19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çayırova TEMA Dikkat Çekti!

Çayırova 26.03.2018 - 12:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çayırova TEMA Dikkat Çekti!

Çayırova TEMA Sorumluluğu Orman Haftası sebebiyle Çayırova’da minik, yavru ve ortaokul TEMA gününe ilişkin bir program düzenledi.

Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen programa Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Okul müdürleri ve TEMA Gönüllüleri katıldı. TEMA Çayırova Sorumlusu Selma Tutkun Acur’un selamalama ve açılış konuşması ile başlayan program TEMA İl Temsilcisi Nermin TOL’un okul müdürlerine beleğe sunumu ile devam etti. Tol , Çayırova’da birçok okulda, toprak ve erozyon hakkında bilgilendirme, TEMA tanıtımı, 1 yılda 1000 gönüllü ile 1000 fidan dikimi yapıldığını içeren bir konuşma yaptı. TEMA Vakfı İl Temsilcisi Nermin Tol, toplumsal bilinç ve duyarlılığın geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. EKLOJİK TARIMA DÖNMELİYİZ Tarımsal alanlarımızı hızla yapılaşmaya ve sanayiye kurban ettiğimizi, su kaynaklarımızı tükettiğimizi, artık dünyayı yaşanılabilir bir gezegen olmaktan çıkarmaya başladığımızı dile getiren Tol, "Nükleer bombaların altında yaşıyoruz. Gezegenimizdeki insanoğlu nesli tükenme tehdidiyle karşı karşıya. Dünyayı kendi ellerimizle felakete sürüklüyoruz. Dünyamızı yeşillendirmeli, su kaynaklarımızı verimli kullanmalı, ekolojik tarıma dönmeliyiz" diye konuştu.TEMA Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarının bu alanda yapmış olduğu çalışmaların önemine dikkat çeken Tol, "Bireysel çabaların örgütlü hale dönüştürülmesi, toplumsal bilinç ve duyarlılığın geliştirilmesi çevresel mücadelenin en önemli yapı taşını oluşturuyor. Aksi taktirde, toprağımızın çoraklaştığını, su kaynaklarımızın yok olduğunu, tarımsal ürünümüzün azaldığını ve ülkemizin çölleştiğini üzülerek izleyeceğiz" dedi.
Çayırova TEMA Sorumluluğu Orman Haftası sebebiyle Çayırova’da minik, yavru ve ortaokul TEMA gününe ilişkin bir program düzenledi.

Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen programa Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Okul müdürleri ve TEMA Gönüllüleri katıldı. TEMA Çayırova Sorumlusu Selma Tutkun Acur’un selamalama ve açılış konuşması ile başlayan program TEMA İl Temsilcisi Nermin TOL’un okul müdürlerine beleğe sunumu ile devam etti. Tol , Çayırova’da birçok okulda, toprak ve erozyon hakkında bilgilendirme, TEMA tanıtımı, 1 yılda 1000 gönüllü ile 1000 fidan dikimi yapıldığını içeren bir konuşma yaptı. TEMA Vakfı İl Temsilcisi Nermin Tol, toplumsal bilinç ve duyarlılığın geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

EKLOJİK TARIMA DÖNMELİYİZ

Tarımsal alanlarımızı hızla yapılaşmaya ve sanayiye kurban ettiğimizi, su kaynaklarımızı tükettiğimizi, artık dünyayı yaşanılabilir bir gezegen olmaktan çıkarmaya başladığımızı dile getiren Tol, "Nükleer bombaların altında yaşıyoruz. Gezegenimizdeki insanoğlu nesli tükenme tehdidiyle karşı karşıya. Dünyayı kendi ellerimizle felakete sürüklüyoruz. Dünyamızı yeşillendirmeli, su kaynaklarımızı verimli kullanmalı, ekolojik tarıma dönmeliyiz" diye konuştu.TEMA Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarının bu alanda yapmış olduğu çalışmaların önemine dikkat çeken Tol, "Bireysel çabaların örgütlü hale dönüştürülmesi, toplumsal bilinç ve duyarlılığın geliştirilmesi çevresel mücadelenin en önemli yapı taşını oluşturuyor. Aksi taktirde, toprağımızın çoraklaştığını, su kaynaklarımızın yok olduğunu, tarımsal ürünümüzün azaldığını ve ülkemizin çölleştiğini üzülerek izleyeceğiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.