19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Çayırovalı Annelere “Oynuyoruz, Öğreniyoruz, Eğleniyoruz” Semineri

Çayırova 18.01.2017 - 09:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Çayırovalı Annelere “Oynuyoruz, Öğreniyoruz, Eğleniyoruz” Semineri

Çayırova Belediyesi sağlıklı nesillerin yetişmesi adına, velileri çocuk eğitimi hakkında bilinçlendirmeye devam ediyor.

   Kültür sanat etkinlikleri kapsamında her ay farklı konu ve konuklarla ilçe halkına hitap eden Çayırova Belediyesi, bu ay “Oynuyoruz, Öğreniyoruz, Eğleniyoruz” konusu ile velilere seminer verdi. Çocuk Gelişim Uzmanları Senem Han Uysal ve Canan Gürşen Tayanç’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde ailelere çocuklarla oyun oynayarak iletişim kurma yöntemleri anlatıldı. “Çocuklarda Sağlıklı Gelişim İçin Oyunun Önemi” konu başlığı ile annelere hitap eden Çocuk Gelişim Uzmanları Senem Han Uysal ve Canan Gürşen Tayanç, çocukların aile içerisinde birçok şeyi uygun oyunlar sayesinde daha iyi öğrendiklerine dikkat çekti. Çocuklarda Sağlıklı Gelişim İçin Oyunun Önemi Belediye Kültür Salonunda gerçekleşen seminerde çeşitli konuları ele alan uzmanlar, anne ve babaların çocuklarla oynayabilecekleri birçok oyunu katılımcılarla paylaştılar. Program doğrultusunda sunum yapan Çocuk Gelişim Uzmanı Senem Han Uysal, Çocuğun gelişiminde ailelere büyük görevler düştüğünü ifade ederek “Çocuklar ile anne ve baba arasında mutlak bir güven duygusu olmalı. Çocuğun iyi davranışlarını övmeli, takdir etmelisiniz. Aynı zamanda onu başkalarının yanında eleştirmemeli, doğru ve yanlış davranışların neler olduğunu öğretmeli ve oyun sırasında kurallara uymasını istemelisiniz” dedi. Çocuklarla kaliteli zaman geçirmenin en iyi yollarından birinin de çocuklarla onların istedikleri oyunları oynamak olduğunun altı çizen Canan Gürşen Tayanç, “Çocuklarımızla oyun oynarken onların yaşlarına ve fiziksel durumlarına göre oyunlar belirlemeliyiz. Çocuklar her oyun sırasında yeni şeyler öğrenir ve bilgi dağarcığına yeni bilgiler depolar, işte bu yüzden basit gibi görülen oyunlarda bile dikkat etmeliyiz. Özellikle oyun oynarken çocuklara müdahale edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, “Çocuk özgür bırakılmalı. Çünkü sürekli müdahale edilen çocuğun özgüveni zayıflar. Sürekli müdahale bulunmazsanız çocuğun özgüveni artar. Bu şekilde çocuk kendi kendine başarabilmeyi de öğrenecektir" diye konuştu. Velilerin tecrübelerini de paylaştığı seminerde, doğru davranış yöntemleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Velilere, çocuklarıyla yaşadıkları olaylar karşısında nasıl hareket etmeleri ve tepkilerinin ne şekilde olması gerektiği ifade edildi. Veliler, seminerde öğrendikleri bilgiler ışığında artık minik yavruları ile daha doğru bir iletişim kuracaklarını söylediler.  
Çayırova Belediyesi sağlıklı nesillerin yetişmesi adına, velileri çocuk eğitimi hakkında bilinçlendirmeye devam ediyor.

 

 Kültür sanat etkinlikleri kapsamında her ay farklı konu ve konuklarla ilçe halkına hitap eden Çayırova Belediyesi, bu ay “Oynuyoruz, Öğreniyoruz, Eğleniyoruz” konusu ile velilere seminer verdi. Çocuk Gelişim Uzmanları Senem Han Uysal ve Canan Gürşen Tayanç’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde ailelere çocuklarla oyun oynayarak iletişim kurma yöntemleri anlatıldı. “Çocuklarda Sağlıklı Gelişim İçin Oyunun Önemi” konu başlığı ile annelere hitap eden Çocuk Gelişim Uzmanları Senem Han Uysal ve Canan Gürşen Tayanç, çocukların aile içerisinde birçok şeyi uygun oyunlar sayesinde daha iyi öğrendiklerine dikkat çekti.

Çocuklarda Sağlıklı Gelişim İçin Oyunun Önemi

Belediye Kültür Salonunda gerçekleşen seminerde çeşitli konuları ele alan uzmanlar, anne ve babaların çocuklarla oynayabilecekleri birçok oyunu katılımcılarla paylaştılar. Program doğrultusunda sunum yapan Çocuk Gelişim Uzmanı Senem Han Uysal, Çocuğun gelişiminde ailelere büyük görevler düştüğünü ifade ederek “Çocuklar ile anne ve baba arasında mutlak bir güven duygusu olmalı. Çocuğun iyi davranışlarını övmeli, takdir etmelisiniz. Aynı zamanda onu başkalarının yanında eleştirmemeli, doğru ve yanlış davranışların neler olduğunu öğretmeli ve oyun sırasında kurallara uymasını istemelisiniz” dedi. Çocuklarla kaliteli zaman geçirmenin en iyi yollarından birinin de çocuklarla onların istedikleri oyunları oynamak olduğunun altı çizen Canan Gürşen Tayanç, “Çocuklarımızla oyun oynarken onların yaşlarına ve fiziksel durumlarına göre oyunlar belirlemeliyiz. Çocuklar her oyun sırasında yeni şeyler öğrenir ve bilgi dağarcığına yeni bilgiler depolar, işte bu yüzden basit gibi görülen oyunlarda bile dikkat etmeliyiz. Özellikle oyun oynarken çocuklara müdahale edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, “Çocuk özgür bırakılmalı. Çünkü sürekli müdahale edilen çocuğun özgüveni zayıflar. Sürekli müdahale bulunmazsanız çocuğun özgüveni artar. Bu şekilde çocuk kendi kendine başarabilmeyi de öğrenecektir" diye konuştu.

Velilerin tecrübelerini de paylaştığı seminerde, doğru davranış yöntemleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Velilere, çocuklarıyla yaşadıkları olaylar karşısında nasıl hareket etmeleri ve tepkilerinin ne şekilde olması gerektiği ifade edildi. Veliler, seminerde öğrendikleri bilgiler ışığında artık minik yavruları ile daha doğru bir iletişim kuracaklarını söylediler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.