Cankurtaranlar Bayramoğlu'nda

Darıca 09.06.2018 - 21:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Cankurtaranlar Bayramoğlu'nda

İtfaiye Daire Başkanlığı önünde toplanan cankurtaranlar araç ve ekipmanlarını hazırlayarak sahillerdeki cankurtaran istasyonlarına doğru yola çıktılar. İçerisinde STK'ların da bulunduğu 200 cankurtaran yaz boyunca boğulmalara karşı sahillerde nöbette olacak. İNSAN HAYATI DEĞERLİDİR İtfaiye Dair Başkanlığı önünde toplanan cankurtaranlara seslenen Daire Daşkanı Doğan Kara, "Bu yıl aramızda bizimle sahillerde görev yapacak yeni STK'lardan cankurtaranlarımız var. Bu hizmet önemli bir çalışma. Gönüllük esasına dayanıyor. Dünyanın hiçbir yerinde gönüllü olarak gün boyu cankurtaranlık yapan başka bir yer bulamazsınız. İnsan hayatı değerlidir. Bizde onları kurtarmak için çaba gösteriyoruz" dedi. 200 CANKURTARAN Yeni yaz sezonu için cankurtaranlar tam teçhizatlarıyla sahil bölgelerinde göreve başladılar. Gün boyu Kocaeli sahillerinde boğulma vakası gözlemleyen cankurtaranlar olası durumlara anında müdahale ederek hayat kurtaracaklar. Bu yıl Kocaeli İtfaiye Dairesi personeli ve gönüllüler, Gebze Teknik Üniversitesi, Akut Kocaeli, MAG Kocaeli Şubesi, Kocaeli Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Derneği, Mercan Yüzme Kulübü ve Kocaeli Yüzme Klübü'den toplam 200 cankurtaran görev alıyor. Vatandaşlar ise özellikle cankurtaranların görev yaptığı sahillerde suya girmeyi tercih ediyorlar. 10 GÖREV BÖLGESİ Halkın güvenli bir şekilde denize girebilmeleri için İtfaiye Daire Başkanlığı KOSKEM tarafından 2005 yılında başlatılan su kazalarını engelleme hizmeti; 2008 yıllarına kadar 1 bölgede hafta sonları gerçekleştirilirken, bugün itibariyle haftanın 7 günü Karamürsel Altın Kemer plajı, Ereğli plajı, Darıca Bayramoğlu Halk plajı, Darıca Bayramoğlu Kadınlar plajı) ve Karadeniz sahillerinde ise (Cebeci Halk plajı, Kerpe Halk plajı, Kumcağız Halk plajı, Sarısu Halk plajı, Seyrek Halk plajı, Bağırganlı Halk plajı) olmak üzere 10 bölgede çalışma yapacak. Yaz sezonu 16 Eylül'de de sona erecek.

İtfaiye Daire Başkanlığı önünde toplanan cankurtaranlar araç ve ekipmanlarını hazırlayarak sahillerdeki cankurtaran istasyonlarına doğru yola çıktılar. İçerisinde STK'ların da bulunduğu 200 cankurtaran yaz boyunca boğulmalara karşı sahillerde nöbette olacak.

İNSAN HAYATI DEĞERLİDİR

İtfaiye Dair Başkanlığı önünde toplanan cankurtaranlara seslenen Daire Daşkanı Doğan Kara, "Bu yıl aramızda bizimle sahillerde görev yapacak yeni STK'lardan cankurtaranlarımız var. Bu hizmet önemli bir çalışma. Gönüllük esasına dayanıyor. Dünyanın hiçbir yerinde gönüllü olarak gün boyu cankurtaranlık yapan başka bir yer bulamazsınız. İnsan hayatı değerlidir. Bizde onları kurtarmak için çaba gösteriyoruz" dedi.

200 CANKURTARAN

Yeni yaz sezonu için cankurtaranlar tam teçhizatlarıyla sahil bölgelerinde göreve başladılar. Gün boyu Kocaeli sahillerinde boğulma vakası gözlemleyen cankurtaranlar olası durumlara anında müdahale ederek hayat kurtaracaklar.

Bu yıl Kocaeli İtfaiye Dairesi personeli ve gönüllüler, Gebze Teknik Üniversitesi, Akut Kocaeli, MAG Kocaeli Şubesi, Kocaeli Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Derneği, Mercan Yüzme Kulübü ve Kocaeli Yüzme Klübü'den toplam 200 cankurtaran görev alıyor. Vatandaşlar ise özellikle cankurtaranların görev yaptığı sahillerde suya girmeyi tercih ediyorlar.

10 GÖREV BÖLGESİ

Halkın güvenli bir şekilde denize girebilmeleri için İtfaiye Daire Başkanlığı KOSKEM tarafından 2005 yılında başlatılan su kazalarını engelleme hizmeti; 2008 yıllarına kadar 1 bölgede hafta sonları gerçekleştirilirken, bugün itibariyle haftanın 7 günü Karamürsel Altın Kemer plajı, Ereğli plajı, Darıca Bayramoğlu Halk plajı, Darıca Bayramoğlu Kadınlar plajı) ve Karadeniz sahillerinde ise (Cebeci Halk plajı, Kerpe Halk plajı, Kumcağız Halk plajı, Sarısu Halk plajı, Seyrek Halk plajı, Bağırganlı Halk plajı) olmak üzere 10 bölgede çalışma yapacak. Yaz sezonu 16 Eylül'de de sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.