Çayırova’lı Öğrencilere Teknoloji Kullanımı Anlatıldı

Çayırova 21.12.2018 - 10:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çayırova’lı Öğrencilere Teknoloji Kullanımı Anlatıldı

Eğitim ve öğretime ayrı bir önem veren Çayırova Belediyesi, özellikle son zamanlarda gittikçe artan sosyal medya çılgınlığına vurgu yaparak “Güvenli İnternet ve Teknoloji Kullanımı” konulu bir eğitim semineri düzenledi.

Eğitim ve öğretime ayrı bir önem veren Çayırova Belediyesi, özellikle son zamanlarda gittikçe artan sosyal medya çılgınlığına vurgu yaparak “Güvenli İnternet ve Teknoloji Kullanımı” konulu bir eğitim semineri düzenledi. Eğitimci Yazar Mehmet Salih Uyan’ın konuk olduğu seminerde ortaokul 5, 6, 7 ve 8.sınıf öğrencilerine Sosyal paylaşım siteleri, web sayfaları ve oyunlarda  çocukları bekleyen çeşitli tehlikeler üzerinde durularak güvenli internet kullanımı ve internetteki saklı tuzaklar, sosyal yaşamdan örnekler verilerek, video ve animasyonlar ile desteklenerek anlatıldı. Eğitimci Yazar Mehmet Salih Uyan Çayırova’lı Öğrencilerle Güvenli İnternet’i Konuştu Çayırova Belediyesi Kültür Salonu ve Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezinde gerçekleşen seminerde “Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı Nedir? Bağımlılığa Sebep Olan Faktörler ve Bağımlılık Süreçleri Nedir? Teknoloji ve İnternet Bağımlılığının İnsan Hayatı Üzerindeki Zararları ve Bunlardan Korunma Yöntemleri Nedir? Sosyal Medya ve Mahremiyet Konusunda Dikkat Edilmesi Gereken Temel Hususlar” gibi konulara değinildi. Öğrencilerin teknoloji kullanımı konusunda farkındalığının arttırılması amaçlandığı seminerde Öğrencilere;  teknoloji ve oyun bağımlılığı, bilgisayar, tablet ve telefon kullanımı, sosyal medyadan gelebilecek zararlar, zaman yönetimi ve internetten gelebilecek tehlikelere karşı alınacak önlemler hakkında bilgi verildi. Uyan: “Anneler Babalar Lütfen Çocuklarınızla Vakit Geçirin!” Çeşitli örneklerle öğrencilere hitap eden Eğitimci Yazar Mehmet Salih Uyan “Son dönemde gittikçe artan sosyal medya ve internet kullanımı nedeniyle psikolojisi bozulan tüketicilerin yüzde 43'ü kendini "bağımlı" olarak tanımlıyor. Aileler, internet kullanmayı iyi bilmediklerinden muhtemel riskler konusunda da yeterli bilgi sahibi değildir. İnternet bağlantılı bilgisayarın evin ortak yaşam alanında bulunması tedbirine ise, Türk ailelerin sadece 24’ü başvurmaktadır. Öte yandan, Avrupalı ailelerin 67’si çocuklarının kullandığı bilgisayarı onların odalarında değil ortak kullanılan alanda bulundurmaktadır. Aradaki farkın büyüklüğü de ailelerimizde, internetin güvenli kullanımı bilincinin oldukça düşük olduğunun göstergesidir. Ebeveynlerin sadece 36’sı, çocuklarıyla onları rahatsız edecek durumlarla karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiği hakkında konuşmaktadır. Çocuklar ise internet güvenliği ve internette başkalarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda tavsiye almak veya onları rahatsız eden durumlarda yardım istemek amacıyla ebeveynlerinden ziyade arkadaşlarına danışmaktadırlar. Seminerlerini öğrencilere vakitlerini internette geçirilen zamandan daha çok arkadaşlarıyla dışarıda geçirmeleri gerektiğini belirterek Mehmet Salih Uyan, öğrencilerin ve programa katılan öğretmenlerin merak ettiği konulardaki sorularına da cevap verdiler.
Eğitim ve öğretime ayrı bir önem veren Çayırova Belediyesi, özellikle son zamanlarda gittikçe artan sosyal medya çılgınlığına vurgu yaparak “Güvenli İnternet ve Teknoloji Kullanımı” konulu bir eğitim semineri düzenledi.

