Çayırova indirime gitti

Çayırova 02.07.2019 - 12:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çayırova indirime gitti

Çayırova Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda belediyenin ticaret ve iş merkezindeki dükkânlarına yüzde 12 indirim yapıldı.

Çayırova Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda belediyenin ticaret ve iş merkezindeki dükkânlarına yüzde 12 indirim yapıldı. Meclis, Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa öncülüğünde yapıldı. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis oturumu AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ekrem Karahan da yakından takip etti. Toplantı bir önceki meclise ait kararların oybirliği ile kabulü ile başladı. Hisse satışlarında uygulanacak taksit sayısının 48 ay olarak belirlenmesine yönelik alınan 2012 yılında alınan kararın revizyonuna ilişkin madde oyçokluğu ile komisyona havale edildi. Belediyede Spor İşleri Müdürlüğü için yeni hazırlanan ve bazı müdürlüklerin görev ve çalışma yönetmeliklerinde yapılan değişiklikler hakkında konuşan Arıkboğa, “İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün yönetmelikleri vardı ancak eksikti. Bilgievlerinin bir kısmı Kültür Müdürlüğü’ne bir kısmı da basına bağlıydı. Bu gibi konuları ve yaşanan karmaşaları gidermek için bir çalışma yapıldı” dedi ve oylamaya sunulan bu değişiklikler oybirliği ile kabul edildi. Cumhuriyet Mahallesi Şehit Ali Atik Caddesi üzerinde bulunan 469 ada 3 nolu parselde bulunan belediye ticaret ve iş merkezindeki dükkanların kira ücretlerinde indirim yapılması konusunda CHP gurubundan indirim oranının daha fazla olması doğrultusunda itiraz geldi.   TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYDULAR CHP’li Meclis Üyesi Muharrem Gökçe, “İndirim yaparken zam yaptığınızın farkında mısınız?” sözleri üzerine Arıkboğa, “Buradaki esnaf arkadaşlar belediyeden burayı kiralamıştır. Sözleşmede TEFE-TÜFE oranında artış yapılacağı bellidir. Bu yıl için yüzde 19 gibi bir oran ortaya çıktı. Bizim belediyedeki arkadaşlarımız da bunun hakkında elini taşın altına koymuştur. Yılbaşında yapılmış olan zammı biz aşağı çekiyoruz. Yüzde 12 indirim yapıyoruz. Bu tamamen kiracının lehine bir durum” dedi. Gündem maddesi komisyondan geldiği haliyle oyçokluğu ile kabul edildi ve kiralara yüzde 12 indirim uygulanması kararlaştırıldı. AĞUSTOS’TA MECLİS YOK Öte yandan Yenimahalle 5114/4 sokakta oturan vatandaşların yoğun isteği üzerine gündeme gelen açık pazar konusu da mecliste tartışıldı.  Yapılan oylama sonucunda Yenimahalle 5114/4 Sokak’ta açık pazar kurulması oyçokluğu ile kabul gördü. Bununla birlikte Özgürlük Mahallesi’nde bulunan Rahman Güler Parkı’nın adının değiştirilmesine ilişkin madde Hukuk Dilekçe Tekik Komisyonu’na oybirliği ile sevk edildi. Öte yandan alınan karar doğrultusunda Ağustos ayı meclis oyçokluğu ile tatil edildi. Çayırova Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısının 3 Eylül Salı günü yapılması karara bağlandı.
Çayırova Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda belediyenin ticaret ve iş merkezindeki dükkânlarına yüzde 12 indirim yapıldı.

Çayırova Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda belediyenin ticaret ve iş merkezindeki dükkânlarına yüzde 12 indirim yapıldı. Meclis, Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa öncülüğünde yapıldı. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis oturumu AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ekrem Karahan da yakından takip etti. Toplantı bir önceki meclise ait kararların oybirliği ile kabulü ile başladı. Hisse satışlarında uygulanacak taksit sayısının 48 ay olarak belirlenmesine yönelik alınan 2012 yılında alınan kararın revizyonuna ilişkin madde oyçokluğu ile komisyona havale edildi. Belediyede Spor İşleri Müdürlüğü için yeni hazırlanan ve bazı müdürlüklerin görev ve çalışma yönetmeliklerinde yapılan değişiklikler hakkında konuşan Arıkboğa, “İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün yönetmelikleri vardı ancak eksikti. Bilgievlerinin bir kısmı Kültür Müdürlüğü’ne bir kısmı da basına bağlıydı. Bu gibi konuları ve yaşanan karmaşaları gidermek için bir çalışma yapıldı” dedi ve oylamaya sunulan bu değişiklikler oybirliği ile kabul edildi. Cumhuriyet Mahallesi Şehit Ali Atik Caddesi üzerinde bulunan 469 ada 3 nolu parselde bulunan belediye ticaret ve iş merkezindeki dükkanların kira ücretlerinde indirim yapılması konusunda CHP gurubundan indirim oranının daha fazla olması doğrultusunda itiraz geldi.  

TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYDULAR
CHP’li Meclis Üyesi Muharrem Gökçe, “İndirim yaparken zam yaptığınızın farkında mısınız?” sözleri üzerine Arıkboğa, “Buradaki esnaf arkadaşlar belediyeden burayı kiralamıştır. Sözleşmede TEFE-TÜFE oranında artış yapılacağı bellidir. Bu yıl için yüzde 19 gibi bir oran ortaya çıktı. Bizim belediyedeki arkadaşlarımız da bunun hakkında elini taşın altına koymuştur. Yılbaşında yapılmış olan zammı biz aşağı çekiyoruz. Yüzde 12 indirim yapıyoruz. Bu tamamen kiracının lehine bir durum” dedi. Gündem maddesi komisyondan geldiği haliyle oyçokluğu ile kabul edildi ve kiralara yüzde 12 indirim uygulanması kararlaştırıldı.

AĞUSTOS’TA MECLİS YOK
Öte yandan Yenimahalle 5114/4 sokakta oturan vatandaşların yoğun isteği üzerine gündeme gelen açık pazar konusu da mecliste tartışıldı.  Yapılan oylama sonucunda Yenimahalle 5114/4 Sokak’ta açık pazar kurulması oyçokluğu ile kabul gördü. Bununla birlikte Özgürlük Mahallesi’nde bulunan Rahman Güler Parkı’nın adının değiştirilmesine ilişkin madde Hukuk Dilekçe Tekik Komisyonu’na oybirliği ile sevk edildi. Öte yandan alınan karar doğrultusunda Ağustos ayı meclis oyçokluğu ile tatil edildi. Çayırova Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısının 3 Eylül Salı günü yapılması karara bağlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.