Çayırovalı şirketten İtalya’ya yatırım

Çayırova 02.12.2019 - 15:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Çayırovalı şirketten İtalya’ya yatırım

Düzcam alanında Avrupa’nın lider kuruluşu olan Şişecam Topluluğu, İtalya’da devreye aldığı ikinci düzcam tesisiyle bu kıtadaki gücünü pekiştirdi.

CAM sektörünün global oyuncusu ve üretim tesisleri Çayırova’da bulunan Şişecam Topluluğu, İtalya’daki ikinci düzcam yatırımı olan Manfredonia tesisini yenileme ve modernizasyon yatırımını rekor sürede tamamlayarak devreye aldı. Planlanandan iki ay önce üretime geçen tesisin resmi açılışı, İtalya Başbakanı Prof. Dr. Giuseppe Conte ve Türkiye Cumhuriyeti Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli’nin yanı sıra yerel yönetim temsilcileri ve çalışanların katılımlarıyla düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. AVRUPA’DA LİDER İtalya Başbakanı Contetörende yaptığı konuşmada, hükümet olarak her zaman yabancı yatırımları teşvik ettiklerini belirterek, “Şişecam deyince düzcam alanında Avrupa’da lider, dünyada ilk beşte olan uluslararası bir şirketten bahsediyoruz. Şişecam hem ekonomik hem de çevresel açıdan sürdürülebilir bir proje ile geldi ve bu tesisi faaliyete geçirerek önemli bir adım attı, Şişecam Topluluğu da bu yatırımdan çok memnun kalacaktır” diye konuştu. TÜRK YATIRIMCI Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman ise konuşmasında faaliyet gösterdikleri tüm coğrafyalarda toplumsal ve ekonomik değer yarattıklarını belirterek, “Bugün dört kıtada 14 ülkede faaliyet gösteren Şişecam, yüksek performansa dayalı yatırım politikası doğrultusunda büyümesini sürdürüyor. İtalya’daki en büyük Türk yatırımcılardan biri olan topluluğumuz, açılışını gerçekleştirdiği bu tesisle birlikte ülkenin mimari camlar pazarında en büyük üreticisi konumuna gelirken, düzcam üretiminde Avrupa’daki liderliğini daha da pekiştirdi” dedi.
Düzcam alanında Avrupa’nın lider kuruluşu olan Şişecam Topluluğu, İtalya’da devreye aldığı ikinci düzcam tesisiyle bu kıtadaki gücünü pekiştirdi.

CAM sektörünün global oyuncusu ve üretim tesisleri Çayırova’da bulunan Şişecam Topluluğu, İtalya’daki ikinci düzcam yatırımı olan Manfredonia tesisini yenileme ve modernizasyon yatırımını rekor sürede tamamlayarak devreye aldı. Planlanandan iki ay önce üretime geçen tesisin resmi açılışı, İtalya Başbakanı Prof. Dr. Giuseppe Conte ve Türkiye Cumhuriyeti Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli’nin yanı sıra yerel yönetim temsilcileri ve çalışanların katılımlarıyla düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.

AVRUPA’DA LİDER

İtalya Başbakanı Contetörende yaptığı konuşmada, hükümet olarak her zaman yabancı yatırımları teşvik ettiklerini belirterek, “Şişecam deyince düzcam alanında Avrupa’da lider, dünyada ilk beşte olan uluslararası bir şirketten bahsediyoruz. Şişecam hem ekonomik hem de çevresel açıdan sürdürülebilir bir proje ile geldi ve bu tesisi faaliyete geçirerek önemli bir adım attı, Şişecam Topluluğu da bu yatırımdan çok memnun kalacaktır” diye konuştu. TÜRK YATIRIMCI Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman ise konuşmasında faaliyet gösterdikleri tüm coğrafyalarda toplumsal ve ekonomik değer yarattıklarını belirterek, “Bugün dört kıtada 14 ülkede faaliyet gösteren Şişecam, yüksek performansa dayalı yatırım politikası doğrultusunda büyümesini sürdürüyor. İtalya’daki en büyük Türk yatırımcılardan biri olan topluluğumuz, açılışını gerçekleştirdiği bu tesisle birlikte ülkenin mimari camlar pazarında en büyük üreticisi konumuna gelirken, düzcam üretiminde Avrupa’daki liderliğini daha da pekiştirdi” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.