Çayırova’da Kutlu Doğum Haftası

Çayırova 20.04.2017 - 14:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çayırova’da Kutlu Doğum Haftası

Her ay farklı seminer ve konferanslarla ilçe halkını buluşturan Çayırova Belediyesi, Nisan ayında da birbirinden güzel etkinlikler düzenliyor.

 İçerisinde bulunduğumuz ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in hayatını konu alan Kutlu Doğum haftası ile alakalı çok özel bir seminer düzenleyen belediye, İlahiyatçı yazar Sibel Eraslan’ı konuk etti. Alemlere Rahmet Olan Bir Peygamberin Ümmetiyiz Çayırova Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirilen seminerde Çayırova’lı bayanlara hitap eden İlahiyatçı yazar Sibel Eraslan, Peygamber efendimizin hayatı ve aile yaşamını anlatan kesitler sundu. Peygamber efendimizin hayatı, adaleti, cömertliği, insanlığı, örnek davranışları kelimelerle ifade edilemez olduğunu söyleyen, Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan, “Peygamber efendimizin en büyük sevgisi Kur-an’ı Kerimi çok okumak ve ümmetine sahip çıkmak olmuştur. Yüzünü görmeyen ve sesini duymayan bile ona aşık olmuştur. O yüce Allah’ın ve bütün Müslüman âleminin sevgilisidir. Onu bu anlamlı günde anmak ve onun bütün güzelliklerini mümin kardeşlerimizle paylaşmak bizim için büyük bir onurdur. Bizler alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz, bu bilinçle yaşamalı ve bunu çocuklarımıza anlatmalıyız.” dedi. Peygamberimizin Her Davranışı Bize Işık Tutuyor Konuşması sırasında Hz. Hacer, Hz. Fatma, Hz. Ayşe ve Hz. Hatice’nin İslam alemdeki önemini anlatan ve Müslüman kadınlar tarafından örnek alınması gerektiğini söyleyen Eraslan, mutlu aileler kurmak istiyorsak peygamber efendimizin aile hayatına bakmalıyız. Hz. Peygamberin her davranışı ve aile sadeti bizler için kalıcı ve esas bir örnektir” şeklinde konuştu. Duygulu anların yaşandığı programın sonunda katılımcı bayanlara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Seminere Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Çelik, Belediye Başkanı’nın eşi Gül Demirci, AK Parti Çayırova İlçe Kadın Kolları Başkanı Hacer Banu Çürüksulu Demir ve çok sayıda bayan katıldı.      
Her ay farklı seminer ve konferanslarla ilçe halkını buluşturan Çayırova Belediyesi, Nisan ayında da birbirinden güzel etkinlikler düzenliyor.

 İçerisinde bulunduğumuz ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in hayatını konu alan Kutlu Doğum haftası ile alakalı çok özel bir seminer düzenleyen belediye, İlahiyatçı yazar Sibel Eraslan’ı konuk etti.

Alemlere Rahmet Olan Bir Peygamberin Ümmetiyiz

Çayırova Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirilen seminerde Çayırova’lı bayanlara hitap eden İlahiyatçı yazar Sibel Eraslan, Peygamber efendimizin hayatı ve aile yaşamını anlatan kesitler sundu. Peygamber efendimizin hayatı, adaleti, cömertliği, insanlığı, örnek davranışları kelimelerle ifade edilemez olduğunu söyleyen, Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan, “Peygamber efendimizin en büyük sevgisi Kur-an’ı Kerimi çok okumak ve ümmetine sahip çıkmak olmuştur. Yüzünü görmeyen ve sesini duymayan bile ona aşık olmuştur. O yüce Allah’ın ve bütün Müslüman âleminin sevgilisidir. Onu bu anlamlı günde anmak ve onun bütün güzelliklerini mümin kardeşlerimizle paylaşmak bizim için büyük bir onurdur. Bizler alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz, bu bilinçle yaşamalı ve bunu çocuklarımıza anlatmalıyız.” dedi.

Peygamberimizin Her Davranışı Bize Işık Tutuyor

Konuşması sırasında Hz. Hacer, Hz. Fatma, Hz. Ayşe ve Hz. Hatice’nin İslam alemdeki önemini anlatan ve Müslüman kadınlar tarafından örnek alınması gerektiğini söyleyen Eraslan, mutlu aileler kurmak istiyorsak peygamber efendimizin aile hayatına bakmalıyız. Hz. Peygamberin her davranışı ve aile sadeti bizler için kalıcı ve esas bir örnektir” şeklinde konuştu. Duygulu anların yaşandığı programın sonunda katılımcı bayanlara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Seminere Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Çelik, Belediye Başkanı’nın eşi Gül Demirci, AK Parti Çayırova İlçe Kadın Kolları Başkanı Hacer Banu Çürüksulu Demir ve çok sayıda bayan katıldı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.