Çayırova'da önce sağlık

Çayırova 04.01.2017 - 14:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Çayırova'da önce sağlık

Toplumu bilinçlendirme ve hastalıklara karşı bilgilendirme çalışmaları çerçevesinde eğitim ve sağlık seminerlerini sürdüren Çayırova Belediyesi, sağlık kuruluşları ile yürüttüğü seminerlere bir yenisini daha ekledi.

Günümüzde sıkça rastlanan Meme Kanseri ve Kadın Hastalıklarını konu alan seminere Gebze Konak Hastanesi Genel Cerrah Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Tansuğ ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Müge Emeksiz katılarak bilgilendirmede bulundular. Kadın Hastalıkları ve Korunma Yöntemleri Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirilen seminere Konak Hastanesi bünyesinde görev yapmakta olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Müge Emeksiz, “Kadın Hastalıkları, Korunma Yöntemleri ve Tedavi” konularında sunum yaptı. Çayırova’lı bayanların yoğun ilgi gösterdiği seminerde önemli bilgiler paylaşan Doktor Emeksiz, katılımcıların sorularını yanıtladı. Hastalıkların başlangıç aşamasında görülen belirtilerin önemine değinen Emeksiz, tedavi sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında önemli bilgiler paylaştı. Rahim ağzı kanserine dikkat çekilen seminerde Operatör Doktor Müge Emeksiz, 18 yaş üstü bayanların belli zaman aralıkları ile mutlaka uzman bir doktora muayene olmaları gerektiğini ifade etti. Emeksiz, bayanlarla sürekli diyalog içerisinde bulunup seminerini katılımcıların sorularını yanıtlayarak tamamladı. Erken Teşhis Hayat Kurtarır Ayrıca seminerin diğer bölümünde Meme Kanseri, Sebepleri, Korunma Yolları ve Tedavisi ele alındı. Hastalık ve Tedavisi konuları detaylarıyla ele alınırken, hastalık ve tedavi yöntemleri hakkında Çayırova’lı bayanlara bilgiler veren Genel Cerrah Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Tansuğ, meme kanserine neden olan genetik faktörler, belirtileri, hastalığın tanısı, teşhisi ve tedavisi konularında da önemli bilgiler paylaştı. Kanserden korunma yöntemlerini de anlatan Doç. Dr. Tuğrul Tansuğ, gelişmiş ülkelerde her 8 kadından 1'inin meme kanserine yakalandığını belirtirken, tedavi olanaklarındaki gelişmeler ile ilgili bilgiler verdi. Tansuğ, aynı zamanda meme kanserinde erken teşhis ve kendi kendini muayenenin önemine de dikkat çekti. Seminer sonunda tüm katılımcılara vücut kitle ölçümü yapılarak yağ, şeker ve dengekontrolleri değerlendirildi. 3 saat süren seminere 250’yi aşkın bayan katıldı.
Toplumu bilinçlendirme ve hastalıklara karşı bilgilendirme çalışmaları çerçevesinde eğitim ve sağlık seminerlerini sürdüren Çayırova Belediyesi, sağlık kuruluşları ile yürüttüğü seminerlere bir yenisini daha ekledi.
Günümüzde sıkça rastlanan Meme Kanseri ve Kadın Hastalıklarını konu alan seminere Gebze Konak Hastanesi Genel Cerrah Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Tansuğ ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Müge Emeksiz katılarak bilgilendirmede bulundular.
Kadın Hastalıkları ve Korunma Yöntemleri
Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirilen seminere Konak Hastanesi bünyesinde görev
yapmakta olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Müge Emeksiz,
“Kadın Hastalıkları, Korunma Yöntemleri ve Tedavi” konularında sunum yaptı. Çayırova’lı
bayanların yoğun ilgi gösterdiği seminerde önemli bilgiler paylaşan Doktor Emeksiz,
katılımcıların sorularını yanıtladı. Hastalıkların başlangıç aşamasında görülen belirtilerin
önemine değinen Emeksiz, tedavi sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında
önemli bilgiler paylaştı. Rahim ağzı kanserine dikkat çekilen seminerde Operatör Doktor
Müge Emeksiz, 18 yaş üstü bayanların belli zaman aralıkları ile mutlaka uzman bir doktora
muayene olmaları gerektiğini ifade etti. Emeksiz, bayanlarla sürekli diyalog içerisinde
bulunup seminerini katılımcıların sorularını yanıtlayarak tamamladı.
Erken Teşhis Hayat Kurtarır
Ayrıca seminerin diğer bölümünde Meme Kanseri, Sebepleri, Korunma Yolları ve Tedavisi
ele alındı. Hastalık ve Tedavisi konuları detaylarıyla ele alınırken, hastalık ve tedavi
yöntemleri hakkında Çayırova’lı bayanlara bilgiler veren Genel Cerrah Uzmanı Doç. Dr.
Tuğrul Tansuğ, meme kanserine neden olan genetik faktörler, belirtileri, hastalığın tanısı,
teşhisi ve tedavisi konularında da önemli bilgiler paylaştı. Kanserden korunma yöntemlerini
de anlatan Doç. Dr. Tuğrul Tansuğ, gelişmiş ülkelerde her 8 kadından 1'inin meme kanserine yakalandığını belirtirken, tedavi olanaklarındaki gelişmeler ile ilgili bilgiler verdi. Tansuğ, aynı zamanda meme kanserinde erken teşhis ve kendi kendini muayenenin önemine de dikkat çekti. Seminer sonunda tüm katılımcılara vücut kitle ölçümü yapılarak yağ, şeker ve dengekontrolleri değerlendirildi. 3 saat süren seminere 250’yi aşkın bayan katıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.