19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çayırova Meclisi 2017'ye hareketli girdi

Çayırova 03.01.2017 - 18:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Çayırova Meclisi 2017'ye hareketli girdi

Çayırova Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Başkan Şevki Demirci nezaretinde toplandı. 2017 yılının ilk meclis toplantısına Emek ve İnönü Mahallelerinde gerçekleşmesi beklenen kentsel dönüşüm konusu damga vurdu.

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya ve Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu’nun da izleyici olarak katıldığı meclis toplantısına Emek ve İnönü Mahallesi sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. Meclis toplantısı ülkemizde yaşanan terör saldırıları ve bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu veardından  İstiklal marşının okunması ile başladı. KOÇ EMEK VE İMÖNÜ İLE SÖZE BAŞLADI Gündem dışı konuşmalar ile başlayan mecliste CHP Meclis Grubunun gündeme getirdiği Emek ve İnönü Mahallelerinde ki kentsel dönüşüm konusu uzun süreli tartışmalara sebep oldu. İnsanların yıllardır mağdur olduğunu belirten CHP’li Halis Koç: “ Bizler belediye meclisi olarak bir komisyon kurduk ama bu komisyonun halka hiçbir faydası dokunmadı. Halkın sorun ve sıkıntıları devam etmekte. Burada yaşayan vatandaşlar arazilere imara açık olmadığı için herhangi bir hizmetten faydalanamamaktadır, halk arazilerinin imara açılmasından yana herhangi bir kentsel dönüşüm çalışması istemiyorlar” dedi. DEMİRCİ, "BURADABİR KENT OLSUN"İSTİYORUM Konuyla ilgili Başkanlığa geldiği günden bu yana çözüm yolu üretmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Demirci ise “Burada daha önce Ziyaettin Akbaş döneminde yapılan bir proje vardı herşeyi ile çok iyiydi fakat halka danışılmadan yapılması bir hataydı neticesinde de olumsuz sonuçlandı. Biz şimdi buraya uygun bir proje yapılması için müteahhitlerle görüştük çünkü burada Yenimahalle gibi çarpık bi yapılanma yapılmasını istemiyoruz. Burada bir kent olsun istiyoruz” dedi.Duruma tepki gösteren CHP’li meclis üyeleri ise “Burada imar izni yok hangi müteahhit nasıl bir çalışma yapacak, halkın beklemeye tahammülü kalmadı zaten bu işi en kısa sürede çözüme kavuşturun” dediler. SİZ GECEKONDUDA OTURMAK İSTRSANIZ, SİZ BİLİRSİNİZ Meclis toplantısını takip eden mahalle sakinlerinin de tepki göstermesi üzerine Başkan Demirci: “Yani buraya iyi bir hizmet yapmak hedefimiz, ben burayı imara açsam ne olacak. Vatandaşın yaptığı kümes gibi evlerle mi şehirleşecek Çayırova. Biz istiyoruz ki güzel bir kentleşme olsun uyum içinde olsun, ama siz biz gecekondu da oturacağız diyorsanız siz bilirsiniz” dedi. “O ZAMAN SANDIĞA GÖTÜRÜRÜZ” Bu konuşmanın üzerine iyice ortam gerildi ve bazı vatandaşlar “Evet biz gece konduda yaşarız imara aç bizim arazilerimizi, belediyenin bişey yapacağı yok bizi oyalıyorsunuz” dedikleri duyuldu. Salonda ortamın gerilmesi üzerine devreye giren Başkan Demirci: “İyi o zaman koyarız sandığı sorarız, sonuç ne çıkarsa o olur. Referandum yapılır sonuca göre hareket edilir” dedi. “BİR AY İÇİNDE ÇÖZÜLECEK” Referendum kararına alkışlarla tepki gösteren mahalle sakinleri “Koyulsun sandık bizde sonuçlarına razıyız bize sormadan kimse bizim yerlerimizi değerlendirmeye kalkamasın” dedi. Konunun iyice uzadığını belirten Başkan Demirci “Bakın bu sorunu 1 ay için çözüme kavuşturacağız, öyle yada böyle ben vatandaşlarım mağdur olsun istemem gereken neyse yapalım ama 1 ay içerisinde bu sorunu çözelim” dedi.        
Çayırova Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Başkan Şevki Demirci nezaretinde toplandı. 2017 yılının ilk meclis toplantısına Emek ve İnönü Mahallelerinde gerçekleşmesi beklenen kentsel dönüşüm konusu damga vurdu.

