Çayırova’da Kadın Sağlığı Eğitim Projesi

Çayırova 14.02.2018 - 11:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çayırova’da Kadın Sağlığı Eğitim Projesi

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy koordinatörlüğünde başlatılan ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ Çayırova toplantısı yapıldı.

Çayırova Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya; Hülya Aksoy, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen ve eşi Şükran Gözen, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin eşi Gül Demirci, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Atıf Deniz ilçe yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşma yapan Hülya Aksoy, “Değerli katılımcılar hepiniz projemize hoş geldiniz. Değerli Kaymakam beye ve değerli eşlerine bizi sizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Valilik olarak İlimizde Kadın Sağlığı Projesi başlattık. Amacımız farkındalık yaratmak ve kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmektir. Projemizi yaklaşık 15 seneden beri yürütüyoruz ve bir tek kadınımıza bile ulaştıysak projemizin amacına ulaşmış olduğunu düşünüyoruz. Kadın çok önemlidir çünkü ailenin temel direğidir. Biz kadınlar kendimizi biraz ihmal ederiz çünkü öncelik hep eşimiz, çocuklarımızdır.     ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ Bu yüzden kadın sağlıklı olacak ki özverili bir şekilde fedakârlıkları rahatlıkla yapabilsin. Dolayısıyla burada dinledikleriniz burada kalmasın, kendinizde ve etrafınızda bilmeyen kadınlarımız varsa onlarla da paylaşın. Doktorlarımızın söylediğine göre meme kanseri kadınları tehdit eden kanser türleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Bunun için özellikle kadınlarımız her ay düzenli olarak kendi kendilerine meme muayenesi yaparlarsa, kendilerinde oluşabilecek değişiklikleri erken fark edebileceklerini ve bu erken teşhisin de çok önemli olduğunu doktorlarımız söylüyor. Bunun dışında kadınlarımızı yakından ilgilendiren birçok konuda burada sizleri bilgilendireceğiz. Buradan özellikle sizlere şunu vurgulamak istiyorum; kendinizi lütfen ihmal etmeyin.” dedi.     YOĞUN İLGİ GÖRDÜ Hülya Aksoy’un konuşmalarının ardından İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci SOBİ tarafından kadınlara, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi ve kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi gerçekleştirildi. Kadınlar tarafından yoğun ilgi gören program katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy koordinatörlüğünde başlatılan ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ Çayırova toplantısı yapıldı.

Çayırova Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya; Hülya Aksoy, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen ve eşi Şükran Gözen, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin eşi Gül Demirci, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Atıf Deniz ilçe yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşma yapan Hülya Aksoy, “Değerli katılımcılar hepiniz projemize hoş geldiniz. Değerli Kaymakam beye ve değerli eşlerine bizi sizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Valilik olarak İlimizde Kadın Sağlığı Projesi başlattık. Amacımız farkındalık yaratmak ve kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmektir. Projemizi yaklaşık 15 seneden beri yürütüyoruz ve bir tek kadınımıza bile ulaştıysak projemizin amacına ulaşmış olduğunu düşünüyoruz. Kadın çok önemlidir çünkü ailenin temel direğidir. Biz kadınlar kendimizi biraz ihmal ederiz çünkü öncelik hep eşimiz, çocuklarımızdır.

 

 

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Bu yüzden kadın sağlıklı olacak ki özverili bir şekilde fedakârlıkları rahatlıkla yapabilsin. Dolayısıyla burada dinledikleriniz burada kalmasın, kendinizde ve etrafınızda bilmeyen kadınlarımız varsa onlarla da paylaşın. Doktorlarımızın söylediğine göre meme kanseri kadınları tehdit eden kanser türleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Bunun için özellikle kadınlarımız her ay düzenli olarak kendi kendilerine meme muayenesi yaparlarsa, kendilerinde oluşabilecek değişiklikleri erken fark edebileceklerini ve bu erken teşhisin de çok önemli olduğunu doktorlarımız söylüyor. Bunun dışında kadınlarımızı yakından ilgilendiren birçok konuda burada sizleri bilgilendireceğiz. Buradan özellikle sizlere şunu vurgulamak istiyorum; kendinizi lütfen ihmal etmeyin.” dedi.

 

 

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Hülya Aksoy’un konuşmalarının ardından İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci SOBİ tarafından kadınlara, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi ve kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi gerçekleştirildi. Kadınlar tarafından yoğun ilgi gören program katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.