19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çayırova’da vaka sayısı 170 oldu

Çayırova 17.06.2020 - 15:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Çayırova’da vaka sayısı 170 oldu

Türkiye’nin sayılı et ve et ürünleri üreticisi, Çayırova Akse Mahallesinde bulunan Namet fabrikasında Covid-19 vakalarındaki artış virüsün son geldiği noktayı gözler önüne serdi. Yaklaşık 900 kişinin çalıştığı fabrikada pozitif vaka sayısı 170’i bulurken, virüse yakalanan işçilerden durumları iyi olmayanlar Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fatih Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, daha hafif olanlar ise Muallimköy’de bulunan KYK yurdunda karantina altına alındı. Namet’in Çayırova’da bulunan fabrikasında çalışan işçiler, fabrikada çok sayıda pozitif vaka görülmesine rağmen işverenin temaslı olabilecek işçileri çalıştırmaya devam ettiklerini öne sürerek Cuma günü eylem yaparak sabah iş başı yapmadılar. İşçiler iş yerinde sevk alamadıkları için ilk etapta hastaneye de gidemediklerini belirtirken, çalışanların bir çoğunun kendi imkanları ile hastaneye gidip test yaptırmasının ardından testlerinin pozitif çıktığını söyleyen işçiler işverenden tüm işçilere test yapılmasını istediklerini ifade ettiler. Testlerin pozitif çıkmasının ardından işveren fabrikada tedbirleri arttırken, virüs görülen işçilerin çalıştıkları hatları kapattığı öğrenildi.  

Türkiye’nin sayılı et ve et ürünleri üreticisi, Çayırova Akse Mahallesinde bulunan Namet fabrikasında Covid-19 vakalarındaki artış virüsün son geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Yaklaşık 900 kişinin çalıştığı fabrikada pozitif vaka sayısı 170’i bulurken, virüse yakalanan işçilerden durumları iyi olmayanlar Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fatih Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, daha hafif olanlar ise Muallimköy’de bulunan KYK yurdunda karantina altına alındı. Namet’in Çayırova’da bulunan fabrikasında çalışan işçiler, fabrikada çok sayıda pozitif vaka görülmesine rağmen işverenin temaslı olabilecek işçileri çalıştırmaya devam ettiklerini öne sürerek Cuma günü eylem yaparak sabah iş başı yapmadılar. İşçiler iş yerinde sevk alamadıkları için ilk etapta hastaneye de gidemediklerini belirtirken, çalışanların bir çoğunun kendi imkanları ile hastaneye gidip test yaptırmasının ardından testlerinin pozitif çıktığını söyleyen işçiler işverenden tüm işçilere test yapılmasını istediklerini ifade ettiler. Testlerin pozitif çıkmasının ardından işveren fabrikada tedbirleri arttırken, virüs görülen işçilerin çalıştıkları hatları kapattığı öğrenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.