19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çakır, FETÖ davasını anlattı!

Kocaeli 10.06.2017 - 11:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çakır, FETÖ davasını anlattı!

15 Temmuz darbe girişimine yönelik Genelkurmay Çatı davasını takip eden isimler arasında Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır’da yer aldı.  15 Temmuz darbe girişimine yönelik Genelkurmay Çatı davasını takip eden isimler arasında Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır’da yer aldı. Çakır, yalan ve tiyatronun oynandığını belirterek, “Savunmalarını dinlerken dehşete düşmemek mümkün değil. Yalan,inkar,takiye…” dedi. DEHŞETE DÜŞMEMEK MÜMKÜN DEĞİL  Sincan Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda görülen davayı takip etmek Sincan’a gelen Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, bir süre şehit yakınları için cezaevi önünde kurulan çadırları gezdi. Çakır  davayla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Şu anda Sincan’da Darbe Ana Davasını takip ediyoruz. Sanıkların tutum, davranış ve savunmalarını dinlerken dehşete düşmemek mümkün değil” dedi. ANLAMAK İÇİN MİLLETİN BİR FERDİ OLMANIZ YETERLİ Yalan,inkar,takiye…Bir tiyatro ile karşı karşıyasınız. Aman Allahım, değerlendirmek için Avukat, Savcı veya Hakim olmanız gerekmiyor. Ama anlamak için Milletin bir ferdi olmanız yeterli be dostlar”. Heyet adına açıklama yapan Hayati Yazıcı ise, darbenin tüm faillerinin hakkettikleri cezayı alacaklarına inandıklarını belirterek, “Duruşmalarda bazı görüntüler var bunları görüyoruz. Bu da şu; ‘Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar.’ Bunun bir pratiğini görüyoruz sanki. Ama yargılama sadece beyanlara yaslanmaz. Çok güçlü kanıtlar var, deliller var. Yargı bunları değerlendirecektir” dedi. Basından da bir isteği olduğunu belirten Yazıcı, sanıkların sadece mahkeme beyanlarını değil, daha önceki polis ile savcılıktaki beyanlarının da verilmesini ve bunların karşılaştırılması gerektiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişimine yönelik Genelkurmay Çatı davasını takip eden isimler arasında Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır’da yer aldı. 

15 Temmuz darbe girişimine yönelik Genelkurmay Çatı davasını takip eden isimler arasında Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır’da yer aldı. Çakır, yalan ve tiyatronun oynandığını belirterek, “Savunmalarını dinlerken dehşete düşmemek mümkün değil. Yalan,inkar,takiye…” dedi.

DEHŞETE DÜŞMEMEK MÜMKÜN DEĞİL 

Sincan Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda görülen davayı takip etmek Sincan’a gelen Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, bir süre şehit yakınları için cezaevi önünde kurulan çadırları gezdi. Çakır  davayla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Şu anda Sincan’da Darbe Ana Davasını takip ediyoruz. Sanıkların tutum, davranış ve savunmalarını dinlerken dehşete düşmemek mümkün değil” dedi.

ANLAMAK İÇİN MİLLETİN BİR FERDİ OLMANIZ YETERLİ

Yalan,inkar,takiye…Bir tiyatro ile karşı karşıyasınız. Aman Allahım, değerlendirmek için Avukat, Savcı veya Hakim olmanız gerekmiyor. Ama anlamak için Milletin bir ferdi olmanız yeterli be dostlar”. Heyet adına açıklama yapan Hayati Yazıcı ise, darbenin tüm faillerinin hakkettikleri cezayı alacaklarına inandıklarını belirterek, “Duruşmalarda bazı görüntüler var bunları görüyoruz. Bu da şu; ‘Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar.’ Bunun bir pratiğini görüyoruz sanki. Ama yargılama sadece beyanlara yaslanmaz. Çok güçlü kanıtlar var, deliller var. Yargı bunları değerlendirecektir” dedi. Basından da bir isteği olduğunu belirten Yazıcı, sanıkların sadece mahkeme beyanlarını değil, daha önceki polis ile savcılıktaki beyanlarının da verilmesini ve bunların karşılaştırılması gerektiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.