19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çayırova’da Yöresel Kültürler Buluştu

Çayırova 09.04.2018 - 15:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çayırova’da Yöresel Kültürler Buluştu

Çayırova Belediyesi’nin ilçede bulunan il dernekleri iş birliği ile gerçekleştirdiği 2. Hamsi ve Yöresel Kültürler Festivali sona erdi. Festivalde vatandaşlara ikram edilen 1 ton hamsi kısa sürede tükendi.

31 Mart Cumartesi günü Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımıyla açılışı yapılan ve 11 gün boyunca birbirinden değerli sanatçıların sahne aldığı 2. Hamsi ve Yöresel Kültürler Buluşması Festivali son gününde de büyük ilgi gördü. FESTİVALE İLGİ BÜYÜK OLDU Artvin, Trabzon, Ordu, Bayburt, Afyon, Kırşehir, Erzurum, Sinop, Gümüşhane, Kastamonu, Kars ve Giresun illerinin yöresel tatlarının ve kültürleri tanıtıldığı festival alanını sık sık ziyaret ederek vatandaşlar ile bir araya gelen Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, festivalin kapanışında yine vatandaşlarla beraber oldu. Vatandaşlarla samimi sohbetler yapan Başkan Demirci’ye AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür eşlik etti. Ulusal sanatçıların yanı sıra yöresel sanatçılarında sahne aldığı bu tür programların her yıl yapılmasını isteyen vatandaşlar 2. Hamsi ve Yöresel Kültürler Buluşması Festivalini düzenledikleri için Başkan Demirciye teşekkür ettiler. PROJELERE İMZA ATACAĞIZ Festival alanını dolduran Çayırova halkına hitap eden Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, 2. Hamsi ve Yöresel Kültürler Buluşmasının her yıl geleneksel hale getirilerek gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi. İlçedeki tüm il dernekleriyle festival programlarına devam edeceklerini açıklayan Demirci, Çayırova’nın sosyal ve kültürel açıdan daha da güçleneceğini söyledi. Festival ve çeşitli sosyal, kültürel etkinlikleri yapılacak olan Kent Meydanında gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini ve bu çerçevede Kent Meydanı projesi için çalışmalara başladıklarını aktaran Demirci, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte meydan projesinin startını vereceklerini de belirtti. Projenin tamamlanması ile birlikte Çayırova’da sosyal ve kültürel alanda büyük bir atak olacağınında altını çizen Demirci, yapımı tamamlanmak üzere olan iki Kültür Merkezinde yine sosyal ve kültürel alanlara ağırlık verdiklerini söyledi. TEŞEKKÜR EDERİZ Festival boyunca özveriyle çalışan Artvin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Yılmaz’a, Sinop Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muammer Aydın’a, Ordu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Demir’e, Kastamonu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Önemli’ye, Trabzon Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Burhan Beşiroğlu’na, Kırşehir Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Soylu’ya, Giresun Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Turan’a, Gümüşhane Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Gürol’a, Kars Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Kızılboğa’ya, Erzurum Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Akyol’a, Afyon Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Ünal’a ve Bayburt Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Aktürk’e teşekkürlerini ileten ve dernek yönetimlerini tebrik eden Demirci, daha güzel mekanlarda daha coşkulu ve tüm dernekleri kapsayacak bir çalışmaya imza atacaklarını da sözlerine ekledi.
Çayırova Belediyesi’nin ilçede bulunan il dernekleri iş birliği ile gerçekleştirdiği 2. Hamsi ve Yöresel Kültürler Festivali sona erdi. Festivalde vatandaşlara ikram edilen 1 ton hamsi kısa sürede tükendi.

31 Mart Cumartesi günü Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımıyla açılışı yapılan ve 11 gün boyunca birbirinden değerli sanatçıların sahne aldığı 2. Hamsi ve Yöresel Kültürler Buluşması Festivali son gününde de büyük ilgi gördü.

FESTİVALE İLGİ BÜYÜK OLDU

Artvin, Trabzon, Ordu, Bayburt, Afyon, Kırşehir, Erzurum, Sinop, Gümüşhane, Kastamonu, Kars ve Giresun illerinin yöresel tatlarının ve kültürleri tanıtıldığı festival alanını sık sık ziyaret ederek vatandaşlar ile bir araya gelen Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, festivalin kapanışında yine vatandaşlarla beraber oldu. Vatandaşlarla samimi sohbetler yapan Başkan Demirci’ye AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür eşlik etti. Ulusal sanatçıların yanı sıra yöresel sanatçılarında sahne aldığı bu tür programların her yıl yapılmasını isteyen vatandaşlar 2. Hamsi ve Yöresel Kültürler Buluşması Festivalini düzenledikleri için Başkan Demirciye teşekkür ettiler.

PROJELERE İMZA ATACAĞIZ

Festival alanını dolduran Çayırova halkına hitap eden Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, 2. Hamsi ve Yöresel Kültürler Buluşmasının her yıl geleneksel hale getirilerek gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi. İlçedeki tüm il dernekleriyle festival programlarına devam edeceklerini açıklayan Demirci, Çayırova’nın sosyal ve kültürel açıdan daha da güçleneceğini söyledi. Festival ve çeşitli sosyal, kültürel etkinlikleri yapılacak olan Kent Meydanında gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini ve bu çerçevede Kent Meydanı projesi için çalışmalara başladıklarını aktaran Demirci, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte meydan projesinin startını vereceklerini de belirtti. Projenin tamamlanması ile birlikte Çayırova’da sosyal ve kültürel alanda büyük bir atak olacağınında altını çizen Demirci, yapımı tamamlanmak üzere olan iki Kültür Merkezinde yine sosyal ve kültürel alanlara ağırlık verdiklerini söyledi.

TEŞEKKÜR EDERİZ

Festival boyunca özveriyle çalışan Artvin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Yılmaz’a, Sinop Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muammer Aydın’a, Ordu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Demir’e, Kastamonu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Önemli’ye, Trabzon Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Burhan Beşiroğlu’na, Kırşehir Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Soylu’ya, Giresun Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Turan’a, Gümüşhane Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Gürol’a, Kars Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Kızılboğa’ya, Erzurum Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Akyol’a, Afyon Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Ünal’a ve Bayburt Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Aktürk’e teşekkürlerini ileten ve dernek yönetimlerini tebrik eden Demirci, daha güzel mekanlarda daha coşkulu ve tüm dernekleri kapsayacak bir çalışmaya imza atacaklarını da sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.