Çalışan Anneye 400 Lira Destek

Ekonomi 29.01.2018 - 09:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çalışan Anneye 400 Lira Destek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, çalışan annelere aylık 400 lira destek vereceklerini açıklarken 5 bin engelliye de iş müjdesi verdi.

Sarıeroğlu, kente kurulan atölyelere halktan destek olunmasını istedi. Kadınların çalışma hayatında yer almasını önemsediklerini ifade eden Sarıeroğlu, şunları kaydetti: "Kadınların çalışma hayatında yer alması çok önemli. Bu atölyelerde yer alacak kadınların 2-4 yaş arası çocukları varsa, bunlara 400'er lira destek vereceğiz. Yeter ki çocuklarımızın ihtiyaçları, masrafları karşılansın. İstihdam ile ilgili teşviklerimiz var. 15 yıldır şuna inandık, 'Kadın güçlü olursa aile güçlü olur, aile güçlü olursa Türkiye güçlü olur.' dedik. Politikalarımızı bu çerçevede gerçekleştirdik. Engelli kardeşlerimizin atamasıyla ilgili çalışmalar yaptık, ilk etapta 2 bin 500 engellinin atamasını gerçekleştirdik. Şimdi mart ayında 2 bin 500, eylül ve ekim ayında da yine 2 bin 500 kardeşimizi atayacağız." TUNCELİLERE İŞ İMKANI Sarıeroğlu, Her gece yatmadan önce tüm günün muhasebesini yaptıklarını söyleyerek, şöyle devam etti: "Rabb'im şu 6 aylık süreçte güzel işler yapmayı nasip etti. Bundan sonra toplumun tüm sorunlarıyla alakalı engelli, çiftçi, yaşlı, herkesle ilgili güzel çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Taşeron sorununu gündemden kaldırdık. Tunceli'de bin 100 kişi kadroya alınacak. Türkiye'deki 1 milyon 20 bin kardeşimizden hiç kimse dışarıda bırakılmamıştır. Önümüzdeki süreçte işsizlik oranlarının aşağıya çekilmesi, istihdam oranının arttırılması için çalışmalarımızı arttıracağız. Bu anlamda Tunceli de çalışmalarımızın merkezi olacak. Biliyorsunuz iki atölye çalışması var. 5 ilçede de bu atölyeler açılacak, yaza kadar 2 bin 500 kardeşimize istihdam sağlayacağız."
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, çalışan annelere aylık 400 lira destek vereceklerini açıklarken 5 bin engelliye de iş müjdesi verdi.

Sarıeroğlu, kente kurulan atölyelere halktan destek olunmasını istedi.

Kadınların çalışma hayatında yer almasını önemsediklerini ifade eden Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Kadınların çalışma hayatında yer alması çok önemli. Bu atölyelerde yer alacak kadınların 2-4 yaş arası çocukları varsa, bunlara 400'er lira destek vereceğiz. Yeter ki çocuklarımızın ihtiyaçları, masrafları karşılansın. İstihdam ile ilgili teşviklerimiz var. 15 yıldır şuna inandık, 'Kadın güçlü olursa aile güçlü olur, aile güçlü olursa Türkiye güçlü olur.' dedik. Politikalarımızı bu çerçevede gerçekleştirdik. Engelli kardeşlerimizin atamasıyla ilgili çalışmalar yaptık, ilk etapta 2 bin 500 engellinin atamasını gerçekleştirdik. Şimdi mart ayında 2 bin 500, eylül ve ekim ayında da yine 2 bin 500 kardeşimizi atayacağız."

TUNCELİLERE İŞ İMKANI

Sarıeroğlu, Her gece yatmadan önce tüm günün muhasebesini yaptıklarını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Rabb'im şu 6 aylık süreçte güzel işler yapmayı nasip etti. Bundan sonra toplumun tüm sorunlarıyla alakalı engelli, çiftçi, yaşlı, herkesle ilgili güzel çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Taşeron sorununu gündemden kaldırdık. Tunceli'de bin 100 kişi kadroya alınacak. Türkiye'deki 1 milyon 20 bin kardeşimizden hiç kimse dışarıda bırakılmamıştır. Önümüzdeki süreçte işsizlik oranlarının aşağıya çekilmesi, istihdam oranının arttırılması için çalışmalarımızı arttıracağız. Bu anlamda Tunceli de çalışmalarımızın merkezi olacak. Biliyorsunuz iki atölye çalışması var. 5 ilçede de bu atölyeler açılacak, yaza kadar 2 bin 500 kardeşimize istihdam sağlayacağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.