19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Çayırova ilçe özelliklerini taşımıyor!”

Çayırova 30.09.2019 - 18:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Çayırova ilçe özelliklerini taşımıyor!”

İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “130 bin nüfuslu Çayırova, sağlık hizmetleri konusunda da bir ilçenin sahip olması gereken özelliklerinden uzaktır” dedi.

İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Çayırova Semt Polikliniği’ni meclis gündemine taşıdı. Yapımı yılan hikayesine dönen Çayırova Devlet Hastanesi hakkında soru önergesi veren Türkkan, “Çayırova’da herhangi bir devlet hastanesi bulunmamaktadır. Çayırova halkına Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne bağlı Çayırova Semt Polikliniği’nde hizmet verilmektedir.  130 bin nüfuslu Çayırova, bir ilçenin olması gereken özelliklerden sağlık hizmetleri konusunda da uzaktır. Yapımı yılan hikayesine dönen Çayırova Devlet Hastanesi için bakanlık düzeyinde verilen sözlere rağmen inşaata başlanmamıştır” diye belirtti. İŞTE TÜRKKAN’IN YÖNELTTİĞİ SORULAR Çayırova Devlet Hastanesi bakanlığımızın sağlık yatırımları programına alınmış mıdır? Program kapsamındaysa projenin başlangıç ve bitiş tarihi ne zamandır? Çayırova’da yapımı planlanan devlet hastanesi dışında herhangi bir sağlık kurumu yatırımı projesi var mıdır? Eğer varsa bu projeler nedir? Projelerin yapımına ne zaman başlanacaktır? HASTANE İHTİYACI KARŞILANMIYOR Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne bağlı olan Çayırova Semt Polikliniği’nde gündüz bile tam anlamıyla sağlık hizmeti alamıyordu. Eylül ayının başında Çayırova Semt Polikliniği’nin Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine geçmesiyle birlikte vatandaşlar biraz olsun rahatladı. Eksikliklerin tamamlanmaya başlanarak gerekli iyileştirilmelerin yapıldığı semt polikliniği ne yazık ki Çayırova’da hastane ihtiyacını karşılamıyor. Semt polikliniğinde halihazırda mesai saatlerinde Çocuk, Kadın Doğum, KBB, Göz, İç Hastalıkları, Aile hekimi uzmanları, mesaiden sonra ise acil hekimleri tarafından birinci basamak poliklinik hizmeti veriliyor. KÜBRA AKABALI
İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “130 bin nüfuslu Çayırova, sağlık hizmetleri konusunda da bir ilçenin sahip olması gereken özelliklerinden uzaktır” dedi.

İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Çayırova Semt Polikliniği’ni meclis gündemine taşıdı. Yapımı yılan hikayesine dönen Çayırova Devlet Hastanesi hakkında soru önergesi veren Türkkan, “Çayırova’da herhangi bir devlet hastanesi bulunmamaktadır. Çayırova halkına Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne bağlı Çayırova Semt Polikliniği’nde hizmet verilmektedir.  130 bin nüfuslu Çayırova, bir ilçenin olması gereken özelliklerden sağlık hizmetleri konusunda da uzaktır. Yapımı yılan hikayesine dönen Çayırova Devlet Hastanesi için bakanlık düzeyinde verilen sözlere rağmen inşaata başlanmamıştır” diye belirtti.

İŞTE TÜRKKAN’IN YÖNELTTİĞİ SORULAR

Çayırova Devlet Hastanesi bakanlığımızın sağlık yatırımları programına alınmış mıdır? Program kapsamındaysa projenin başlangıç ve bitiş tarihi ne zamandır? Çayırova’da yapımı planlanan devlet hastanesi dışında herhangi bir sağlık kurumu yatırımı projesi var mıdır? Eğer varsa bu projeler nedir? Projelerin yapımına ne zaman başlanacaktır?

HASTANE İHTİYACI KARŞILANMIYOR

Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne bağlı olan Çayırova Semt Polikliniği’nde gündüz bile tam anlamıyla sağlık hizmeti alamıyordu. Eylül ayının başında Çayırova Semt Polikliniği’nin Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine geçmesiyle birlikte vatandaşlar biraz olsun rahatladı. Eksikliklerin tamamlanmaya başlanarak gerekli iyileştirilmelerin yapıldığı semt polikliniği ne yazık ki Çayırova’da hastane ihtiyacını karşılamıyor. Semt polikliniğinde halihazırda mesai saatlerinde Çocuk, Kadın Doğum, KBB, Göz, İç Hastalıkları, Aile hekimi uzmanları, mesaiden sonra ise acil hekimleri tarafından birinci basamak poliklinik hizmeti veriliyor.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.