19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çayırova kampanyada lider

Çayırova 11.12.2017 - 14:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çayırova kampanyada lider

Türk Kızılayı Çayırova Şube Başkanlığı, Çayırova 24 Kasım Ortaokulu'nda kök hücre için kan bağışı kampanyası başlattı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çayırova Şube Başkanı Halil Keskinoğlu, vatandaşları Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayının birlikte yürüttüğü TÜRKÖK Projesine davet etti. Keskinoğlu, “Kızılay Şubesi olarak kök hücre için bir kan bağışı kampanyası başlattık. Bütün ilçe halkını bu kampanyaya davet ediyorum. Kök hücre nakli tedavisi bekleyen hastalar için Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayının işbirliği içerisinde uygulamaya koyduğu TÜRKÖK Projesi, iyilikseverlerden yoğun ilgi görüyor. Projenin Türkiye genelinde uygulamasının ardından çok kısa bir süre geçmesine karşın bağışçılar, Kemik İliği Bankasına gönüllü olarak kemik iliği veya periferik kök hücre bağışlamak için Türk Kızılayına kan örneği veriyor. Türk Kızılayı, kök hücre bağışçısı kazanımı görevini üstlendi. Kök hücre bağışçısı kazanımı görevini alan Kızılay, tüm Türkiye’de olduğu gibi Iğdır’da altyapısını güçlendirdi. Bu konuda ülkemizin önemli bir ihtiyacı olan kök hücre bağışlarını almaya başladı” dedi. Kan bağışında bulunan vatandaşlar ise, “Böyle güzel bir projenin hayata geçmesi bizleri sevindirdi. Kanser vakası önemli bir durum, herkesin başına gelebilir. Bugün hepimiz sağlıklı olabiliriz, ama yarın hepimiz kanser olabiliriz. Bunu hiç kimse bilemiyor. Kan bağışı yaparak yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize. Duyarlı olan herkesin bu şekilde kan vermesi gerekiyor” şeklinde konuştular. Bugün Çayırova 24 Kasım Ortaokulu'nda düzenlenen kampanyaya Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ve Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç'ta katıldı.  

Türk Kızılayı Çayırova Şube Başkanlığı, Çayırova 24 Kasım Ortaokulu'nda kök hücre için kan bağışı kampanyası başlattı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çayırova Şube Başkanı Halil Keskinoğlu, vatandaşları Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayının birlikte yürüttüğü TÜRKÖK Projesine davet etti. Keskinoğlu, “Kızılay Şubesi olarak kök hücre için bir kan bağışı kampanyası başlattık. Bütün ilçe halkını bu kampanyaya davet ediyorum. Kök hücre nakli tedavisi bekleyen hastalar için Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayının işbirliği içerisinde uygulamaya koyduğu TÜRKÖK Projesi, iyilikseverlerden yoğun ilgi görüyor. Projenin Türkiye genelinde uygulamasının ardından çok kısa bir süre geçmesine karşın bağışçılar, Kemik İliği Bankasına gönüllü olarak kemik iliği veya periferik kök hücre bağışlamak için Türk Kızılayına kan örneği veriyor. Türk Kızılayı, kök hücre bağışçısı kazanımı görevini üstlendi. Kök hücre bağışçısı kazanımı görevini alan Kızılay, tüm Türkiye’de olduğu gibi Iğdır’da altyapısını güçlendirdi. Bu konuda ülkemizin önemli bir ihtiyacı olan kök hücre bağışlarını almaya başladı” dedi.
Kan bağışında bulunan vatandaşlar ise, “Böyle güzel bir projenin hayata geçmesi bizleri sevindirdi. Kanser vakası önemli bir durum, herkesin başına gelebilir. Bugün hepimiz sağlıklı olabiliriz, ama yarın hepimiz kanser olabiliriz. Bunu hiç kimse bilemiyor. Kan bağışı yaparak yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize. Duyarlı olan herkesin bu şekilde kan vermesi gerekiyor” şeklinde konuştular. Bugün Çayırova 24 Kasım Ortaokulu'nda düzenlenen kampanyaya Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ve Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç'ta katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.