GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Büyükşehir, 27 ekiple sahada!

Kocaeli 25.05.2020 - 11:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Büyükşehir, 27 ekiple sahada!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde sivrisinek ve karasineksiz bir yaz için ilaçlama yapıyor. Halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinekle mücadele çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde de mücadeleye ara vermeden devam ediyor. 27 EKİP SAHADA ÇALIŞIYOR Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen sivrisinekle mücadele kapsamında Kocaeli genelinde tüm mahallelerde 27 ekip 97 kişiyle hem fiziksel hem de kimyasal mücadele ediliyor. 13 YILLIK BÜYÜK MÜCADELE 2007 yılından buyana 12 ay aralıksız devam eden sivrisinek mücadelesi kapsamında 12 ilçede; sulak alanlar, bahçe, dere, göl, gölet, havuz, bataklık, kanallar gibi yerlerde ilaçlama yapılıyor. Alanları kontrollü ve kontrolsüz bölge olarak ikiye ayıran ekipler, kontrollü bölgenin içinde dere, gölet, kanalların olduğunu ve bu alanların kontrolünün daha basit olduğunu belirtti. SU BİRİKİNTİLERİNE DİKKAT EDİLMELİ Sivrisinekle fiziksel ve kimyasal mücadelede en büyük zorluğun kontrolsüz bölgeler olduğunu vurgulayan ekipler vatandaşlara; kullanılmayan otomobil lastikleri, içi su dolu çiçek saksıları, saksı altlıkları, ağzı açık kovaların sivrisinek üreme alanı olduğunu ve kontrolünün çok zor olduğu bilgisini verdi. Bugüne kadar gelen şikâyetlerin yüzde 85’inin vatandaşların kendi bahçesindeki ya da komşusunun bahçesindeki biriktirdikleri sulardan kaynaklandığını belirten ekipler, sivrisinek ile mücadelede en büyük destekçilerin vatandaşlar olması gerektiğini belirtti. KAPAKLI BİDONLAR KULLANILMALI Bahçe sulamak için biriktirilen irili ufaklı bidonlar, kovalar, variller, yağ tenekeleri, önemsenmeyen büyüklükte olan bir çay bardağı ya da pet şişe kapağı sivrisinekler için iyi bir üreme noktası olabiliyor. İyi bir yaz geçirebilmek için bahçelerdeki suları kapa bidonlarda biriktirilmesi veya kullanılmayan bidonların ters çevrilmesi ve içinde su bırakılmaması gerekiyor. BİR LARVADAN MİLYONLARCA SİNEK Sivrisinekler bir insanın serçe parmağın birinci boğumuna kadar yükseklikteki bir noktaya yumurta bırakabiliyor. Bir bardak suda 200 tane sivrisineğin yumurtasının olabileceğini düşündüğümüzde, büyük bir varilin içerisinde binlerce sivrisinek larvası olabiliyor. Bu binlerce sivrisinek larvası yaz boyu milyonlara çıkabiliyor. ​

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde sivrisinek ve karasineksiz bir yaz için ilaçlama yapıyor.

Halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinekle mücadele çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde de mücadeleye ara vermeden devam ediyor.

27 EKİP SAHADA ÇALIŞIYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen sivrisinekle mücadele kapsamında Kocaeli genelinde tüm mahallelerde 27 ekip 97 kişiyle hem fiziksel hem de kimyasal mücadele ediliyor.

13 YILLIK BÜYÜK MÜCADELE

2007 yılından buyana 12 ay aralıksız devam eden sivrisinek mücadelesi kapsamında 12 ilçede; sulak alanlar, bahçe, dere, göl, gölet, havuz, bataklık, kanallar gibi yerlerde ilaçlama yapılıyor. Alanları kontrollü ve kontrolsüz bölge olarak ikiye ayıran ekipler, kontrollü bölgenin içinde dere, gölet, kanalların olduğunu ve bu alanların kontrolünün daha basit olduğunu belirtti.

SU BİRİKİNTİLERİNE DİKKAT EDİLMELİ

Sivrisinekle fiziksel ve kimyasal mücadelede en büyük zorluğun kontrolsüz bölgeler olduğunu vurgulayan ekipler vatandaşlara; kullanılmayan otomobil lastikleri, içi su dolu çiçek saksıları, saksı altlıkları, ağzı açık kovaların sivrisinek üreme alanı olduğunu ve kontrolünün çok zor olduğu bilgisini verdi. Bugüne kadar gelen şikâyetlerin yüzde 85’inin vatandaşların kendi bahçesindeki ya da komşusunun bahçesindeki biriktirdikleri sulardan kaynaklandığını belirten ekipler, sivrisinek ile mücadelede en büyük destekçilerin vatandaşlar olması gerektiğini belirtti.

KAPAKLI BİDONLAR KULLANILMALI

Bahçe sulamak için biriktirilen irili ufaklı bidonlar, kovalar, variller, yağ tenekeleri, önemsenmeyen büyüklükte olan bir çay bardağı ya da pet şişe kapağı sivrisinekler için iyi bir üreme noktası olabiliyor. İyi bir yaz geçirebilmek için bahçelerdeki suları kapa bidonlarda biriktirilmesi veya kullanılmayan bidonların ters çevrilmesi ve içinde su bırakılmaması gerekiyor.

BİR LARVADAN MİLYONLARCA SİNEK

Sivrisinekler bir insanın serçe parmağın birinci boğumuna kadar yükseklikteki bir noktaya yumurta bırakabiliyor. Bir bardak suda 200 tane sivrisineğin yumurtasının olabileceğini düşündüğümüzde, büyük bir varilin içerisinde binlerce sivrisinek larvası olabiliyor. Bu binlerce sivrisinek larvası yaz boyu milyonlara çıkabiliyor. ​

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.