Çayırova’da Anne-Çocuk Kulüpleri Yöreleri Tanıttı

Çayırova 08.02.2017 - 09:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çayırova’da Anne-Çocuk Kulüpleri Yöreleri Tanıttı

Okul öncesi eğitimin temel taşlarından biri olarak adından sıkça söz ettiren Çayırova Belediyesi Anne-Çocuk Kulüpleri’nde her hafta farklı etkinlikler yapılarak öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra kültürel değerleri öğrenmeleri de sağlanıyor. Keyifli etkinliklere bu hafta yöremizi tanıyalım ve tanıtalım konusu ile devam eden Çayırova Belediyesi Anne-Çocuk Kulüplerinde minik öğrenciler sahne performanslarıyla göz doldurdular. Yöresel kıyafetlerini giyerek memleketlerini ve yöreye özgü ürünleri tanıtan minik öğrenciler hem annelerinden hem de öğretmenlerinden tam not aldı. Çocuklarımız Yöresel Kıyafetleriyle Memleketlerini Hem Tanıdı Hem de Tanıttı Türkiye’nin her bölgesinden birçok ilin geleneksel ve kültürel zenginliğinin yansıtıldığı bu renkli etkinlikle çocuklarımız memleket nedir öğrenirken, ufakta olsa kokusunu hme fırsatı buldu. Yörelerinin gelenek ve göreneklerini yansıtan kıyafetler, el sanatları ve malzemelerle adeta bir defile gerçekleştiren öğrenciler, yöresel türkü ve deyişleriyle de günü şenlendirdiler.  Çocukların kişisel gelişimine destek olan öğretmenler, bu tür etkinliklerle öğrencileri hem farklı yöreleri tanıma imkanı bulduklarını  hem de yaptıkları sunumlarla da özgüvenlerini  arttırdıklarını ifade ettiler. Demirci “ Okulöncesinden Üniversiteye Çocuklarımızın Yanındayız .” Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci çocuklara ve gençlere ve onları geleceğe taşımada en önemli yükü sırtlanan annelere yönelik birçok yatırım ve hizmeti hayata geçirdiklerini söyledi. Demirci Anne Çocuk Kulüpleriyle 4-5 yaş çocuklara okul öncesi annelerine de çocuk gelişimi , el sanatları, kişisel gelişim ve spor alanlarında hizmet verdiklerini vurguladı. Bilgievleriyle ilk ve ortak okul öğrencilerine, Gençlik Merkezleriyle de lise seviyesine hitap etiklerini belirtti.  Demirci: “ 3 Yılda 5 Semt Konağı’nı Hizmete Açtık.” İçersinde Anne-Çocuk Kulübü, Bilgievi, Gençlik Merkezi, Muhtarlık ve Sağlık Ocağı bulunan Semt Konaklarıyla her mahallede merkezler oluşturduk. Semt Konaklarını mahallenin nabzının attığı eğitim, kültür, sosyal ve sportif açıdan birer merkez olarak görüyorum. Çayırova Belediyesi Semt Konakları Ekol Olma Yolunda İlerliyor Yerinden yönetimin ve Sosyal Belediyeciliğin en ileri seviyesi olarak sadece ilçemize değil tüm Türkiye’ye bir örnek olarak Çayırova Semt Konakları modelini sunuyoruz. Ülkenin birçok yerinden başta yerel yönetimler olmak üzere Kamu Kurulumlarının ziyaret ve incelemelerine konu oluyoruz bu da bizi ayrıca gururlandırıyor ve yeni projeler için teşvik ediyor. ” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Okul öncesi eğitimin temel taşlarından biri olarak adından sıkça söz ettiren Çayırova Belediyesi Anne-Çocuk Kulüpleri’nde her hafta farklı etkinlikler yapılarak öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra kültürel değerleri öğrenmeleri de sağlanıyor. Keyifli etkinliklere bu hafta yöremizi tanıyalım ve tanıtalım konusu ile devam eden Çayırova Belediyesi Anne-Çocuk Kulüplerinde minik öğrenciler sahne performanslarıyla göz doldurdular. Yöresel kıyafetlerini giyerek memleketlerini ve yöreye özgü ürünleri tanıtan minik öğrenciler hem annelerinden hem de öğretmenlerinden tam not aldı.

Çocuklarımız Yöresel Kıyafetleriyle Memleketlerini Hem Tanıdı Hem de Tanıttı

Türkiye’nin her bölgesinden birçok ilin geleneksel ve kültürel zenginliğinin yansıtıldığı bu renkli etkinlikle çocuklarımız memleket nedir öğrenirken, ufakta olsa kokusunu hme fırsatı buldu. Yörelerinin gelenek ve göreneklerini yansıtan kıyafetler, el sanatları ve malzemelerle adeta bir defile gerçekleştiren öğrenciler, yöresel türkü ve deyişleriyle de günü şenlendirdiler.  Çocukların kişisel gelişimine destek olan öğretmenler, bu tür etkinliklerle öğrencileri hem farklı yöreleri tanıma imkanı bulduklarını  hem de yaptıkları sunumlarla da özgüvenlerini  arttırdıklarını ifade ettiler.

Demirci “ Okulöncesinden Üniversiteye Çocuklarımızın Yanındayız .”

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci çocuklara ve gençlere ve onları geleceğe taşımada en önemli yükü sırtlanan annelere yönelik birçok yatırım ve hizmeti hayata geçirdiklerini söyledi. Demirci Anne Çocuk Kulüpleriyle 4-5 yaş çocuklara okul öncesi annelerine de çocuk gelişimi , el sanatları, kişisel gelişim ve spor alanlarında hizmet verdiklerini vurguladı. Bilgievleriyle ilk ve ortak okul öğrencilerine, Gençlik Merkezleriyle de lise seviyesine hitap etiklerini belirtti.

 Demirci: “ 3 Yılda 5 Semt Konağı’nı Hizmete Açtık.”

İçersinde Anne-Çocuk Kulübü, Bilgievi, Gençlik Merkezi, Muhtarlık ve Sağlık Ocağı bulunan Semt Konaklarıyla her mahallede merkezler oluşturduk. Semt Konaklarını mahallenin nabzının attığı eğitim, kültür, sosyal ve sportif açıdan birer merkez olarak görüyorum.

Çayırova Belediyesi Semt Konakları Ekol Olma Yolunda İlerliyor

Yerinden yönetimin ve Sosyal Belediyeciliğin en ileri seviyesi olarak sadece ilçemize değil tüm Türkiye’ye bir örnek olarak Çayırova Semt Konakları modelini sunuyoruz. Ülkenin birçok yerinden başta yerel yönetimler olmak üzere Kamu Kurulumlarının ziyaret ve incelemelerine konu oluyoruz bu da bizi ayrıca gururlandırıyor ve yeni projeler için teşvik ediyor. ” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.