Çayırova’da o sorun tarihe gömüldü!

Çayırova 02.01.2018 - 17:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çayırova’da o sorun tarihe gömüldü!

Çayırova Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, 2018 yılının ilk meclisinde, Emek ve İnönü Mahallesindeki bir türlü çözüme kavuşmayan sorunun tarihe gömüldüğünün müjdesini verdi.

Çayırova Belediyesi ocak ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci başkanlık etti. Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Bir yılı daha geride bıraktık acısıyla tatlısıyla. Yeni yılın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diyerek meclis oturumunu başlattı. Başkan Demirci’nin ardından siyasi partilerin grup sözcüleri yeni yıl temennisinde bulundu. ÇAYIROVA’NIN KANGREN SORUNU ÇÖZÜLDÜ Çayırova’da kangren bir sorunun daha tarih olduğunu söyleyerek meclis toplantısında ilk müjdeyi veren Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci,  Emek ve İnönü Mahalleleri Kentsel Dönüşüm kapsamından çıkarılıp imara açıldığını söyledi. Başkan Demirci, “mahalle sakinlerinden kim istiyorsa gelip, belediyemizden imarı alabilir. Ankara’dan bu konuyla ilgili yazı gelmiş olup, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile olan yazışmalarda neticelenmiştir. Sanıyorum ki 10 günü geçmeyecek süre zarfında mahalle sakinleri imar başvurusunu gerçekleştirebilecekler.” dedi. HÜNKAR ÇAYIRI DEĞERİMİZDİR CHP Grup Sözcüsü Halis Koç’un Hünkar Çayırı için imza toplaması isteğine karşı olarak Başkan Demirci, “Hünkar Çayırı bizi ilgilendiren bir yer değil. Orası Gebze Belediyesi’ne bağlı. Ama dolaylı olarak bizi ilgilendiriyor. Konuyu tam olarak bilmediğimiz için bir bilgi ve belgemiz bulunmuyor. Bu konuda bilgi edindiğimizde biz de gerekli açıklamayı yapacağız. Hünkar Çayırı’nı bende değerli buluyorum. Orası bizim değerimizdir. Hünkar Çayırı’nın verilmesini de doğru bulmuyorum.” dedi. TAŞERON İŞÇİLERİMİZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK Saadet Partisi Grup Sözcüsü Zeki Özçelik de bir konuşma yaparak, “Hünkar Çayırı sıradan bir mekan değil. Tarihi misyonu açısından önemli bir yer. Bu lan tahrip edilmesi gereken en son alanlardan biridir. Üniversite ve eğitime karşı değiliz. Uygun görüldüyse yapılsın ama orası tarihi bir yer. Burası insanların rahat nefes alabileceği bir yer olsun. Hünkar Çayırı siyasi parti gözetmeksizin Kocaeli’deki herkesin ortak mirasıdır.” dedi. Taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili Başkan Demirci, “Kurumumuzda çalışan taşeronların hepsi aynı şekilde çalışmaya devam edecektir.” diye konuştu. MADDELER KARARA BAĞLANDI Mecliste gündem maddeleri;  Çayırova Akse Mahallesi, 539. Sokak, numara 32’de bulunan semt konağına verilecek işim,  zabıta personelinin maaşı, sözleşmeli personelin maaşı, Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılan yeni kültür merkezine isim verilmemesi, mülkiyeti belediyeye ait olan 3 aracın hurdaya ayrılması, Çayırova sınırları içerisinde riskli ve rezerv yapı alanları ilan edilen alanlarda protokol yapılması yetkisinin belediye başkanına verilmesi, Çayırova sınırları içerisinde bulunan bazı yerlere imar tadilat planı yapılması görüşülerek karara bağlandı. Gündemin son maddesi olan denetim komisyonuna üye seçimi gizli oylama ile yapıldı. Gizli oylama sonucunda Şaban Güllüce, Murat Küçük, Erhan Sarıdede, Arif Şentürk, Halis Koç denetim komisyonuna üye olarak seçildi.                  
Çayırova Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, 2018 yılının ilk meclisinde, Emek ve İnönü Mahallesindeki bir türlü çözüme kavuşmayan sorunun tarihe gömüldüğünün müjdesini verdi.

