Çayırova Belediyesi Özel Konak Hastanesi İşbirliğiyle “Obezite ve Diyabet Nedir” Konulu Seminer Düzenledi

Çayırova 15.05.2017 - 14:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çayırova Belediyesi Özel Konak Hastanesi İşbirliğiyle “Obezite ve Diyabet Nedir” Konulu Seminer Düzenledi

  Halk sağlığını ilgilendiren konularda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Çayırova Belediyesi, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen sağlık seminerlerine çağımızın hastalıklarından birini konu alarak devam etti. Günümüzün en sık görülen sağlık sorunlarından biri olan Diyabet ve Obezite’yi konu alan seminerde tedavi yöntemleri ve nasıl önlem alınması gerektiği anlatıldı. Doç. Dr. Barış Bayraktar ve Yrd. Doç. Dr. Fatih Can Karaca’nın sunumlarıyla başlayan seminer özellikle Çayırova’lı bayanlar tarafından büyük ilgi gördü. Obezite ve Diyabet Çağımızın Hastalığı Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleşen seminerde Obezite ve Diyabet nedir sorularını yanıtlayan Bayraktar ve Karaca söz konusu hastalığa karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgiler verdi. Çağımızda en çok rastlanan hastalıklardan biri olan Obezite hakkında bilgilerin paylaşıldığı seminerde şişmanlık nedenleri ve tedavisi, beslenmenin sağlığa katkısı, dengeli ve yeterli beslenme konuları başlıklar halinde anlatıldı. Günlük Hayatta Egzersiz Çok Önemli Vücut yağ oranı artışının önemli kronik hastalıklardan obezite, diyabet, kalp hastalığı ve hipertansiyona neden olduğunu, bu hastalıklarda tıbbi diyet tedavisi gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Barış Bayraktar "Günlük alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması durumunda, harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanır böylece Obezite oluşumuna neden olur. Amaç kısa sürede fazla kilo vermek değil uzun vadede yavaş ama sağlıklı bir şekilde zayıflayarak ulaşılan kiloyu muhafaza etmektir. Bunun için de gerekli olan, yerleşmiş alışkanlıkları değiştirerek yeni bir yaşam tarzına uyum sağlamaktır. Yapılması gereken öncelikle yağ ve kalori miktarı düşük sağlıklı bir beslenme programına başlamak ve aynı zamanda sağlıklı bir yaşamın ayrılmaz parçası olan egzersizle bunu tamamlamaktır" dedi. Diyabet Ciddiye Alınması Gereken Bir Konu Diyabetin ciddiye alınması gereken bir hastalık olduğunun altını çizen uzmanlar bunun en önemli nedeninin obezite yani şişmanlık, ikinci önemli nedeni ise artık eskisi kadar hareket edilmemesi olduğunu vurguladılar.  Son yapılan araştırmalara göre 20 yaşının üzerinde her yedi kişiden birinin diyabet olduğunu söyleyen uzmanlar diyabet hastalığının vücutta sebep olduğu komplikasyonlar hakkında da bilgi verdi. Seminere katılan vatandaşlar Doç. Dr. Barış Bayraktar, Yrd. Doç. Dr. Fatih Can Karaca’ya ve kendilerine bu imkanı sağlayan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’ye teşekkür ettiler.  

 

Halk sağlığını ilgilendiren konularda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Çayırova Belediyesi, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen sağlık seminerlerine çağımızın hastalıklarından birini konu alarak devam etti. Günümüzün en sık görülen sağlık sorunlarından biri olan Diyabet ve Obezite’yi konu alan seminerde tedavi yöntemleri ve nasıl önlem alınması gerektiği anlatıldı. Doç. Dr. Barış Bayraktar ve Yrd. Doç. Dr. Fatih Can Karaca’nın sunumlarıyla başlayan seminer özellikle Çayırova’lı bayanlar tarafından büyük ilgi gördü.

Obezite ve Diyabet Çağımızın Hastalığı

Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleşen seminerde Obezite ve Diyabet nedir sorularını yanıtlayan Bayraktar ve Karaca söz konusu hastalığa karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgiler verdi. Çağımızda en çok rastlanan hastalıklardan biri olan Obezite hakkında bilgilerin paylaşıldığı seminerde şişmanlık nedenleri ve tedavisi, beslenmenin sağlığa katkısı, dengeli ve yeterli beslenme konuları başlıklar halinde anlatıldı.

Günlük Hayatta Egzersiz Çok Önemli

Vücut yağ oranı artışının önemli kronik hastalıklardan obezite, diyabet, kalp hastalığı ve hipertansiyona neden olduğunu, bu hastalıklarda tıbbi diyet tedavisi gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Barış Bayraktar "Günlük alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması durumunda, harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanır böylece Obezite oluşumuna neden olur. Amaç kısa sürede fazla kilo vermek değil uzun vadede yavaş ama sağlıklı bir şekilde zayıflayarak ulaşılan kiloyu muhafaza etmektir. Bunun için de gerekli olan, yerleşmiş alışkanlıkları değiştirerek yeni bir yaşam tarzına uyum sağlamaktır. Yapılması gereken öncelikle yağ ve kalori miktarı düşük sağlıklı bir beslenme programına başlamak ve aynı zamanda sağlıklı bir yaşamın ayrılmaz parçası olan egzersizle bunu tamamlamaktır" dedi.

Diyabet Ciddiye Alınması Gereken Bir Konu

Diyabetin ciddiye alınması gereken bir hastalık olduğunun altını çizen uzmanlar bunun en önemli nedeninin obezite yani şişmanlık, ikinci önemli nedeni ise artık eskisi kadar hareket edilmemesi olduğunu vurguladılar.  Son yapılan araştırmalara göre 20 yaşının üzerinde her yedi kişiden birinin diyabet olduğunu söyleyen uzmanlar diyabet hastalığının vücutta sebep olduğu komplikasyonlar hakkında da bilgi verdi. Seminere katılan vatandaşlar Doç. Dr. Barış Bayraktar, Yrd. Doç. Dr. Fatih Can Karaca’ya ve kendilerine bu imkanı sağlayan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’ye teşekkür ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.