Çayırova Osmanlıca öğrenecek!

Çayırova 15.01.2015 - 09:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Çayırova Osmanlıca öğrenecek!

Çayırova Belediyesi, açmış olduğu Osmanlıca Kursu’nda personelin Osmanlıcayı okumasına ve yazmasına imkân tanıyacak bir hizmete imza attı.

Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin talimatları doğrultusunda belediye personelleri için planlanan Osmanlıca Kursları İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu eğitmenliğinde başladı. Belediye ve Müftülük iş birliğinde personele yönelik olarak, belediye binasında açılan Osmanlıca Kursu’yla ilk defa belediye personeline Osmanlıca eğitimi veriliyor. Kursa katılanlar Osmanlıcayı hem yazıp, hem de okuyabilecekler. OSMANLICADA İLK EĞİTİM PERSONELE Belediye Başkanı Şevki Demirci, milli kültürün temelini teşkil eden eserlerin çoğunun Osmanlıca olduğuna dikkat çekerek, yeni nesillerin bunlardan mahrum kalmaması gerektiğini ifade etti. Başkan Demirci, yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Yeni nesiller bir Çeşme kitabesi, tarihi bir çarşı girişi veya Osmanlıca metinlerin yer aldığı birçok tarihi zenginliğin muhtevasını ve estetik zevkini okuyarak anlamaktan ve yaşamaktan mahrumdur. Bizden sonraki nesillere milli kültürümüz adına bir köprü olabilmek ve bu mirasa sahip çıkmak, asırlarca cihana hükmetmiş bir milletin evlatları olarak kültür birikiminden faydalanmak istiyoruz. Osmanlıcayı öğrenmek öz yurdunda kendi kültürüne yabancı kalmış bir neslin vicdan muhasebesinde ecdadına ve tarihine karşı vadesi çoktan dolmuş bir fikir borcudur” dedi. OSMANLICA KURSLARIMIZ BAŞLAYACAK Osmanlıca kurslarını sadece belediye personellerine yönelik olarak planlamadıklarını hatırlatan başkan Demirci, “Osmanlıca kurslarımızın startını belediyemiz personelleri ile verdik. Amacımız Osmanlıcayı anlatan, okuma ve yazma derslerinin verilebildiği kursları halkımıza da sunmaktır. Bu çerçevede sömestr sonrası 2 dönemde halkımıza yönelik olarak kurslar başlatacağız. Gençlerimizin de özellikle faydalanmasını arzuladığımız kursun bir diğerini de çocuk kulüplerimizden faydalanan velilerimize sunacağız” dedi.
Çayırova Belediyesi, açmış olduğu Osmanlıca Kursu’nda personelin Osmanlıcayı okumasına ve yazmasına imkân tanıyacak bir hizmete imza attı.

Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin talimatları doğrultusunda belediye personelleri için planlanan Osmanlıca Kursları İlçe Müftüsü İbrahim Kadıoğlu eğitmenliğinde başladı. Belediye ve Müftülük iş birliğinde personele yönelik olarak, belediye binasında açılan Osmanlıca Kursu’yla ilk defa belediye personeline Osmanlıca eğitimi veriliyor. Kursa katılanlar Osmanlıcayı hem yazıp, hem de okuyabilecekler.

OSMANLICADA İLK EĞİTİM PERSONELE

Belediye Başkanı Şevki Demirci, milli kültürün temelini teşkil eden eserlerin çoğunun Osmanlıca olduğuna dikkat çekerek, yeni nesillerin bunlardan mahrum kalmaması gerektiğini ifade etti. Başkan Demirci, yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Yeni nesiller bir Çeşme kitabesi, tarihi bir çarşı girişi veya Osmanlıca metinlerin yer aldığı birçok tarihi zenginliğin muhtevasını ve estetik zevkini okuyarak anlamaktan ve yaşamaktan mahrumdur. Bizden sonraki nesillere milli kültürümüz adına bir köprü olabilmek ve bu mirasa sahip çıkmak, asırlarca cihana hükmetmiş bir milletin evlatları olarak kültür birikiminden faydalanmak istiyoruz. Osmanlıcayı öğrenmek öz yurdunda kendi kültürüne yabancı kalmış bir neslin vicdan muhasebesinde ecdadına ve tarihine karşı vadesi çoktan dolmuş bir fikir borcudur” dedi.

OSMANLICA KURSLARIMIZ BAŞLAYACAK

Osmanlıca kurslarını sadece belediye personellerine yönelik olarak planlamadıklarını hatırlatan başkan Demirci, “Osmanlıca kurslarımızın startını belediyemiz personelleri ile verdik. Amacımız Osmanlıcayı anlatan, okuma ve yazma derslerinin verilebildiği kursları halkımıza da sunmaktır. Bu çerçevede sömestr sonrası 2 dönemde halkımıza yönelik olarak kurslar başlatacağız. Gençlerimizin de özellikle faydalanmasını arzuladığımız kursun bir diğerini de çocuk kulüplerimizden faydalanan velilerimize sunacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.