19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Büyükşehir ile TÜBİTAK işbirliğinde

Gebze 17.01.2015 - 22:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Büyükşehir ile TÜBİTAK işbirliğinde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle Bilim Merkezleri'nde görev yapan personele eğitim verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, Kocaeli'nde bilimi sevdirmek ve öğretmek için inşa ettiği Bilim Merkezi'nde görev yapacak personelin eğitimleri devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle Bilim Merkezlerinde görev yapan personele eğitim verildi. Kocaeli Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitimlerde Bilim Merkezlerinde görev yapacak personele sergi geliştirme, bilim merkezlerinin geleceği ve atölye çalışmaları ile ilgili teorik ve pratik bilgiler verildi. EĞİTMEN KANADA'DAN GELDİKültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim programı Seka Park Otel ve Kocaeli Bilim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Eğitimi Exhibition tasarım uzmanı Aylin Doyle verdi. Eğitim programına Kocaeli Bilim Merkezi personelinin yanı sıra Bursa Bilim Merkezi, Konya Bilim Merkezi, Kayseri Bilim Merkezi ve TÜBİTAK Bilim Toplum Daire Başkanlığı personeli de katıldı. EĞİTİM İKİ GÜN SÜRDÜBilim Merkezleri personel eğitimleri iki gün sürdü. Eğitimde tasarım uzmanı eğitmen Aylin Doyle tarafından  Bilim Merkezlerinde görev yapacak personele az malzeme kullanarak farklı tasarım uygulamalarının nasıl yapılacağı gösterildi. Eğitimde, Bilim Merkezlerinde yer alacak atölyelerde çocukların ilgisini çekecek ve kolay bulunabilen malzemelerle teorik konuların pratik olarak uygulanabileceği tasarımlar yaptırıldı. TOPLUM VE SANAYİ İŞBİRLİĞİ ELE ALINDIEğitim programında, Bilim Merkezlerinin sürdürülebilirliğinin ve toplumla iletişiminin geliştirilmesine yönelik, yaratıcı program ve sergi geliştirme teknikleri, Bilim Merkezleri bünyesinde sürdürülebilirlik, değişebilirlik, ziyaretçi artırımı, toplumla işbirliği, lokal sanayi ve teknoloji kurumlarıyla işbirliği, ileriye dönük projelerin, çalışma gruplarının ve modellerinin oluşturulması ve sürdürülebilirliği gibi konular ele alındı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle Bilim Merkezleri'nde görev yapan personele eğitim verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, Kocaeli'nde bilimi sevdirmek ve öğretmek için inşa ettiği Bilim Merkezi'nde görev yapacak personelin eğitimleri devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle Bilim Merkezlerinde görev yapan personele eğitim verildi. Kocaeli Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitimlerde Bilim Merkezlerinde görev yapacak personele sergi geliştirme, bilim merkezlerinin geleceği ve atölye çalışmaları ile ilgili teorik ve pratik bilgiler verildi.

EĞİTMEN KANADA'DAN GELDİ
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim programı Seka Park Otel ve Kocaeli Bilim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Eğitimi Exhibition tasarım uzmanı Aylin Doyle verdi. Eğitim programına Kocaeli Bilim Merkezi personelinin yanı sıra Bursa Bilim Merkezi, Konya Bilim Merkezi, Kayseri Bilim Merkezi ve TÜBİTAK Bilim Toplum Daire Başkanlığı personeli de katıldı.
 
EĞİTİM İKİ GÜN SÜRDÜ
Bilim Merkezleri personel eğitimleri iki gün sürdü. Eğitimde tasarım uzmanı eğitmen Aylin Doyle tarafından  Bilim Merkezlerinde görev yapacak personele az malzeme kullanarak farklı tasarım uygulamalarının nasıl yapılacağı gösterildi. Eğitimde, Bilim Merkezlerinde yer alacak atölyelerde çocukların ilgisini çekecek ve kolay bulunabilen malzemelerle teorik konuların pratik olarak uygulanabileceği tasarımlar yaptırıldı.
 
TOPLUM VE SANAYİ İŞBİRLİĞİ ELE ALINDI
Eğitim programında, Bilim Merkezlerinin sürdürülebilirliğinin ve toplumla iletişiminin geliştirilmesine yönelik, yaratıcı program ve sergi geliştirme teknikleri, Bilim Merkezleri bünyesinde sürdürülebilirlik, değişebilirlik, ziyaretçi artırımı, toplumla işbirliği, lokal sanayi ve teknoloji kurumlarıyla işbirliği, ileriye dönük projelerin, çalışma gruplarının ve modellerinin oluşturulması ve sürdürülebilirliği gibi konular ele alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.