19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çayırova Refah, yangın için heyet oluşturdu!

Çayırova 07.06.2019 - 09:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Çayırova Refah, yangın için heyet oluşturdu!

Çayırova’da bir fabrikada üretim yapıldığı esnada meydana gelen kaza sonucunda, dört işçinin hayatını kaybetmesi olayına yeniden refah partisi il başkanı Mehmet ARAS’ dan sert tepki geldi.

Çayırova’da bir fabrikada üretim yapıldığı esnada meydana gelen kaza sonucunda, dört işçinin hayatını kaybetmesi olayına yeniden refah partisi il başkanı Mehmet ARAS’ dan sert tepki geldi. Konuya ilişkin partisinin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan ARAS şunları kaydetti; “Çayırova'da  bulunan bir fabrikada çıkan yangın sonucunda, dört işçi kardeşimizin şehit olduklarını üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Bu mübarek günde şehit olan kardeşlerimize ALLAH dan rahmet, kederli ailelerine sabrı cemil niyaz ederim. Olayın her yönü ile takipçisi olacağımızı ilan ediyorum. Öte yandan olayla basına açıklamalarda bulunan ARAS; ”konunun her yönü ile araştırılması için; partinin çayırova ilçe başkanı Aykan DÖNMEZ başkanlığında bir heyet oluşturulduğunu, heyetin içinde iş güvenliği uzmanları, iş hukuku uzmanları ve sendikacıların bulunduğunu, bu heyetin olay yerinde incelemelerde bulunup, o anda ulusal basına ön bilgi mahiyetinde demeç verdiğini ve konu hakkında detaylı araştırma çalışmalarının devam ettiğini” söyledi. KAÇAK İŞÇİ ÇALIŞTIRILIYOR Aras; “ilk aldığımız bilgilere göre, işletmede kaçak yollarla yurda giren insanların çalıştırıldığı ve ölen kişilerin bu insanlar olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Bu kişilerin sosyal güvencelerinin olmadığını duyduk. Bu konu çok önemlidir. Bu ülkede kaçak işçi çalıştırmak suçtur. İnsanların hayatları bu kadar ucuz olmamalı. Çalışma bakanlığının bu duruma sessiz kalması da çok üzücü bir durumdur. Bu kardeşlerimiz mübarek ramazan bayramı günü işi başında ölmüşlerdir. İnanıyoruz ki hakk katından kendileri şehittirler.” Diyerek sözlerine devam etti. BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK Çayırova da çalışmasını yürüten Aykan DÖNMEZ başkanlığındaki heyetin, bugün saat 19:00’da Yeniden Refah Partisi Çayırova İlçe binasında basın toplantısı yaparak olay hakkındaki raporunu kamuoyu ile paylaşacağı öğrenildi.
Çayırova’da bir fabrikada üretim yapıldığı esnada meydana gelen kaza sonucunda, dört işçinin hayatını kaybetmesi olayına yeniden refah partisi il başkanı Mehmet ARAS’ dan sert tepki geldi.

Çayırova’da bir fabrikada üretim yapıldığı esnada meydana gelen kaza sonucunda, dört işçinin hayatını kaybetmesi olayına yeniden refah partisi il başkanı Mehmet ARAS’ dan sert tepki geldi. Konuya ilişkin partisinin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan ARAS şunları kaydetti; “Çayırova'da  bulunan bir fabrikada çıkan yangın sonucunda, dört işçi kardeşimizin şehit olduklarını üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Bu mübarek günde şehit olan kardeşlerimize ALLAH dan rahmet, kederli ailelerine sabrı cemil niyaz ederim. Olayın her yönü ile takipçisi olacağımızı ilan ediyorum. Öte yandan olayla basına açıklamalarda bulunan ARAS; ”konunun her yönü ile araştırılması için; partinin çayırova ilçe başkanı Aykan DÖNMEZ başkanlığında bir heyet oluşturulduğunu, heyetin içinde iş güvenliği uzmanları, iş hukuku uzmanları ve sendikacıların bulunduğunu, bu heyetin olay yerinde incelemelerde bulunup, o anda ulusal basına ön bilgi mahiyetinde demeç verdiğini ve konu hakkında detaylı araştırma çalışmalarının devam ettiğini” söyledi.

KAÇAK İŞÇİ ÇALIŞTIRILIYOR

Aras; “ilk aldığımız bilgilere göre, işletmede kaçak yollarla yurda giren insanların çalıştırıldığı ve ölen kişilerin bu insanlar olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Bu kişilerin sosyal güvencelerinin olmadığını duyduk. Bu konu çok önemlidir. Bu ülkede kaçak işçi çalıştırmak suçtur. İnsanların hayatları bu kadar ucuz olmamalı. Çalışma bakanlığının bu duruma sessiz kalması da çok üzücü bir durumdur. Bu kardeşlerimiz mübarek ramazan bayramı günü işi başında ölmüşlerdir. İnanıyoruz ki hakk katından kendileri şehittirler.” Diyerek sözlerine devam etti.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Çayırova da çalışmasını yürüten Aykan DÖNMEZ başkanlığındaki heyetin, bugün saat 19:00’da Yeniden Refah Partisi Çayırova İlçe binasında basın toplantısı yaparak olay hakkındaki raporunu kamuoyu ile paylaşacağı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.