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya ve Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu’nun da izleyici olarak katıldığı meclis toplantısına Emek ve İnönü Mahallesi sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. Meclis toplantısı ülkemizde yaşanan terör saldırıları ve bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu veardından  İstiklal marşının okunması ile başladı.

KOÇ EMEK VE İMÖNÜ İLE SÖZE BAŞLADI

Gündem dışı konuşmalar ile başlayan mecliste CHP Meclis Grubunun gündeme getirdiği Emek ve İnönü Mahallelerinde ki kentsel dönüşüm konusu uzun süreli tartışmalara sebep oldu. İnsanların yıllardır mağdur olduğunu belirten CHP’li Halis Koç: “ Bizler belediye meclisi olarak bir komisyon kurduk ama bu komisyonun halka hiçbir faydası dokunmadı. Halkın sorun ve sıkıntıları devam etmekte. Burada yaşayan vatandaşlar arazilere imara açık olmadığı için herhangi bir hizmetten faydalanamamaktadır, halk arazilerinin imara açılmasından yana herhangi bir kentsel dönüşüm çalışması istemiyorlar” dedi.

DEMİRCİ, "BURADABİR KENT OLSUN"İSTİYORUM

Konuyla ilgili Başkanlığa geldiği günden bu yana çözüm yolu üretmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Demirci ise “Burada daha önce Ziyaettin Akbaş döneminde yapılan bir proje vardı herşeyi ile çok iyiydi fakat halka danışılmadan yapılması bir hataydı neticesinde de olumsuz sonuçlandı. Biz şimdi buraya uygun bir proje yapılması için müteahhitlerle görüştük çünkü burada Yenimahalle gibi çarpık bi yapılanma yapılmasını istemiyoruz. Burada bir kent olsun istiyoruz” dedi.Duruma tepki gösteren CHP’li meclis üyeleri ise “Burada imar izni yok hangi müteahhit nasıl bir çalışma yapacak, halkın beklemeye tahammülü kalmadı zaten bu işi en kısa sürede çözüme kavuşturun” dediler.

SİZ GECEKONDUDA OTURMAK İSTRSANIZ, SİZ BİLİRSİNİZ

Meclis toplantısını takip eden mahalle sakinlerinin de tepki göstermesi üzerine Başkan Demirci: “Yani buraya iyi bir hizmet yapmak hedefimiz, ben burayı imara açsam ne olacak. Vatandaşın yaptığı kümes gibi evlerle mi şehirleşecek Çayırova. Biz istiyoruz ki güzel bir kentleşme olsun uyum içinde olsun, ama siz biz gecekondu da oturacağız diyorsanız siz bilirsiniz” dedi.

“O ZAMAN SANDIĞA GÖTÜRÜRÜZ”

Bu konuşmanın üzerine iyice ortam gerildi ve bazı vatandaşlar “Evet biz gece konduda yaşarız imara aç bizim arazilerimizi, belediyenin bişey yapacağı yok bizi oyalıyorsunuz” dedikleri duyuldu. Salonda ortamın gerilmesi üzerine devreye giren Başkan Demirci: “İyi o zaman koyarız sandığı sorarız, sonuç ne çıkarsa o olur. Referandum yapılır sonuca göre hareket edilir” dedi.

“BİR AY İÇİNDE ÇÖZÜLECEK”

Referendum kararına alkışlarla tepki gösteren mahalle sakinleri “Koyulsun sandık bizde sonuçlarına razıyız bize sormadan kimse bizim yerlerimizi değerlendirmeye kalkamasın” dedi. Konunun iyice uzadığını belirten Başkan Demirci “Bakın bu sorunu 1 ay için çözüme kavuşturacağız, öyle yada böyle ben vatandaşlarım mağdur olsun istemem gereken neyse yapalım ama 1 ay içerisinde bu sorunu çözelim” dedi.

 

 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.