Çayırova'da Bütçe 220 Milyon TL

Çayırova 10.10.2017 - 22:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çayırova'da Bütçe 220 Milyon TL

Çayırova Belediye Meclisi'nin ekim ayı meclis toplantısı ikinci oturumu bugün gerçekleştirildi.

Belediye meclis salonunda gerçekleşen meclis toplantısına Çayırova Belediyesi Başkan Yardımcısı Orhan Keskin başkanlık etti. Gündemin birinci maddesi Emek Mahallesi’nde bulunan parka isim verilmesi ilgili olarak komisyon kararı oybirliğiyle kabul edildi. Meclisin ikinci maddesi 2018 yılı mali raporu okundu. Madde ile ilgili olarak CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Halis Koç bir konuşma yaparak bütçeyi eleştirdi.  UÇAR  VE KOÇ'TAN ELESTIRI  Halis Koç’un ardından söz alan Saadet Partisi Meclis Üyesi Ali Uçar, “Bütçe ile ilgili olarak komisyonda partimizden üyemiz yok. Performansla ilgili olarak özel kalem müdürlüğünün bütçesi gösterilmemiş. Özel kalem müdürlüğünden temsil ve ağırlamadaki giderler gösterilmemiş. Bu rakamlar performans raporunda neden yazılmamış? Çayırova Belediyesi’nin 85- 90 milyon TL’lik arsa satışı var. Çayırova halkının arsalarını satıp, zaruri ihtiyaçlar bitmiş eski uçak alımı ile ilgili ihaleye çıkılıyor. Bütçenin artışının gelirleri nereden ve nasıl geldiği ile ilgili olarak detaylı bilgi verilmesini istiyoruz.” diye konuştu. Çayırova Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkanvekili Orhan Keskin eleştirilere cevap vererek, “Çayırova’da yaptığımız altyapı ve üstyapı çalışmaları çok büyük. Yeni bir ilçe olduğumuz için kurumlar yapıyoruz. Yer satılmadan bu yatırımları yapamayız. Satmaya hevesli değiliz. 30 tane park yaptık. Araç filo sayımızı 81’e çıkardık. Her mahalleye semt konakları yapıyoruz. 2,5 dönümlük alana mezarlık idari binası yaptık. Çayırova Belediyesi Sosyal Tesisi başlı başına bir marka. Bölgeye 2 adet semt pazarı yaptık. 20 yıldır kangren olan bir uygulama olan Şekerpınar’daki sorunu çözdük.Olimpik yüzme havuzu, E-5 kavşak çalışmaları devam ediyor. Kent Meydanı projesi çiziliyor. 2018 altıncı ayında ilk kazma vurulur. Yeni Mahallesi Kültür Merkezi inşaatı devam ediyor. Hastane ile ilgili olarak proje çiziliyor."dedi.   Butce 220.500.000 TL  olarak kabul edildi.
Çayırova Belediye Meclisi'nin ekim ayı meclis toplantısı ikinci oturumu bugün gerçekleştirildi.

Belediye meclis salonunda gerçekleşen meclis toplantısına Çayırova Belediyesi Başkan Yardımcısı Orhan Keskin başkanlık etti. Gündemin birinci maddesi Emek Mahallesi’nde bulunan parka isim verilmesi ilgili olarak komisyon kararı oybirliğiyle kabul edildi. Meclisin ikinci maddesi 2018 yılı mali raporu okundu. Madde ile ilgili olarak CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Halis Koç bir konuşma yaparak bütçeyi eleştirdi.

 UÇAR  VE KOÇ'TAN ELESTIRI 

Halis Koç’un ardından söz alan Saadet Partisi Meclis Üyesi Ali Uçar, “Bütçe ile ilgili olarak komisyonda partimizden üyemiz yok. Performansla ilgili olarak özel kalem müdürlüğünün bütçesi gösterilmemiş. Özel kalem müdürlüğünden temsil ve ağırlamadaki giderler gösterilmemiş. Bu rakamlar performans raporunda neden yazılmamış? Çayırova Belediyesi’nin 85- 90 milyon TL’lik arsa satışı var. Çayırova halkının arsalarını satıp, zaruri ihtiyaçlar bitmiş eski uçak alımı ile ilgili ihaleye çıkılıyor. Bütçenin artışının gelirleri nereden ve nasıl geldiği ile ilgili olarak detaylı bilgi verilmesini istiyoruz.” diye konuştu. Çayırova Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkanvekili Orhan Keskin eleştirilere cevap vererek, “Çayırova’da yaptığımız altyapı ve üstyapı çalışmaları çok büyük. Yeni bir ilçe olduğumuz için kurumlar yapıyoruz. Yer satılmadan bu yatırımları yapamayız. Satmaya hevesli değiliz. 30 tane park yaptık. Araç filo sayımızı 81’e çıkardık. Her mahalleye semt konakları yapıyoruz. 2,5 dönümlük alana mezarlık idari binası yaptık. Çayırova Belediyesi Sosyal Tesisi başlı başına bir marka. Bölgeye 2 adet semt pazarı yaptık. 20 yıldır kangren olan bir uygulama olan Şekerpınar’daki sorunu çözdük.Olimpik yüzme havuzu, E-5 kavşak çalışmaları devam ediyor. Kent Meydanı projesi çiziliyor. 2018 altıncı ayında ilk kazma vurulur. Yeni Mahallesi Kültür Merkezi inşaatı devam ediyor. Hastane ile ilgili olarak proje çiziliyor."dedi.

  Butce 220.500.000 TL  olarak kabul edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.