Eğitim ve öğretime ayrı bir önem veren Çayırova Belediyesi, özellikle son zamanlarda gittikçe artan sosyal medya çılgınlığına vurgu yaparak “Güvenli İnternet ve Teknoloji Kullanımı” konulu bir eğitim semineri düzenledi. Eğitimci Yazar Mehmet Salih Uyan’ın konuk olduğu seminerde ortaokul 5, 6, 7 ve 8.sınıf öğrencilerine Sosyal paylaşım siteleri, web sayfaları ve oyunlarda  çocukları bekleyen çeşitli tehlikeler üzerinde durularak güvenli internet kullanımı ve internetteki saklı tuzaklar, sosyal yaşamdan örnekler verilerek, video ve animasyonlar ile desteklenerek anlatıldı.

Eğitimci Yazar Mehmet Salih Uyan Çayırova’lı Öğrencilerle Güvenli İnternet’i Konuştu

Çayırova Belediyesi Kültür Salonu ve Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezinde gerçekleşen seminerde “Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı Nedir? Bağımlılığa Sebep Olan Faktörler ve Bağımlılık Süreçleri Nedir? Teknoloji ve İnternet Bağımlılığının İnsan Hayatı Üzerindeki Zararları ve Bunlardan Korunma Yöntemleri Nedir? Sosyal Medya ve Mahremiyet Konusunda Dikkat Edilmesi Gereken Temel Hususlar” gibi konulara değinildi. Öğrencilerin teknoloji kullanımı konusunda farkındalığının arttırılması amaçlandığı seminerde Öğrencilere;  teknoloji ve oyun bağımlılığı, bilgisayar, tablet ve telefon kullanımı, sosyal medyadan gelebilecek zararlar, zaman yönetimi ve internetten gelebilecek tehlikelere karşı alınacak önlemler hakkında bilgi verildi.

Uyan: “Anneler Babalar Lütfen Çocuklarınızla Vakit Geçirin!”

Çeşitli örneklerle öğrencilere hitap eden Eğitimci Yazar Mehmet Salih Uyan “Son dönemde gittikçe artan sosyal medya ve internet kullanımı nedeniyle psikolojisi bozulan tüketicilerin yüzde 43'ü kendini "bağımlı" olarak tanımlıyor. Aileler, internet kullanmayı iyi bilmediklerinden muhtemel riskler konusunda da yeterli bilgi sahibi değildir. İnternet bağlantılı bilgisayarın evin ortak yaşam alanında bulunması tedbirine ise, Türk ailelerin sadece 24’ü başvurmaktadır. Öte yandan, Avrupalı ailelerin 67’si çocuklarının kullandığı bilgisayarı onların odalarında değil ortak kullanılan alanda bulundurmaktadır. Aradaki farkın büyüklüğü de ailelerimizde, internetin güvenli kullanımı bilincinin oldukça düşük olduğunun göstergesidir. Ebeveynlerin sadece 36’sı, çocuklarıyla onları rahatsız edecek durumlarla karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiği hakkında konuşmaktadır. Çocuklar ise internet güvenliği ve internette başkalarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda tavsiye almak veya onları rahatsız eden durumlarda yardım istemek amacıyla ebeveynlerinden ziyade arkadaşlarına danışmaktadırlar. Seminerlerini öğrencilere vakitlerini internette geçirilen zamandan daha çok arkadaşlarıyla dışarıda geçirmeleri gerektiğini belirterek Mehmet Salih Uyan, öğrencilerin ve programa katılan öğretmenlerin merak ettiği konulardaki sorularına da cevap verdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.