyi istihdam etmek isterse, sigorta primleri ve vergilerini biz üsteleneceğiz. Engellilerde ise bu entegrasyonu elli dört ay (4 yıl) biz üsteleneceğiz. Yani net ücreti iş veren sağlarken brütü, biz karşılayacağız” dedi.

EMEKLİ PROMOSYONLARI İÇİN 16 BANKAYLA PROTOKOL İMZALANDI

Müezzinoğlu, emekli promosyonlarına da açıklık getirdi. “Biz emeklilerimiz ile bankalar arasında arabuluculuk yaptık. Bir anlamda da onların avukatlığını üstlendik. Buna göre, yaklaşık 11.500 milyon emeklimize; Mart, Nisan ve Mayıs ayında tamamı bitmiş bir şekilde yaklaşık 5 Milyarlık bir rakam ödenecek. Şuana kadar 16 bankayla protokol imzalandı. Bu emeklilerimizin maaş aldığı bankaların yüzde 99,5’ini karşılıyor. Bu durumda promosyonlar ödenecek, geri dönüş yok” açıklamasında bulundu.

TAŞERON SORUNU BU SENE ÇÖZÜLECEK 

Taşeron çalışanların sorunlarına da değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu;  “Devlette şuanda birçok alanda birbirinden ayrılmış sınıflarda çalışanlar var. Biz, taşeron veya sözleşmeli veya başka bir isimle çalışan tüm kesimlerin aynı çatı altında değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek” dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.