Çayırova Belediyesi ocak ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci başkanlık etti. Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Bir yılı daha geride bıraktık acısıyla tatlısıyla. Yeni yılın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diyerek meclis oturumunu başlattı. Başkan Demirci’nin ardından siyasi partilerin grup sözcüleri yeni yıl temennisinde bulundu.

ÇAYIROVA’NIN KANGREN SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Çayırova’da kangren bir sorunun daha tarih olduğunu söyleyerek meclis toplantısında ilk müjdeyi veren Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci,  Emek ve İnönü Mahalleleri Kentsel Dönüşüm kapsamından çıkarılıp imara açıldığını söyledi. Başkan Demirci, “mahalle sakinlerinden kim istiyorsa gelip, belediyemizden imarı alabilir. Ankara’dan bu konuyla ilgili yazı gelmiş olup, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile olan yazışmalarda neticelenmiştir. Sanıyorum ki 10 günü geçmeyecek süre zarfında mahalle sakinleri imar başvurusunu gerçekleştirebilecekler.” dedi.

HÜNKAR ÇAYIRI DEĞERİMİZDİR

CHP Grup Sözcüsü Halis Koç’un Hünkar Çayırı için imza toplaması isteğine karşı olarak Başkan Demirci, “Hünkar Çayırı bizi ilgilendiren bir yer değil. Orası Gebze Belediyesi’ne bağlı. Ama dolaylı olarak bizi ilgilendiriyor. Konuyu tam olarak bilmediğimiz için bir bilgi ve belgemiz bulunmuyor. Bu konuda bilgi edindiğimizde biz de gerekli açıklamayı yapacağız. Hünkar Çayırı’nı bende değerli buluyorum. Orası bizim değerimizdir. Hünkar Çayırı’nın verilmesini de doğru bulmuyorum.” dedi.

TAŞERON İŞÇİLERİMİZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

Saadet Partisi Grup Sözcüsü Zeki Özçelik de bir konuşma yaparak, “Hünkar Çayırı sıradan bir mekan değil. Tarihi misyonu açısından önemli bir yer. Bu lan tahrip edilmesi gereken en son alanlardan biridir. Üniversite ve eğitime karşı değiliz. Uygun görüldüyse yapılsın ama orası tarihi bir yer. Burası insanların rahat nefes alabileceği bir yer olsun. Hünkar Çayırı siyasi parti gözetmeksizin Kocaeli’deki herkesin ortak mirasıdır.” dedi. Taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili Başkan Demirci, “Kurumumuzda çalışan taşeronların hepsi aynı şekilde çalışmaya devam edecektir.” diye konuştu.

MADDELER KARARA BAĞLANDI

Mecliste gündem maddeleri;  Çayırova Akse Mahallesi, 539. Sokak, numara 32’de bulunan semt konağına verilecek işim,  zabıta personelinin maaşı, sözleşmeli personelin maaşı, Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılan yeni kültür merkezine isim verilmemesi, mülkiyeti belediyeye ait olan 3 aracın hurdaya ayrılması, Çayırova sınırları içerisinde riskli ve rezerv yapı alanları ilan edilen alanlarda protokol yapılması yetkisinin belediye başkanına verilmesi, Çayırova sınırları içerisinde bulunan bazı yerlere imar tadilat planı yapılması görüşülerek karara bağlandı. Gündemin son maddesi olan denetim komisyonuna üye seçimi gizli oylama ile yapıldı. Gizli oylama sonucunda Şaban Güllüce, Murat Küçük, Erhan Sarıdede, Arif Şentürk, Halis Koç denetim komisyonuna üye olarak seçildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.