Büyükşehir'den Uyarı!

Kocaeli 06.01.2015 - 11:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Büyükşehir'den Uyarı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı indirimli seyahat kartları vize işlemlerinin yapılması için uyarıda bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.06.2014 tarihinde aldığı karar gereğince yürürlüğe giren Seyahat Kartları Yönetmeliği uyarınca indirimli seyahat kartları vize işlemleri konusunda yapılması gerekenleri Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı açıkladı.   ÖĞRENCİ KARTLARI VİZE İŞLEMİ Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı yaptığı açıklamada, “indirimli tarifeden yararlanmayı gerektiren durumun sona ermesi halinde elektronik kart tam tarifeye dönüştürülür. Açık Öğretim Fakültesi ve yabancı ülkelerde öğrenim gören veya ilgili kurumlardan yıllık vize için bilgisi alınamayan veya eksik gelen öğrenci kartlarında, vize işlemi o yıla ait güncel öğrenim belgesini ve öğrenci kartının ibrazı ile Seyahat Kartları Bürolarında manüel olarak yapılır. Her hangi bir sebeple otomatik vize işlemi yapılamayan kartlarda vize işlemini yaptırmak kart sahibinin sorumluluğunda olup, vizesi yapılmadığı gerekçesi ile tam ücret ödenen kartlardan İdaremiz sorumlu tutulamaz” ibareleri yer alıyor.   ÖĞRETMEN KARTLARI VİZE İŞLEMİ Kurulan YÖKSİS, MEBSİS gibi web servis veya kurumlardan gelen resmi yazılara istinaden indirimli tarifeden yararlanmayı gerektiren durumun sona ermesi halinde elektronik kart tam tarifeye dönüştürülüyor.   ÖĞRENCİLER VİZE İŞLEMLERİNİ 2 ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİREBİLİR Kentkart dolum noktalarından 01/01/2015 tarihinde sonra bakiye yüklemesi esnasında. Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Öğrenciler, Kocaeli Üniversitesi, Gebze İleri teknoloji Enstitüsü, Sakarya Üniversitesi ve Kocaeli Açık Öğretim Fakültesi Bürolarına kayıtlı Öğrenciler öncelikle kentkart dolum cihazları üzerinden veya seyahat kartları ofislerinden hiçbir belge ibraz etmeden kartlarını güncelleyebiliyor.   BİRİMLERDE GÜNCELLEME YAPILABİLİYOR Seyahat kartları biriminden Öğrenci Seyahat kartına 01.01.2015 tarihinden sonra dolum yaptırmış fakat seyahat kartı vizeye tabi olmayıp tam seyahat kartına dönüşen Milli Eğitim kapsamındaki öğrenciler, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Yüksek teknoloji Enstitüsü Sakarya Üniversitesi ve Kocaeli Açık Öğretim Fakültesine kayıtlı öğrenciler hariç öğrenciler,  öğrenci belgesi ve Öğrenci Seyahat Kartları ile birlikte Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı birimlerine müracaat ederek seyahat kartlarını güncelleye biliyorlar.   GÜNCELLEME İŞLEMLERİ ÜCRETSİZ 01.01.2015 yılı Öğrenci Vize işlemleri ücretsiz olup hiçbir bayi vize ücreti talep edemeyecek. Öğrenci Seyahat Kartı otomatik ödeme talimatına tabi ise, yukarıda belirtilen usullere uygun olarak 1 kereye mahsus dolum noktalarında seyahat kartına bir miktar para yükleyerek veya öğrenci belgesini Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı birimlerine beyan ederek vize işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Otomatik dolum talimatı verilen seyahat kartları sahiplerine sms yoluyla vize hakkında bilgilendirilme kentkart firması tarafından yapılıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı indirimli seyahat kartları vize işlemlerinin yapılması için uyarıda bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.06.2014 tarihinde aldığı karar gereğince yürürlüğe giren Seyahat Kartları Yönetmeliği uyarınca indirimli seyahat kartları vize işlemleri konusunda yapılması gerekenleri Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı açıkladı.

 

ÖĞRENCİ KARTLARI VİZE İŞLEMİ

Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı yaptığı açıklamada, “indirimli tarifeden yararlanmayı gerektiren durumun sona ermesi halinde elektronik kart tam tarifeye dönüştürülür. Açık Öğretim Fakültesi ve yabancı ülkelerde öğrenim gören veya ilgili kurumlardan yıllık vize için bilgisi alınamayan veya eksik gelen öğrenci kartlarında, vize işlemi o yıla ait güncel öğrenim belgesini ve öğrenci kartının ibrazı ile Seyahat Kartları Bürolarında manüel olarak yapılır. Her hangi bir sebeple otomatik vize işlemi yapılamayan kartlarda vize işlemini yaptırmak kart sahibinin sorumluluğunda olup, vizesi yapılmadığı gerekçesi ile tam ücret ödenen kartlardan İdaremiz sorumlu tutulamaz” ibareleri yer alıyor.

 

ÖĞRETMEN KARTLARI VİZE İŞLEMİ

Kurulan YÖKSİS, MEBSİS gibi web servis veya kurumlardan gelen resmi yazılara istinaden indirimli tarifeden yararlanmayı gerektiren durumun sona ermesi halinde elektronik kart tam tarifeye dönüştürülüyor.

 

ÖĞRENCİLER VİZE İŞLEMLERİNİ 2 ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİREBİLİR

Kentkart dolum noktalarından 01/01/2015 tarihinde sonra bakiye yüklemesi esnasında. Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Öğrenciler, Kocaeli Üniversitesi, Gebze İleri teknoloji Enstitüsü, Sakarya Üniversitesi ve Kocaeli Açık Öğretim Fakültesi Bürolarına kayıtlı Öğrenciler öncelikle kentkart dolum cihazları üzerinden veya seyahat kartları ofislerinden hiçbir belge ibraz etmeden kartlarını güncelleyebiliyor.

 

BİRİMLERDE GÜNCELLEME YAPILABİLİYOR

Seyahat kartları biriminden Öğrenci Seyahat kartına 01.01.2015 tarihinden sonra dolum yaptırmış fakat seyahat kartı vizeye tabi olmayıp tam seyahat kartına dönüşen Milli Eğitim kapsamındaki öğrenciler, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Yüksek teknoloji Enstitüsü Sakarya Üniversitesi ve Kocaeli Açık Öğretim Fakültesine kayıtlı öğrenciler hariç öğrenciler,  öğrenci belgesi ve Öğrenci Seyahat Kartları ile birlikte Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı birimlerine müracaat ederek seyahat kartlarını güncelleye biliyorlar.

 

GÜNCELLEME İŞLEMLERİ ÜCRETSİZ

01.01.2015 yılı Öğrenci Vize işlemleri ücretsiz olup hiçbir bayi vize ücreti talep edemeyecek. Öğrenci Seyahat Kartı otomatik ödeme talimatına tabi ise, yukarıda belirtilen usullere uygun olarak 1 kereye mahsus dolum noktalarında seyahat kartına bir miktar para yükleyerek veya öğrenci belgesini Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı birimlerine beyan ederek vize işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Otomatik dolum talimatı verilen seyahat kartları sahiplerine sms yoluyla vize hakkında bilgilendirilme kentkart firması tarafından yapılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.